Opelim Yağ Yakıyor...

osmankarakoc85

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar Merhaba,

2000 Model astra clasic 1.6 hb arabam var.

900 km de 2 lt yağ yaktı. Bu arabanın bu kadar yağ yakma sebebi ne olabilir.

Yağ değişimi yapan kişilerle konuştuğumda Opellerin hepsi yağ yakar tarzında bilgi aldım ama benim aracımın yağ yakması çok geldi bana sebebi ne olabilir.

:((((

900 km de 2 lt yag cok fazla aracda bi sorun var senin aracın kilometresi kaç acaba 98 model 147 binde benim araba yag yakmıyor okadar :D

İki litre ne demek arkadaşım bu araç 10 000 km yağ değiştiğini düşünürsek ki araba da yağ kalmaz. 200 gr olmasın?

900 km de 2 lt fazla...

Astra G 1000 km.de 0,6 litre yağ yakar .fabrika verisi.

bence araç ya beni sat diyor ; yada rektefiye istiyor....

Astra G 1000 km.de 0,6 litre yağ yakar .fabrika verisi.

bu veri doğruysa ki fabrika verisi olduğunu söylemişsiniz,bagajda yağ bidonu ile gezmek gerek..
emin misiniz,1000 km de 0.6 lt olduğuna.benim aracım bu değerlerde yağ eksiltiyor,lpg de özellkle ve ben endişeniyordum :(
1000 km de 500 ml ekliyorum,sıkıştırırsam o da.sıkıştırmazsam onu da yakmıyor.
bu arada konuyu açan arkadaş için söylüyorum,2 lt çok fazla,o kadar mümkün değil,hiç duymamıştım,geçmiş olsun üzücü durum.

selam arkadaşım

arkadaşlar bir Opel ustasından aldıgım tavsiye
Mobil 1 Extended Life 10W-60 yağı yağ yakan arabalarda cok güzel sonuçlar veriyormuş.Benim arabamda yağ yakıyordu ve mavi duman atıyordu bir arkadaşım bana RESURS Marka bir motoryağına katılan bir katkı verdi aracım düzeldi mavi duman cıkarmıyor artık ve yağ eksiltmiyor.Tavsiye ederim.Yağ değişim zamanı birde Mobil 1 Extended Life 10W-60 deneyeceğim kolay gelsin
http://www.fordclubtr.com/forum/Motorum-oelue-Mue-Bor-Ka-t192435.html&p=878062

bu veri doğruysa ki fabrika verisi olduğunu söylemişsiniz,bagajda yağ bidonu ile gezmek gerek..
emin misiniz,1000 km de 0.6 lt olduğuna.benim aracım bu değerlerde yağ eksiltiyor,lpg de özellkle ve ben endişeniyordum :(
1000 km de 500 ml ekliyorum,sıkıştırırsam o da.sıkıştırmazsam onu da yakmıyor.
bu arada konuyu açan arkadaş için söylüyorum,2 lt çok fazla,o kadar mümkün değil,hiç duymamıştım,geçmiş olsun üzücü durum.
Astra Aracın kitapçığına baktığınızda neredeyse bütün motor hacimlerinde 1000 km.de 0,6 lt. tüketim olduğunu gösteriyor.
Kitap öyle diyor.:(

o kadar fazla yakmaması gerekiyor benim aracım 133000 km de 5000km de 1 litreden biraz fazla yağ yakıyo bide ben aracı yüksek hızlarda kullanan biriyim 4000 devir civarından aşağı çoğunlukla düşmüyo sizin aracınızda anormal bi durum var iyice gözlemlemeniz gerekli bence aracı sızıntı falan varmı diye yoksa o kadar fazla yağ yakması hiç hayra alamet değil

Geri