Opelimi sattim yardim !!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan abay_vip
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kaba tabirle nikah kimdeyse araç ile ilgili her türlü resmi işlemlerden o sorumludur. Noter harici araç satışı artık zaten yasaklandı o nedenle aranızda yapılan protokol zaten geçersiz ayrıca 10.000 TL (aklımda kaldığı kadarıyla) ve üzerindeki her türlü alım satımlarda bankada işlem yapılacağına dair bir kanun var diye biliyorum. Aracım çalındı deyip bağlatabilirsiniz bu işlem kolay ama alıcı yaptığınız protokolu polise gösterirse ne olacak? Siz alıcıya aracı almadan evvel neden iyice baktırmadın diye suçluyorsunuz, ama peki siz bu kontrol işlemini yaptırmışmıydınız, yaptırdıysanız o zaman aracın komple boyalı olduğunu siz de biliyordunuz, yaptırmadıysanız o zaman size bir şey diyemem, çünkü o sorunun cevabı size ait. Artık olan olmuş, bu saatten sonra araya her iki tarafın çevresinde sevilen sayılan kişiler sokarak orta yol bulunmalı, ortaya çıkacak maddi zarar da bir şekilde paylaşılacak. Unutmayın bir insanın itibarı, saygınlığı bir iki bin lirayla ölçülmez.

arkadaşlar arkadaşa arabayı satarken ben gercekten bılmıyordum,4 parça boya var bılıyordum.ben kmsının gerı sarıldını öğrendıkten sonra arabayı satılığa cıkardım,ve alacak olan kısıye de herseyı bıldığım kadarıyla anlattım.ama arkadaş aracı bakıtmadan hocams ana guvenıyorum deyıp aracı aldı ve parayı verdı gerı 2000 tl kaldı.bir de diyelım ki başka bır kısı bu aracı bu arkadaşdan aldı satışı almadan hiçkımse bu kadar para verebılırmı bırısıne ? ben sanmıyorum .Şimdi galerıcıde benım 2000 tl değerınde senetım var ödeme beklıyor en kötü ihtimal senedi alıp icra dairesine gitsem aracıma hazic kararı cıkartsam ve karrla beraber trafiğe gıdıp arabayı bağlatsam nasıl olur ? aracı gerı almyı düşünmuyorum cunku ben saten bu arabadan 4000 tl zararla sattım 2000 tl de gerı alamazsam 6000 tl yapar,öyle bır nıyetım yok,fıyat olarak da uygun verdım ben arkadaşa artı alıcıyı kandırmadım bunları öğrenınce ben de şok oldum..en basıtınden en kestırme bu iş benım lehime nasıl sonuçlanır? tecrubelerınızden faydalanmak ıstıyorum.Yardımlarınızı beklıyorum tesekkur ederım .

Kaba tabirle nikah kimdeyse araç ile ilgili her türlü resmi işlemlerden o sorumludur. Noter harici araç satışı artık zaten yasaklandı o nedenle aranızda yapılan protokol zaten geçersiz ayrıca 10.000 TL (aklımda kaldığı kadarıyla) ve üzerindeki her türlü alım satımlarda bankada işlem yapılacağına dair bir kanun var diye biliyorum. Aracım çalındı deyip bağlatabilirsiniz bu işlem kolay ama alıcı yaptığınız protokolu polise gösterirse ne olacak? Siz alıcıya aracı almadan evvel neden iyice baktırmadın diye suçluyorsunuz, ama peki siz bu kontrol işlemini yaptırmışmıydınız, yaptırdıysanız o zaman aracın komple boyalı olduğunu siz de biliyordunuz, yaptırmadıysanız o zaman size bir şey diyemem, çünkü o sorunun cevabı size ait. Artık olan olmuş, bu saatten sonra araya her iki tarafın çevresinde sevilen sayılan kişiler sokarak orta yol bulunmalı, ortaya çıkacak maddi zarar da bir şekilde paylaşılacak. Unutmayın bir insanın itibarı, saygınlığı bir iki bin lirayla ölçülmez.

aracı alırken htabıkı ben de baktırdım ama sanayı de bakıttırdım,aracta sadece parça boya olduğu söylendi bana.servisten de km yı sorgulattık gerı sarıldığı görülmedı servıste,ben de mantıklı gördum ve aldım.hiç kımseyı de kandırmadım,ben de yenı öğrendım,hatta ve hatta aracın kmsının gerı alındığının benden öncekı sahıbı dahi benden öğrendi,o da bılmıyormuş,hersey ılk sahıbıne kalıyor artık gunahı ona..

Yazdıklarınızdan karşı tarafa dürüst olmadığınız kanısına vardım.
Bu iş mahkemede biter.

İcra ile almaya parayı alırsınız da, karşı taraf sizi dava etse ne olacak sahtekarlıktan, hele de kmsini söylememişseniz ve adam km yi düşürmüş diye size dava açsa tazminat bile ödeyebilirsiniz. Ayrıca hacizle parayı aldınız diyelim satışı almaz ve sizinle uğraşırsa, arabayı çeşitli işlerde kullansa başınız belaya girer, bu sefer hiç kurtaramazsınız.

Ha şurası da var o kadar parayı bağlamış arabayı o işlerde kullanmak çin gözden çıkarır mı orasını bilemem.

UNUTMAYIN: Az sadaka çok belayı defeder.

Son düzenleme:
aracı alırken htabıkı ben de baktırdım ama sanayı de bakıttırdım,aracta sadece parça boya olduğu söylendi
peki sattığınız kişi yalan söylüyor olmasın belkide bilerek o parayı bıraktı niyeti oydu eksik para verip bu şekilde bir oyun olamazmı
Ve en mantıklısı beraber bir servise gideceksiniz eğer dediği gibi komple boyalı ise aradaki 2,000 tl den 1,000 tl vazgecin sizde oda yada aracınızı geri alın ama onun verdiği parayı kullandığınızı söyleyin satmanızı beklesin sizde satın yüksek satarsanız zararınız olmaz yüksek satamazsanızda bir kere zarar etmişsiniz gene edeceksiniz

peki sattığınız kişi yalan söylüyor olmasın belkide bilerek o parayı bıraktı niyeti oydu eksik para verip bu şekilde bir oyun olamazmı
Ve en mantıklısı beraber bir servise gideceksiniz eğer dediği gibi komple boyalı ise aradaki 2,000 tl den 1,000 tl vazgecin sizde oda yada aracınızı geri alın ama onun verdiği parayı kullandığınızı söyleyin satmanızı beklesin sizde satın yüksek satarsanız zararınız olmaz yüksek satamazsanızda bir kere zarar etmişsiniz gene edeceksiniz
+1 :good:
Çok güzel bir yorum ve çözüm yolu...
Aklın yolu bir...

hocam bu araç size iyi sıkıntı yarattı...bence hiç uğraşmayın verin adamın parasını arabayı alın siz her halükarda o aracı o paraya başka birine satarsınız.işi neden noterde bitirmediniz? parayı alıacaksın satışı verip koyup göndereceksin bu işler böyledir.babamın oğluyla alışveriş yapsam böyle yaparım.parası yoksa 2 lira denkleştrip öyle gelir alır arabayı çok istiyosa.

Aracı bağlatmak için haciz kararı çıkartmana gerek yok ki. Trafiğe git, aracıma el koydular de, adresi ver yeter. Polis aracı oradan alıp zaten sana verecektir, çünkü ruhsat üzerinde, resmi kayıtlarda araç zaten senin malın durumunda. Eeee alıcı da salak değil ya yaptığınız protokolü polise gösterir, ondan sonra her ikiniz de pirincin taşlarını ayıklamaya başlarsınız. Benzeri bir olay arkadaşımın başına geldi. Aracı aldığı kişiler mekansız olarak alım satım yapan (seyyar galerici de derler) tiplerdi, bir türlü aracın satışını veremediler, tehditler edip aracı geri de almadılar, üstelik araç hacizliydi (aracın ruhsat sahibi olan ilk sahibi paraya sıkışınca aracı ucuza evrak üzerinden sattığı için banka kredi borçlarını ödememiş, dolayısı ile bankada hem haciz hem de yakalama işlemi yaptırmış) Sonuçda arkadaş aracı biraz ucuza hatırlı kişilere sattı kendi paçasını kurtardı. Yani demek istediğim şu ki insanlar canları yanınca her türlü kanunsuz yola sapabilirler. :(

Son düzenleme:

aracı bakıttık gercekten de boyalı araç,ben parayı aldıktan bır gun sonra gıttım yenı aracı aldım satışını da aldım,sonra arkadaş geldı durumun ne olduğu ortaya cıktı ama artık ben aracı almıştım,arkadaşa gercekten bılmediğimi de söyledim ve en başta bakıtması gerektiğini eğer bakıtmış olsaydı aracı ona zorla da satamayacağımı da söyledım,hatasının kendısı de farkında.Yalnız ortada söyle bı gercek var bu aracın piyasası 24-25000 arası değişiyor.Ben bu aracı 20000 e sattım bu fiyata kazalı pert kaydı olan aracları verıyorlar,ama benım aracımın öyle ağır bı kazası yok,ağır bı kazası falan olsa saten kasko kayıtları görülürdü öyle bır kayıt da yok.yani verdiğim fiyat çok iyi istese saten kar bile yapar arkadaşlar haksızmıyım,20000 tl bu arabaya göre normal değilmidir? ben saten 4000 tl zararım var bu arabadan,derler ya namusumu temızledım,aynen öyle,sonuçta ben herseyı söyledım alan kısıye ve verdiğim fiyat 21 -22-23 demedık 20 dedık yani.zarar edılmeyecek bir fiyat o yüzden içim vicdanım rahat ama satışını alamazsam işte o zaman iş kötü.bugün konuştum aracı eger 3. bir kişiye benden satılşı almadan satarsan dedim hemn polise giderim saracım çalındı derim,aracı bağlatırım hurdaya ayırırım dedim,yok hocam merak etme dedi,aracı satarsam paranı verırım satışı da averırsın dedi,ama burnuma pis kokular geliyor pek de guvenmıyorum açıkçası.ayrıca satış sözleşmesi bende var sadece o arkadaşta yok.birsey de kanıtlama gıbı bır sansı da yok.

en makul yolu birlikte kararlaştırın zararı da paylaşın. evet 2000 lira bürük para ama uğraşmaya can sıkmaya da değmez.

Geri