Opelimi sattim yardim !!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan abay_vip
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

abay_vip

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar bir problemim var işin içinden ben çıkamadım,sizlerin yardımlarını bekliyorum.2007 model 1.3 cdti marka astramı gecen gün 20000 tl anlaşarak sattım,aracın kmsının 200000 den geriye sarıldığını öğrendikten sonra satışa cıkardım aracın alıcısına da 4 parça boya var ve kmsı gerı sarılmış dedim ve alıcısı cıktı sattım.Ben aracta 4 parça boya var sanıyordum,ama aracım komple boyalıymış,alan kişi de bunu bana parayı teslım ettıkten 1 gün sonra farkına vardı,bana 18000 tl vermişti geri bana 2000 tl borcu kaldı.yalnız yazılı bir belge kağıt senet falan imzalamadık.Ben de saten ertesi gün yeni araç aldım 20500 e galeriden ve orayada 2000 tl senet imzaladım.Kendi aracımı sattığım arkadaş da tuttu bana arabanı götür paramı ver diyor,aracın komple boyalı cıktı diyor,ben de almadan önce bakıtman gerekırdı deyip tabı bunu kabul etmedim ve aramız acıldı,kendısını kandırdığımı düşünüyor ve saten zarar ettiğim aracı kalan 2000 tl mi, de vermek ıstemıyor,ancak aracın satışı bende,paramı ödemezsen satışı vermem diyorum.O da bana ben de zarar ederım bu aracı satamam diyor ve parayı vermeye yanaşmıyor.Şimdi arkadaşlar size sorum :

- Bu arkadaş aracı kalkıp bır başkasına satabılır mı?
- diyelım kı öyle birşey yaptı ben paramı alabılırmıyım?
- aracın trafık sıgortası ve kaskosu devam edıyor,kaskoyu alabılıyorum ama trafık sıgortasını alabılırmıyım ?
- Araç dıyelı bır kazaya karıştı benım başıma bela gelırmı?
-aracı kullanan kişi ceza yerse bunu ben mı ödemek zorundayım?
-ocak bandrolünü arkadaş yatırmazsa bana bır zarar dokunur mu?

Arkadaşlar bu konularda yardımlarınızı beklıyorum,lutfen cevap yazın tesekkurler.

En mantıklısı aracını gerı al yada ıkınızınde bı tanıdıgı arkadasınız varsa o aranızı bulsun her turlu olan sana olur

En mantıklısı aracını gerı al yada ıkınızınde bı tanıdıgı arkadasınız varsa o aranızı bulsun her turlu olan sana olur

Ya aracın satışı bende olduğu için araç benım sayılır,en kötü ihtimal bir yere 2000 tl senet ımzalarım onu da ödemem araca tedbir koydurtamazmıyım ? araç rehınlı olur.bu sekılde olursa bu kişi aracı satabılırmı yıne ? ben işin başka tarafını düşünüyorum elımde yazılı belge var sahıtlerın de ımzası var,sattığım tarıhten sonraki tüm maddi ve hukuki sorumluluklar alıcıya aittir diye yazıyor.sanırım bu belge benı kurtarmaya yeter değil mi ?

sen bılırsın ama ben olsam tekrar alarım aracımı kendı adıma cunkı arızasız basımı arıtmazdım satılır cunkı 20 liradan bıle yuksek satılır

Burada galiba kabahat sizde malın kusurunu söylememişsiniz. O da size güvenerek almış. Kolay değil 20bin TL bu.

Ben senin arkadaşın olsam ve beni gerçekten kandırmışsan ve de aracı şu an geri almıyorsan ben o aracı kiraya veririm. Kiradayken artık bir suça mı karışır, birine çarpar adam mı öldürür orasını bilemem. Arabanın parasının bir kısmını çıkartana kadar kiraya veririm. mesela 10bin TL kazanana kadar.
Sonrada götürür üç kağıtçı bir galeri ile anlaşırım, 12-13 kaça tutturursam bırakırım. Bu şekilde alan galericiler var. Veya arabayı bozdururum sanayide parça parça satarım olan sana olur vergi ödemeye devam edersin.

Anlaşın aranızda her halukarda sen zarar edersin...

Araba senin üzerine olduğu müttetce hep sen zararlı olursun ( ceza , vergi vs. hep sana gelir) . Araba senin üzerine ise ozamn git emniyete arbayı baglat. Fakat sen arabanın komple boyalı olduğunu bilipde , söylemediysen yapacak birşey yok ya arabayı geri alacaksın yada 2000 TL den ferakat edeceksin.

Emrah bey aracın komple boyalı olması siz bilip söylemediyseniz zaten başlıbaşına bir yanlış ve yakışık bir hareket değil ama alan kişi götürüp baktırmadan aldıysa sizin söyleyip söylememeniz artık önemli değil götürüp baktırsaydı baktırmadan aldıysa sucun % 90 onda
aranızdaki kağıt noter tastikli değilse pek bir dayanak olmaz size ve size bir kardeş tavsiyesi
bizim burada sigara kacaklığı cok oluyor ve sırf kacakcılıkta kullanılmak için batıya gelir insanlar devri sizinki gibi olan arac ararlar başta sigara olmak üzere aklınıza gelebilecek her türlü kacakcılığı yapmak için benden size bir tavsiye anlaşma yoluna gidin aranızda 2,000 tl gibi bir rakam var 1,000 tlsi sizden 1,000 o alıcı olan adamdan gitsin anlaşın burda sizin gibi satış vermeden arac vermiş olup şuan çok büyük sıkıntılar yaşayan onlarca insan var ve yakalandıkları zaman ortağız deyip sizide içine katıyorlar bilginiz olsun

bence emrah beyin bi suçu yok gibi görünüyor olayın akışına bakarsak.çünkü emrah abi kmsinin geriye sarıldıgını öğrenınce arabaya cinlenmiş anladıgım kadarıyla 4-5 yada 10 parca ne şekılde bılıosa o şekilde sölemiş adamda almış.. en büyük yanlış para alınıp araba verılmesı olayının noterde yapılmaması.. ver satısını kurtul abi bu devirde kimin ne yapacağı belli olmaz.. her türlü başın belaya girmesi an meselesi durum bu şekilde oldugu sürece Allah göstermesin.. adam birine çarpıp kaçsa şöförün ehliyet numarası değil senin arabanın plakası okunacak.. bu konuda senın sucun yok kesınlıkle cunku sıfır pejo alıp komple boyalı cıkan arabaya da şahit oldum araba alırken dikkat etmesi gereken sen değil alan olmalı bence..

işin çözümü basit araba hala senın üzerine gidip adamla konusacaksın durum durum böle böle bende araba aldım para gitti:D.. koyacaksınız beraber satılık ilanını gerekirse 19000e gerekirse 18000e satacaksın adamın parasını vereceksın saygı deger abicim.. bi bakarsın 21000e satılır daha hos olur tabi:D:D.. ama diğer türlü hepten başın ağrır..
zora düşersen arabana bağlatma çıkarırsın en fazla ama çözüm değil..

Aynı olmasa da benzer şey benim başıma gelmişti ve ben sıfır aldıgım aracı ödeyemediğimden takas ettim biriyle denize düşen yılana sarılır misali boya darbe herşey vardı bilerek aldım üste 10.000TL ve 99 model bir palio araç aldım anlaşmamızda ben 6 ay sonra borcunu kapatacağım dedim o da kabul etti eve geldim internete girdim baktım ki palio hacizli (yakalamalı değil), telefon açtım söyledim adama güya kendi de yeni öğrenmiş yalan söylediğini anladım sana 1 sene müsade eğer hacizleri kaldırmazsan ve daha önce de yakalama çıkarsa seni dava ederim hemde aracı tefeciye satarım dedim ve sonra araca hem bindim hemde yazın almancılara (alınmasın kimse gurbetçi kardeşlerimize kiraya verdim.

Sonuçta 1 sene oldu baktım paliodaki hacizi kaldıramıyor ama ben bu arada borcumu bitirdim fakat banka rehinini kaldırmadım bilerek, açtım telefon gene aracı bağlatacağım dedim.

Mühendisti benim itibarım var geri veremem dedi, o zaman geri al dedim kabul etti 1 sene içerisinden fiyat değişmiştir piyasaya göre tekrar alayım dedi gittik galericilere genelde 9 a lırım 10 a satarım ben bu arabayı diyen çok oldu, orta yolu bulalım 9,5a al hayrını gör ver elini dedim mırın kırın etti (bu arada yanımızda babam var köpürüyor lan beleş mi kaznıyon niye iniyon onun eli bize mahkum dedi, baba sen 2dk dur ben uğraşamam 500-1000 aşağı verecem dedim) , 9250 başkada inmem aracını da kiraya veririm parasını yerim, aracımı da altından alır bağlatırım mahkeme mahkeme uğraşırız senin başın ağrır dedim. O zaman yanaştı iskeleye :D

Nitekim 10.000 e aldığım palioyu 9250 ye geri verdim, 750 zararım oldu ama kiradan 2000 kazanmıştım 1250 kar ettim. Ve de hiçbir sıkıntıya girmeden konu kapandı. Bu arada arabada haşat olmuştu, yorgun ve masraflı bir hale gelmişti.

Sonuç: Dünya hali bu bazı sıkıntılar ve imtihanlardan geçiyor insanoğlu. Allah can sağlığı versin anlaşılamayacak bişey yok. Uzatmadan karşılıklı gönül rızasıyla halledeceksinz başka yolu yok.

Alan hiç mi baktırmamış arabaya bu da muamma, kardeşin bile olsa baktıracaksın sonuçta para veriyosun...

Son düzenleme:
bence yeni aldığınız aracı galeriye geri verin. paranızı alın. aldığınız parayı arkadaşınıza vererek aracınızı geri alın ve yaza kadar gönül rahatlılığı ile binin. bin ikibin tl için bu kadar düşünmeye, öylemi olur böylemi olur diye hesap yapmaya, gece kabus görmeye gerek yok. arkadaşınızı alın beraber galeriye gidin durumu açık açık onada anlatın. tercihinizi kabus görmekten yana değil, uyanık kalmaktan yana kullanın. saygılar

Geri