Merhabalar. Yaklaşık 123.000KM'de aldığım Opel Meriva 1.3CDTI, bugünlerde 158.000KM'de. Aldıktan sonra çok dikkat etmemiştim ama sonrasında dikkatimi çekti. Motordan ya da şanzımandan 1.500-1.800 devir arasında ses geliyor. Sanki birisi dönen bisiklet jantına metal bir çubuk sürtüyor. 2000 devir ve sonrasında hiçbir sorun yok. 5 ileri vites var, 2000 devir üzerinde hepsi mis gibi. Tam nasıl olması gerekiyor ise öyle. Ancak 2000 devir altında işler biraz karışıyor. Özellikle 2,3 ve 4. viteste bu sesi duyuyorum. 1500-1800 arası geliyor. 2000 dedin mi tık kesiliyor. Yani ya 1500-1800 arasından yukarı çıkacağım ya da devri düşüreceğim (gaz keserek veya debriyaja basarak). Sanki birisi ışığı kapatmış gibi bi anda kayboluyor. Zincir, debriyaj (volan hariç), filtreler, yağlar gibi bilimum parçası ve sıvısı daha 145000KM'deyken değişti. Bu ses öncesinde de vardı, sonrasında da var olmaya devam ediyor. Bu konuda fikri olan var mı acaba? Videonun 24. ve 38. saniyeleri arasında ses duyuluyor. Deviri 2000'in üstüne aldığımda da ses kesiliyor zaten.
Diğer yandan araba özellikle yokuş yukarı çıkarken sesi artıyor. Bayağı bayağı gürültülü hale geliyor. Özellikle 3.vites 1500-2000 devir arasında, arabanın içinde sesinizi yükselterek konuşma ihtiyacı hissediyorsunuz ve bazen bazen araba tekliyor. Videonun belli bir kısmında o da dikkat çekiyor. 20. ve 24.saniye arasındaki sesten bahsediyorum.
Son bakımımda karter de söküldüğü için, geri takarken pek sağlıklı olmayacağını bile bile birkaç farklı tüpten sıvı conta kullandı ustam. Karterden biraz yağ kaçağım var. Bunu göz önüne alarak; yaklaşık 4000km oldu ve 1LT kadar yağ ekledim üzerine. Karter sökülmeden öncesinde de yağ azaltıyordu ama çok daha az idi. Durduğu yerde yağ damlatmıyor ama çalışırken, basınç altında sanırım kaçırıyor yağı. Bir kısmı karterden kaçak ile gitsin, ama yine de fazla değil mi 1LT? Bu KM'de normal midir, değil midir?
Bana bu konularda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum. Kazasız belasız
Videonun linki:
Diğer yandan araba özellikle yokuş yukarı çıkarken sesi artıyor. Bayağı bayağı gürültülü hale geliyor. Özellikle 3.vites 1500-2000 devir arasında, arabanın içinde sesinizi yükselterek konuşma ihtiyacı hissediyorsunuz ve bazen bazen araba tekliyor. Videonun belli bir kısmında o da dikkat çekiyor. 20. ve 24.saniye arasındaki sesten bahsediyorum.
Son bakımımda karter de söküldüğü için, geri takarken pek sağlıklı olmayacağını bile bile birkaç farklı tüpten sıvı conta kullandı ustam. Karterden biraz yağ kaçağım var. Bunu göz önüne alarak; yaklaşık 4000km oldu ve 1LT kadar yağ ekledim üzerine. Karter sökülmeden öncesinde de yağ azaltıyordu ama çok daha az idi. Durduğu yerde yağ damlatmıyor ama çalışırken, basınç altında sanırım kaçırıyor yağı. Bir kısmı karterden kaçak ile gitsin, ama yine de fazla değil mi 1LT? Bu KM'de normal midir, değil midir?
Bana bu konularda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum. Kazasız belasız

Videonun linki: