orjinal kornalı alarm

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokibey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gokibey

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar merhaba konuyu buraya açtım. kendisi yapan vardır paylaşmak
ister diye. bazı arabalarda görüyorum. orjinal alarm sistemi. bi sorun olduğunda direk olarak korna çalıyor dörtlüler çalışıyor. farlar yanıp sönüyor. astralarda bu özellik varmı yada kendisi bir devre oluşturup yapan varmı.

benım duydugum tum astralarda var bu ama baglantısını yapmıyolarmıs...

Uzaktan kumandalı alarmların hayal olduğu dönemlerde benzerleri yapılırdı. Gizli bir yere (çamurluk içi, tampon arkası, bagaj içi .....) anahtar konurdu, bu anahtara kapılardaki aydınlatma butonundan bir kablo çekilip korna hattı ile birleştirilirdi, aracın kapısı açıldığında korna çalardı. Bu sistemin geliştirilmiş hali olmalı.

bildiğim kadarıyla bazı vectra blerde bu özellik var...bunun için bi devre gerekiyor bence

Uzaktan kumandalı alarmların hayal olduğu dönemlerde benzerleri yapılırdı. Gizli bir yere (çamurluk içi, tampon arkası, bagaj içi .....) anahtar konurdu, bu anahtara kapılardaki aydınlatma butonundan bir kablo çekilip korna hattı ile birleştirilirdi, aracın kapısı açıldığında korna çalardı. Bu sistemin geliştirilmiş hali olmalı.
abi şöyle bişey istesem 100 tl verip bi alarm takılır. Ama orjinal olsun istiyorum. anahtarlığa birde alarm kumandası eklemek istemiyorum. direk kapılar kilitlensin ve alarm kurulmuş olsun

abi şöyle bişey istesem 100 tl verip bi alarm takılır. Ama orjinal olsun istiyorum. anahtarlığa birde alarm kumandası eklemek istemiyorum. direk kapılar kilitlensin ve alarm kurulmuş olsun
Aman ha böyle bir şey yapma, bu devirde çok komik olur. Benim ifade etmek istediğim 40-45 sene kadar önce böyle şeyler yapılıyorsa, günümüzde bu tip şeyler çocuk oyuncağıdır.

Arabanın orjinal anahtarı ile (herhangi bir kumanda bağlamadan) çalışan alarmlar var, alarmı kendi orjinal anahtarı ile devreye alıp çıkartıyorsun, herhangi bir tehlike anında dörtlüler devreye giriyor, siren çalıyor (istersen bir iki ilave ile farları da bu sisteme bağlatabilirsin)

Son düzenleme:
seat toledoda var emnıyet kemerın altında alarm dugmesı var arabayı kapatmadan ona elle basıyosun kapıyı kapıtıyosun devreye gırıyor acıncada aracı dugmeyı basıyosun devreden cıkıyor basmassan unuttsan mahalle ayaga kalkar ben begenmedım arabayı her acış kapatışda dugmeye bascam aracın kabınınden :)

seat toledoda var emnıyet kemerın altında alarm dugmesı var arabayı kapatmadan ona elle basıyosun kapıyı kapıtıyosun devreye gırıyor acıncada aracı dugmeyı basıyosun devreden cıkıyor basmassan unuttsan mahalle ayaga kalkar ben begenmedım arabayı her acış kapatışda dugmeye bascam aracın kabınınden :)
yok burak öyle bişey değil immo ile kapıları kilitleyince devreye girsin herhangi bir hırsızlık durumunda korna çalsın ve dörtlüler yanıp sönsün

yok burak öyle bişey değil immo ile kapıları kilitleyince devreye girsin herhangi bir hırsızlık durumunda korna çalsın ve dörtlüler yanıp sönsün
benım dedıgım 2001 model arabadakı sıstem orjınalı bu amma gelıştırılebılır kardesım

Geri