Opel tigra 98 model iç özellikleri nedir yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sessos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sessos

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
S.a Arkadaşlar Ben ilkkez Opel tigra kulanıyorum aracı alalı 6 gün oldu şuanakadar çok çok ii ve sürüşü zevkli, ögrenmek istedigim Aracın içindeki tavandaki dügmeler ve aracın iç aksamlarındaki özllikleri nedir bilen varmıdır yani şunü yapınca şuoluyo şunu yapınca bu oluyo gibi bilgiler verebilecek Tigracı arkadaşlarla tanışmak isterim aracın iç aksamlarıyla ve gelen olarak bilgi sahibi kulanıcılarıdan bilgi almak istiyorum Şimdiden çok çok Teşekkürler ediyorum.

Son düzenleme:
Senin araçta sunroof vardır tepede onun butonları vardır, bende olmadığı için tuş detaylarını bilmiyorum.

Açıkçası çok fazla elektronikli bir araç olmadığı için araç içinde öyle çok özel şeyler yok.

Far açma anahtarını kendine doğru çekersen iç aydınlatma yanar.

Orta konsoldaki orta anahtarı kendine çekersen arka cam rezistansı, soldakini kendine çekersen klima çalışır.

Direksiyonun sağındaki kol yukarı kaldırınca silecekleri çalıştırır, kendine çekersen camlara su attırır, ileri doğru bir defa itersen arka camı siler, biraz daha itersen arka camlara su attırır.

Sağ sol sinyal kolunu ileri itersen uzunları daimi yakar, kendine çekersen yakar bırakır.

Farları açma anahtarının yanında far yükseklik ayarı bulunur.

Koltuğunun altında koltuk yüksekliğini ayarlayan çevrilebilir bir kol var.

Başka bir özellik de yok zaten sade bir araç :D

verdigin bilgi için çok teşekkür ederim benim araçta sunroof var onun haricinde şu tavandaki aydınlatmanın ortasında 1 adet binik bir dügme ve siyah yuvarlak sensöre benzer bşrley var o nedşr pek bişi anlamadım ondan birde tarih saat sicaklık göstergesinin başka bir özeligi varmıdır onunda tüşları var hiç dokunmadım,
anlattıgın diger özelikleri yarın deniyicem kendinde çekme olayını ben anlayamamıştım bi bakıyım nasılmış bir çok şeyi hiç ellemedim bilmedigim için aracı bu günle 8 gün oldu bakalım birde amsör takımı almayı istiyorum zevki nedenden dolayı virajlarda sarsılmayı kesmekiçin başka bir bilgidiniz vs varsa onuda yazarsan sevinirim kardeşim şimdiden çok saol.

Vallahi o sensör ile buton ne işe yarıyor ben de bilmiyorum hiç kullanmak gerekmedi :D

Göstergenin başka bir işlevi yok, saat tarih derece.

Amortisör değişmene gerek yok amortisörlerin sağlamsa. Vogtland yay alırsan 3.5 cm'lik yeterli olacaktır ön arkaya. Fakat amortisörler yağ kaçırıyor mu bir kontrol etsin ustan.

Başka bir bilgim yok ama aracı alınca şunları değiştirmiş olman gerekiyordu:
Triger kayışı, devirdaim pompası, yağ filtresi, yağ değişimi, benzin filtresi, polen filtresi ve frenleri kontrol, bittilerse değişim, baskı balata, bittiyse değişim.

Lastikler ve jantlar ne durumda? Lastiklerin dişleri azaldıysa ve 2-3 yıldan daha eskiyse değişmeli. Ayrıca jantların içleri kontrol edilerek kaynak falan var mı bakılmalı.

Hayırlı olsun abi, eğer yağı ve filtreleri değiştirmediysen ilk işin bunu yapmak olsun.

ahmetokur, Çok saol kardeşim evylh inş hayrını görürüz.
Bügün Denk geldigim bir arıza farkettim aracın nekadar yaktıgını ögrenmek için benzini full bitirmiştim ve 20 tl lik benzin aldım geldim araca doldurdum Km yi sıfırladım ve bugün biraz gezmek için araca bindim ve benzin bitmişti Ve Km baktım şok oldum resmen 21 Km deydi yani Km'de araç hemen hemen 1 TL yakmış bunedir ya ben anlamadım pazar oldugu için açık biryerde bulamadım acaba büyük sorun açarmı başıma canım çok sıkıldı.
birde senin tigra ne yakıyor araçta 2000 motor var bormalde ne yakması lazım 98 model 1,6 bu araç normalde yakması gereken nedir.
şimdiden tşkrler.

ahmetokur, Çok saol kardeşim evylh inş hayrını görürüz.
Bügün Denk geldigim bir arıza farkettim aracın nekadar yaktıgını ögrenmek için benzini full bitirmiştim ve 20 tl lik benzin aldım geldim araca doldurdum Km yi sıfırladım ve bugün biraz gezmek için araca bindim ve benzin bitmişti Ve Km baktım şok oldum resmen 21 Km deydi yani Km'de araç hemen hemen 1 TL yakmış bunedir ya ben anlamadım pazar oldugu için açık biryerde bulamadım acaba büyük sorun açarmı başıma canım çok sıkıldı.
birde senin tigra ne yakıyor araçta 2000 motor var bormalde ne yakması lazım 98 model 1,6 bu araç normalde yakması gereken nedir.
şimdiden tşkrler.

Abi LPG yok mu senin araçta?

Benzinde normalde 50 kuruş +/- 10 yakar kullanıma göre fazlası varsa bir sıkıntı vardır usta makineye bağlayıp kontrol etsin :)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

ahmetokur,
LPG yok kardeşim ama gerek görmemiştim çok fazlada araç kullanmıyorum,
onun için LPG aramadım 20 tl Gaz koycama 30 tl Benzin atarım diye düşünmüştüm :)
filtrelerde belki bir sıkıntı olurdiye düşündüm,

yigitekimdemir, sag olsun neleri degişmem gerektigini yazdı onları listeledim tek tek hepsini kontrol ettirip degişimini yaptırıcam onun haricinde araçta harhangibi bir sıkıntı yok çok şükür ilgi alakanız için çok çok tşkrler arkadaşlar,
Sorunu halletigimde buraya yazarım aynı sorunu olan arkadaşlara yararı olur inş bakalım.

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 13:01 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 12:51 ----------

bu arada ben 20 tl benzin aldıgımda yarınınerdeyse depo yerine yere dökmüşüm gece koumuştum döküldügünü anlamadım bügün sabah saat 11'de tekrar denemek için 20 tl benzin aldım megersem bidonun arasından dökülüyormuş ve petle koymaya çalıştım bu seferde yarısnın çosu döküldü yere bi baktım benzini depo yerine yere döküyomuşum :D
benzin kapagını açtıgımda içine dogru bir kapak daga var bastırınca içe giriyor onu farketmemiştim bende diyorum neden benzin geç gidiyo
yani şuan 20 tl lik benzin 10 tl ye düştü gibi bişey oldu bunuda bitirip tekrar 20 tl koycam bunu çok dikkatli botmam lazım 1 damlasını bile yere dökmeden ondan sonmra deneme yapıcam birdaha sonra buraya tekrar tekrar gelişmeleri yazarım arkadaşlar,

Yalnız sürerken dikkat yol tutuşu 195 lik lastikler olmadan çok iyi değildir arka hafif olduğu için çok kolay salar kendini o yana bu yana sürerken aracın dinamiğini çok zorlama sürmesi keyifli diye. Daha iyi yol tutuş istersen 185 55 lastik yerine 195 50 taktır :) bende 185 60 dunlop var yol tutuş çok kötü bi dahaki sefere kalın ve kaliteli bir markaya geçeceğim Goodyear gibi

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Geri