Opel Zafira Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Misyon arkadaşım, ben lpgyi Ankara'da yetkili opel servisinde takdırdım. Hatta piyasadan 200 lira fazla verdim. Çok güzel montaj yapmışlar (brc sıralı sistem). Hatta bitince yetkili mühendis bana arabayı lifte kaldırarak neler yapıldığını gösterdi. Öyle 3500 devir değil 6500 devir yaptırdım. Gaz kesici çalıştı. Şu ana kadar hiç bir şikayetim olmadı. Yaklaşık 2500 km yol yaptım. Yalnız gösterge ledleri düzgün çalışmıyor. Bir de mühendisler odasında sızdırmazlık raporunda yüksekliği ölçüyorlar. Boş olarak yerden 25 cm yükseklik olması gerekiyor.

simit tüpü korumak için çelik bi koruma takılıyor değilmi?

bu 25 cm olayını ölçmek lazım?!

Evet simit tüpü koruma sacı konuluyor. Bu sacın en alt noktasından yere benim araç 23,5 cm geldi. Serviste helezonlar 3 cm yükseltildi. Bu şekilde gaz sızdırmazlık raporu verdiler. TUV da sorun çıkmadı.

Misyon arkadaşım, ben lpgyi Ankara'da yetkili opel servisinde takdırdım. Hatta piyasadan 200 lira fazla verdim. Çok güzel montaj yapmışlar (brc sıralı sistem). Hatta bitince yetkili mühendis bana arabayı lifte kaldırarak neler yapıldığını gösterdi. Öyle 3500 devir değil 6500 devir yaptırdım. Gaz kesici çalıştı. Şu ana kadar hiç bir şikayetim olmadı. Yaklaşık 2500 km yol yaptım. Yalnız gösterge ledleri düzgün çalışmıyor. Bir de mühendisler odasında sızdırmazlık raporunda yüksekliği ölçüyorlar. Boş olarak yerden 25 cm yükseklik olması gerekiyor.
kardeş benim araba 1,8 değil zaten 1,8 motorlarda problem yok benim zafira 2,0 turbo problem burada başlıyor yinede bilgi için teşekkürler

LPG de en uygun çözüm zafira A kasalar için Ankara'da BRC ve montaj 2A mühendislik veya taşeronları . Ayrıca stepnenin yerine konulacak simit tank için dış sac muhafaza yapılası gerekiyor.Bunun maliyeti de 90--120 TL arası değişiyor.Sadece fark bu.
Arkadaşlar ayrıca hem forumumuzda (opelim.net) hem de birkaç sitede opele uyumlu LPG sistemleri veya zafiraya hangi LPG başlıkları altında konu linkleri var. Aşağıya ekliyorum.İsterseniz bakın.

Zafira 1.6 ya hangi LPG
Lpg taktıracaklar birleşelim
LPG haber Zafira LPG dönüşümü (Bu sitede güzel resimlerle LPG montaj edilmiş bir zafira üzerinde, sayfayı alta kadar takip edin)

Son düzenleme:
Merhabalar. Herkeze iyi Ramazanlar.
Ayhan abi bildiğin bir dyno ölçüm yeri var mı? Aracı dyno ya çıkarmak istiyorum da.

var topkapı da akınal sanayi sitesi tuna otomativ bosch car servisi

Sağol abi. Kahveyi Ramazan dan sonra içeriz kısmetse. :-)

bu arada emrah kardeş tatilin iyi geçmiştir inşallah biraz sorun çıkmış galiba zafira b 1.9 larda şarj dinamosu arızası olabiliyor nedeni ise klima sistemi aşırı voltaj çekmesinden oluyor mademki garantiden değişeceksin şarj dinamosunun 120 ah olmasına dikkat et sana naciz olarak tavsiyem

sagolasin Ayhan abi ..evet bende duydum bizim modellerde varmis sarz dinamosu problemi abi garantiden orijinalini takacaklar 120 ah olurmu olmazmi birsey diyemeyecegim hayirlisi insallah birdaha tekrarlamaz..

Geri