Opel Vectra Conta

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kaanhkn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben zaten her halükarda o 3 bin lirayı vermeyi gözden çıkardım. Ama adamın biri çıktı ben bunu yaparım paran cebinde kalsın dedi. Zaten alt blok değişecek. Olmazsa yine değişecek ya da sıkıntı çıkmicak. Çatlak olan yerlere vida atacağı icin bir daha sıkıntı çıkmaz dedi. Ama nasip kısmet bakalım inşallah olur

Nasıl Bişey mis vidalama işlemi? Kaynak duydum da vida nasıl oluyor ki. İşlem anında fotoğraf çekebilme imkanınız olursa fırsatı kaçırmayın :)

Maalesef şu anda yapıyorlar bende işteyim :( çatlak olan yeri klavuz ile açacak ve ince vida koyup dikiş atmaya başlicak. Bir nevi kaynak diyelim. Sağlamlaştırmak içinde özel pig elektrotu ile kaynak atacak. Son olarakta vidaların kafalarını kesecek ve alt blokla hizalicak. Aslında biraz "deli işi" gibi görünsede adam kendine güveniyor. Birde dün tornacıda herşeyi kendi hazırladı. Adam diş tarağı ya da kumpasla ölçü alırken bizim usta minimetrik ölçüsünü bakarak verdi ve tornacıda çok şaşırdı. "Abi makina mühendisleri bile bu kadar bakarak ve dokunarak ölçü veremiyor sen nasıl yetiştirdin kendini" dedi :)

Arkadaşlar bende bugün gaz kelebeğini söktüm fakat altından conta çıkması gerekmez miydi?
Aynı zamanda rolanti ayarlayıcı da temizledim bu parçayı takarken test vb. birşey yapmak gerekir mi?

Son düzenleme:
Arkadaşlar sonucu anlatim. Maalesef 2 çatlak vardı birisi bıraktı. Alt bloğun değişmesi lazım artık. Sekmanlar, pistonlar elden geçeceği icin seviniyorum aslında da maaliyeti yüksek olacak. Ankara'da tanıdığı veya bu işi yapan varsa alt bloğu nerden bulabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ostim yıldız sanayi sitesinde çıkmacıların olduğu söyleniyor oralara bakabilirsin..

İşte herkesede güvenemezsin bu konuda. Sağlam mı değiL mi dikişli mi yorgun mu hepsini bilmek gerekiyor. Rabbim kimseyi böyle zor duruma düşürmesin :(

Arkadaslar aracımı 2 gün önce çıkardım. Eskisinden daha iyi olduğunu söyleyebilirim :) 3700TL gibi bir masraf çıktı ama motoru komple elden geçirdiler en ufak somununa kadar bakıldı. Şimdi kafam rahat diyecemde ne olacağı belli olmaz. Aynı sorun inşallah sizin başınıza gelmez.

Geri