OPEL P0313 ARIZA KODU

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kaan.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kaan.

Teknik Destek
27-Gaziantep
Aracınızda tekleme var ise benzinde tekliyor gaza basınca gitmiyor motor patlatma yapıyor yokuş yukarı gazlayınca çekiş kaybedip arıza lambası yakıyorsa p0313 arıza kodu aldıysanız bu yakıtla ilgili bir arıza var demektir pompanız pistonlara hava basıyor demektir bunun yanında ateşleme arızası da yakabilir bu kesinlikle bobin arızası buji arızası değil fuzuli yere masraf etmeyin deponuz her zaman çeyrek deponun üzerinde olsun çeyreğin altına düşerse motor koruma moduna geçebiliyor

20201104_18274726b4d48255d0cd85.jpg

depoyu yarıma kadar doldurun sonra hemen arıza düzelmeyebiliyor 40 50 km sürün ve düzelecektir
lpg var ise araç lpg de düzgün çalışır benzine alınca tekler gitmez lpg de düzgün çalışırsa burdan araçta bobin buji arızası olmadığını anlayabilirsiniz
benzin varsa araçta eminseniz ya pompa basıncı düşmüştür ya benzin hattında sorun tıkanıklık vardır yada enjektörlerde bir tıkanıklık vardır deponuz her zaman çeyrek üzerinde olsun..

Kaan bey merhaba dün lpgde giderken anlık bu hatayı verdi stop edip çalıştırdım lamba söndü ve arızayı hafızaya aldı. Sonrasında normal sürüşe devam ettim sizce anlık olabilir mi? Nereye baktırmam gerekir?

Kaan bey merhaba dün lpgde giderken anlık bu hatayı verdi stop edip çalıştırdım lamba söndü ve arızayı hafızaya aldı. Sonrasında normal sürüşe devam ettim sizce anlık olabilir mi? Nereye baktırmam gerekir?
Arıza koduna bakmak lazım anlamak için

Bugün benimde 2008 model 1.6 benzin&lpg vectra aracımda uzun yol sonrası lpg ile giderken aynı durum yaşandı motorda sarsıntılı çalışma ve çekişte düşüklük var P0313 arıza kodu mevcut siliyorum fakat tekrarlıyor. Çeyrek depo benzin, 3-5 litrede lpg var depoda. Yoldan sonra aracı bir kaç saat dinlendirdim bu sefer benzine alıp bi süre sürdükten sonra düzeldi ama tekrar başladı. Düzenli olarak opetten lpg alırdım son seferde tp ve bp den yarım yarım tam depo lpg aldım bununda etkisi olmuş olabilir mi? Napmam gerekir bu sorun için?

Geri