Opel vectra cdx 2.0 16v

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ondercdx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar bende okudum tc iptali war die indim aşağıya gcenin bi yarısı arabanın kurcalamadığım yeri kalmadı ama tc düğmesini bulamadım.nerde bu meret düğme çıldıracağım yaaaaa :( bi kapağın altında mı kaputun altında mı_?3 kere göstergeye mi tıklayacağız tc nin ruhu iptal ol die :) birisi söylesin.merak sewiyem tawan :D

TC ( tractıon control ) düğmesi teyibin hemen sağında normalde basılı değilken sürekli devrede basınca ekranda tc ışığı yanıyor ve TC ( tractıon control ) devreden çıkmış oluyor ama sürekli devrede kalmasında fayda var arabayı kalkışlarda ve en önemlisi kaygan zeminde dengeliyor tekerleklerden biri diğerine göre daha fazla dönmeye başladımı tc o zaman görevini yapmaya başlıyor ve iki tekeride aynı oranda döndürerek kaymayı engelliyor.Diye biliyorum yanlışım varsa affola.:)

1-otomatik manuel ayrımı olabilir...benimki manuel ve tc iptali var...

2-araç patinaja düştüğü zaman zaten hızlanmıyor,bu durumda tcnin devrede olması ve gaz kesmesi zaten aynı şeye denk gelmiyo mu??

patinaja düşüp hızlanmayacak veya tc devreye girip hızlanmayacak..sonuç aynı...

tc nin anlamını ben size basımdan gecen bir olayla anlatıyım. arac da tc aktif iken buzlu yolda araca yükelnin ve arac belli bir devire çıkınca tekerler boşa dönemeye başladığında devir saatinde dalgalanma olduğunu göreceksinzi ki ben gördüm. olay şöyle oluyor ben 4000-4500 devir civarına çıktığımda devir saati 3000 devre kadar geriliyor ve tekrar artıyor tekrar düşüyor. tc yokken bas basabildiğin kadar devir artar gider...

şimdi tc tuşu mevcut olan arkadaşlar araçların model yıllarını yazabilirmi? manuelle otom. alakası yok..

maden1907 - 2001cdx - TC yok

2000 model tc mevcut. belkide göğüsteki tuş değiştirilmiştir. tuş panelinde en sağda ki düğmenin altındaki düğme. zaten orda 3 tane tuş yeri var. ortadaki tuş yani...

bacadir68 - 2000cdx - TC var

tam düşündüğüm gibi gidiyor..

:D :D:D:D dediğim gibi ;) şımarıyımmı? zekimiyim neyim :kop:

bacadir68 - 2000cdx - TC var

ondercdx - 2000 cdx TC var

2000 ile 2001 CDX arasında farklar var arkadaşlar..

çok erken konuştum bitane 2001 çıkarsa kaçarım bidahada yazmam :D :kop:

2001lerde malzemeden çalmışlar...tc iptali yokken kışın buzlu yolda nasıl gideceksinizk?

Geri