OPEL MANTA !! Var mı acaba Türkiyede?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ASTRAloji
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ASTRAloji

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Çok güzel araba ya.Çeşitli videolar izlerken denk geldim daha önce hiç görmemiştim.2.0 fln galiba yok böyle birşey ya :D
http://www.youtube.com/watch?v=N_C4aSlKnXM

Bir KKTC kanalında araç belgeselinde yakın bir zamanda gördüm. Araç İngiltereden getirilmiş ve restore ediliyordu. Manta 500 serisiydi ve sadece 500 adet üretilmiş. Zamanının rallilerinde derece yapmış, ayrıca 600 seriside varmış. Zamanının güzel ve güçlü bir aracıymış.

1987 yılında babam almanyadan 1973 model 2.0 fıstık yeşili rallilerde derece almış bir manta getirtmişti 4 yıl kadar kullanmıştı ve çok sevdiğimiz bir araçtı hatta bir seferinde kış ayında uzun yolda seyir halindeyken karşıdan gelen kamyonun sıkıştırması sonucu şarampole çıkarak ve buzda aracın kayması sonucu araç havalandı ve etrafında dönerek 15 metre kadar ileride tarlaya uçmuştuk ve şans eseri araç 4 tekerleğin üzerine düşmüştü.. dün gibi hatırlarım arabanın içinde dönüp durduğumu ve en son tavana çarpıp paspasların üzerine düştüğümü :) 8 yaşlarında falandım sadece egzos düşmüştü araçtan hiç birşey olmamıştı.. bunun haricinde sert virajlarda falan lastik öterek döndüğünü hatırlarım babamın o yıllarda... en son geçen yıl araca ulaştığımda ankarada bir hurdalıkda atıl ve parçalanmış haldeydi araç

İzmir'de bir tane var, yakın takipteyim.

Gerçekten aşık oldum arabaya...

Geri