Arkadaşlar benimde Opel Vectra akasa 2000 var yolda bir istopp etti birdaha çalışmadı kontak basıyor ama çalışmıyor üstada beş ay kaldı. Motor bölümü dedi piston Sekman grank ve grank sensörü ve dispirator enjeksiyonlar hepsi değişti 100 bin masraf ettim ama şuan sadece nasıl yaptılar bilmiyorum sadece LPG de çalışıyor yarı sıralı Opel şuan LPG de çalışıyor ve bu şekil randıman alamıyorum yardımcı olurmusunu
Vectra A kasalarda bu tarz yarı sıralı LPG uygulamalarında eğer benzin beyni (motor kontrol ünitesi) ile oynandıysa ya da tesisatta LPG’ye uyarlama için kablo kesme/bağlama yapıldıysa, beynin benzin püskürtmesini doğru yönetememesi çok sık görülür. Sizde de muhtemelen olan şu:
LPG montajında enjektör sinyalleri kesilip beyin devre dışı bırakılmış, sonradan beyni tamir ederken ya da motor yenilenirken eskiye dönmemişler.
Bu yüzden marşa basarken benzin enjektörlerini sırayla değil, hepsini aynı anda açıyor — ki bu normalde olmaması gereken bir şey.
Bu durumda araç sadece LPG’de sorunsuz çalışır çünkü LPG beyninin kendi yazılımı devrede kalıyor.
Yapılacak iş kısaca şöyle:
Beyin (ECU) sağlam mı, orijinal programı var mı mutlaka uzman bir yerde test edilmeli.
Enjektör sürme kabloları orijinal tesisata uygun şekilde geri bağlanmalı.
Benzin enjektörlerinin sırayla tetiklenip tetiklenmediği osiloskop veya canlı veriyle kontrol edilmeli.
Sonra LPG sisteminin beyinle uyumu yeniden ayarlanmalı.
Usta bu işlerden anlamıyorsa, Opel’e veya LPG dönüşümüne gerçekten hakim bir elektrik-elektronik ustasına yönelmeniz şart. Aksi halde bu şekilde “yalnızca LPG’de” çalışmaya mecbur kalırsınız, ki bu da motor için uzun vadede sağlıklı olmaz.