opel frontera 2.2 rölanti sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan leeroy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
leeroy' Alıntı:
motorun küçük geldiğini bile bile aldım ben zaten.benim bulunduğum yerde bu tip bir araca ihtiyacım olduğundan yaptım bu seçimi.
aracın arazideki kabiliyeti kendinden beklenmeyecek derecede iyi,ayrıca makaslı olmadığı için yol konforu da üst seviyede.
kalkışta yerinden oynamıyor gibi görünüyor ama yürüyünce çekişi falan iyi.
sadece o hararet hassasiyetinden triger kayışıyla birlikte devirdaimini de orijinal parçayla yenilettim.hararet konusunda sorun olacağını sanmıyorum,çünkü burası diğer yörelere göre daha sıcak olduğu halde araç geç ısınıyor zaten.
bir de bu araçlara kırmızı-turuncu antifreeze konuyormuş,onu da koydurduk.çünkü çıkan devirdaim su ve mavi-yeşil antifreeze tarafından yenmişti.
ıyı yapmıssın en ıyısı kırmızı antıfırız sımdı hıc bı aksam paslanmaz, çürümez.. evet makaslı degıl konforuna dıyecek yok..

peki musa kardeşim,bu rölanti saçmalaması motor ya da her ne ise ısı sensoruna bağlı birşey olabilir mi?
gerekiyorsa onu değiştirtelim....

ümit abi ustanı degıstırme aynı ustana gene gıt onca paracan degısmıs temızlenmıs en ıyı ve en cabuk o usta ıcınden çıkar bu işin. makıneye baglasın aracı arızasını tesbıt etsin. ısıyla alakası yok abii rolantı ayayrlayıcıyı bı kontrol etsın yaplamayacak bı arıza degılya.. vede sen ustanın basında durma. arabayı bırak gıt gerekırse 1 gun sonra gerı gel.

araca carbon clean yaptırdım.
carbon clean ın pompasına bağlı olduğu süre içinde gaz verip bırakmamıza rağmen,araçta rölanti dalgalanması hiç olmadı.
bu da bana aracın benzin pompasının debisinde bir problem olduğu gibi bir fikir verdi.
böyle birşey olabilir mi?
carbon clean dan çıkıp sonra,normal bir hızla 8-9km.gittikten sonra ilk trafik ışıklarında durduğumda,rölantinin yine dalgalandığını gördüm.
ustama telefon ettim,rölanti regülatörünü değiştiririz dedi.
-rölanti regülatörü kaç paralık bir parçadır?
-değiştirirsek düzelme ihtimali var mı?
-benzin pompası böyle bir arıza yaptırır mı?

leeroy' Alıntı:
araca carbon clean yaptırdım.
carbon clean ın pompasına bağlı olduğu süre içinde gaz verip bırakmamıza rağmen,araçta rölanti dalgalanması hiç olmadı.
bu da bana aracın benzin pompasının debisinde bir problem olduğu gibi bir fikir verdi.
böyle birşey olabilir mi?
carbon clean dan çıkıp sonra,normal bir hızla 8-9km.gittikten sonra ilk trafik ışıklarında durduğumda,rölantinin yine dalgalandığını gördüm.
ustama telefon ettim,rölanti regülatörünü değiştiririz dedi.
-rölanti regülatörü kaç paralık bir parçadır?
-değiştirirsek düzelme ihtimali var mı?
-benzin pompası böyle bir arıza yaptırır mı?
valla leeroy ben benzın pompasının rolantıde böyle bı arıza yaptıgını görmedım cunkı rolantıde fazla basınca gerek yok..benzın pompası ya tam bozolup hıc calısmaz yada yuksek devırde tazzıgı yetıstıremez yada bı kaç kez kesıklı yaptırır.. sen ustaya gıt rolantı ayarlayıcıya baksın..

valla kardeşim benim de duymak istediğim buydu.
o zaman benzin pompası seçeneğini eliyoruz.
rölanti regülatörü kaldı son olarak,bunun fiyatı hakkında bir bilginiz var mı?

leeroy senın aracının dedıgım gıbı cog parcaları vectra b 2000 motorlar aynı.. 130 ytlenın uzerınde ancak lıste dukkanda onun ıcın tam fıyat veremıcem. senın aracının rolantı ayarlayıcısı ıkı parca halınde bazen temızlık fayda edıyor ancak genede bı baksın usta

AYNI SORUNU BENDE YAŞIYORUM ARKADAŞLAR ROLANTİ SABİT KALMIYOR SOĞUK İKEN MOTOR O KADAR DEĞİLDE SICAKKEN DAHA FAZLA OLUYOR YOLDA GİDERKEN ŞEHİR İÇİNDE ÖZELLİKLE TRAFİK LAMBASINDA DURDUNMU İSTOP EDİYOR ARABA ÇEKİŞTEN DÜŞTÜ TADI KALMADI YANİ NE OLABİLİR BENDE MERAK EDİYORUM ARAÇ 1996 MODEL 2000 MOTOR OPEL VECTRA cd KONYADAN BENZİN ALDIM 6 AY ÖNCE ONDAN SONRA PROBLEM BAŞLADI DEVAM EDİYOR PEK FAZLA BİNMEDİĞİM İÇİN SERVİSE FALAN DA GÖTÜRMEDİM ŞEHİR İÇİ HAFTADA 10 15 KM YAPIYORUM ŞİMDİLİK SORUNU RAFA KALDIRDIM. NE ÖNERİRİSİNİZ TAMİRCİ ARKADAŞLAR

Carbon Clean makinası ile düzeliyorsa rolanti gezmesi, bu yakıt basıncı probleminden başka bir şey değildir..1 pompa 2 basınç regülatörü..ikisinden birinde..

tecnikalman' Alıntı:
AYNI SORUNU BENDE YAŞIYORUM ARKADAŞLAR ROLANTİ SABİT KALMIYOR SOĞUK İKEN MOTOR O KADAR DEĞİLDE SICAKKEN DAHA FAZLA OLUYOR YOLDA GİDERKEN ŞEHİR İÇİNDE ÖZELLİKLE TRAFİK LAMBASINDA DURDUNMU İSTOP EDİYOR ARABA ÇEKİŞTEN DÜŞTÜ TADI KALMADI YANİ NE OLABİLİR BENDE MERAK EDİYORUM ARAÇ 1996 MODEL 2000 MOTOR OPEL VECTRA cd KONYADAN BENZİN ALDIM 6 AY ÖNCE ONDAN SONRA PROBLEM BAŞLADI DEVAM EDİYOR PEK FAZLA BİNMEDİĞİM İÇİN SERVİSE FALAN DA GÖTÜRMEDİM ŞEHİR İÇİ HAFTADA 10 15 KM YAPIYORUM ŞİMDİLİK SORUNU RAFA KALDIRDIM. NE ÖNERİRİSİNİZ TAMİRCİ ARKADAŞLAR

Benzin aldıktan sonra problemin başlaması aldığın benzinin yakıt sistemine vermiş olabileceği bir hasardan sebep rolantinin dengesiz olduğunu gösteriyor sanırım..Seninde bir carbon clean makinası ile sabit basınç besleme testi uygulatman gerekiyor sanırım..Hatta yakıt basınç saati bağlanıp basınç dalgalanamalarını teşhis etmek lazım..

Geri