opel vectra b ayna kumanda düğmesi

hantsome28

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
:alkis:arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım .sizlerden yardım bekliyorum aracım 2001 model opel vectra b kasa.aracımın ayna düğmesinde sorun olduğu için çıkartıp yapmak için uğraştım .ancak aracın üzerinde uğraşırken düğmede kısa devre meydana geldi ve de ayna düğmesine gelen elektrik gitti.elektrikçiye götürdüm aracımı sigortaların sağlam olduğunu ancak aynaya gelen elektrik akımının tek olduğunu vede bu yüzden çalışmadığını ayna komut düğmesine 2 elektrik akımının geldiğini benimkinde de elektrik akımının kısa devreden dolayı teke düştüğünü vede bu yüzden çalışmadığınısöyledi.bende yetkili servis olmadığı için özel servise götürdüm ancak yapamadılar.bilgisi olan arkadaşım varsa ve bizlerle paylaşırsa sevinirim.

Siğorta atmamışsa anahtarın üzerindeki bakır yolları koparmış olabilir. düğmeyi iyi inceleyin.

imza kısmında kendini tanıtırsanız iyi olur isim soy isim

arkadaşlar bakır yollar sağlam ancak ikinci bir elektrik geliyormuş o yokmuş düğmede nerden kesildiğini bulamıyorlar.

birde benim aracın benzin pompasına giden elektiriğin kesildiğini vede bu kesintinin motor beyninden kaynaklandığını söylediler.çare olarak ta motor beyninin değişmesi gerekliymiş bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim

Arabada kaçtane elektrik kaynagı varmış ki birden fazla voltaj gelsin.
Siğgortadan 12V ( - ) gelir düğmeye dükmeden hangi aynayı çevirecekse o ayna motoruna yönlendirir. Motoru ileri geri yaptığı için ayna motorları (+) yı şaseden değil dügmedne alıyodur.

Yani düğmeye 2 kablo gelir ölçtüğünüzde 12V görüyosanız sorun yoktur
2nci bi voltaj geliyor gibi bi ibare saçma geldi bana.
Ama söküp kurcalayan daha net bilği varacak arkadaşlar varsa yazsınlar ilerde bizede lazım olabilir.

birde benim aracın benzin pompasına giden elektiriğin kesildiğini vede bu kesintinin motor beyninden kaynaklandığını söylediler.çare olarak ta motor beyninin değişmesi gerekliymiş bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim

haahahahahaaaaaa :D :D :D aynısını banada dediler 1500 ytl masraf çıkardılar yalannnnnnnnnnnn benzin pompanı orjinali ile değiştir düzelir

arkadaşlar yani bana söylenen bu.ayna düğmesinde iki elektrik akımı oluyormuş..bunuda elektrikçi servis ile görüşüp öyle söylemişti.sigortalar sağlam.düğmeye elektrik geliyorrr.hatta elektrikçi arkadaş bana tek elektrikten kablo yardımı ile hat alıp denediğinde gerçekten aynaların çalıştığını gördüm.bu olaydan sonra servisdeki arkadaşı ile görüştü ve aynaya iki elektrik akımının geldiğini ve muhtemelen birinin şaseden dolayı kesildiğini bu yüzden de aynanın çalışmadığını söyledi.toparlayacak olursam bana mantıklı geldi.çünkü elektrikçim süper.avrupa arabalarında herkesin tek geçtiği biri .bana da umutsuz olarak inanmak kaldı.konu bu .

uğur merhaba aracımın motor beyni yandığı için araç çalıştıktan 3-5 dk. sonra kendi kendine stop ediyor.benzin pompasına baktılar ve sağlam dediler.elektrikçi arkadaşıma götürdüm o da baktı vede gerçekten beyin de arıza var dedi.kendisi de beyinden benzin pompasına giden rölelerden şase alarak aküye bağladı ve bu şekilde çok araba yaptığını herhangi bir sorun çıkarkıyacağını ancak servisten beynin değişmesi gerektiğini söyledi.yani tam bir çıkmazdayım arkadaşlar.

arkadşlar merhaba aracımın düğmesinin bozuk olduğu anlaşıldığından orjinal çıkmasını ankarada ostim 30 ytl.ye aldım şu an iyi çalışıyorr.

diğer konu olan beyin arızası için ankarada tamir ettirdim.vede beyin de şu ana kadar her hangi bir arıza vermedi.gayet ii çalışıyorr.uygun fiyata da yaptırdım .arkadaşların ilgisixne teşekkürler

Geri