Opel Vectra 2.0 Ecu Nedir?????? Yardimmmm

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ajangfb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sabahları ilk çalışmada motor çok soğuk olur ve hemen ısınmaz (ecu) işte bu düğmeye basarsan araba erken ısınır.
:good: :good: :good:

senin sölediğin ne düğmesi merak ettim jikle gibi birşeyden bahsediyorsun sanırım. biraz daha açıklar mısın?

yanlız içerde öle bi düğme yok Yani ecu diye

opel vectra cdx lerde göğüste içerde var bu düğme bu düğmeye basınca motor erken ısınıyor senin araba gls ondakide aynısıdır diye düşündüm. Ama onu akünün yanına niye koymuşlar ya?

ya arkadaşlar akünün ordaki ecu düğmesi lpg ile alakalıymış benzin gaz değişimini düzenleyen bir düğmeymiş vectra cdx lerde içerde bi düme var oda ecumu ecomu neyse oda motoru erken ıstmak içinmiş

arkadaşım cdxlerdeki eco düğmesi klimanın. motoru ısıtmayla alakası yok. arkadaşın ki zaten konsol da değil akünün yanında ayrıca üstünde ecu yazıyor eco değil. o senin gördüğün ecu eğer araba cd veya kaset çaları büyüklüğündeyse %99 lpgnin beynidir. istersen kendi lpg markanı google da arat fotolardan bakarsın seninkiyle aynı mı. veya buraya fotosunu koyarsan bizde sana fikir verebiliriz. ama %99 tüpün beynidir o :)

ya arkadaşlar bu klimanın eco düğmesi ne işe yarıyor peki??

Arkadaşlar resimleri ekledim inşallah size beni bilgilendirmeniz için yardımcı olur...

yeni4.webp

YENİ.webp

YENİ3.webp

sıralı sistem lpg beyni bu...

lpgli araçtaki düğme ecu düğmesi değildir. sadece bir swithc'tir. ecu elektronik kontrol ünitesi anlamına geliyor. dolayısıyla basit bir switch'ten (anahtar) elektronik kontrol ünitesi görevi yapmasını bekleyemeyiz öyle değil mi :) sadece ecu'nun hangi modda çalışacağını tayin edeceğiniz bir switch.

Geri