opel frontera 2.2 rölanti sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan leeroy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar,
aracın rölanti regülatörünü bugün değiştirdik....ama sorun aynen devam ediyor.114,5 euro gibi bir parayı da sokağa atmış olduk böylece.
aracın biryerinde vakum kaçağı şüphesiyle ustaya kontrol ettirdim,ama vakum kaçağı da olmadığı görüldü.
yanlız,her zaman rölanti saçmalaması yapmıyor.10-20 km gidip ışıklarda veya bir kavşakta durunca bazen yapıyor.kafasına göre yani.
değişecek birşey de kalmadı artık,çünkü herşey değişti.
son ihtimal arabayı değiştirmek gibi görünüyor.
parası pulu mühim değil ama yapacak bir allahın kulu yok sanıyorum bu bölgede aracı.
bıktırdı yani......

leeroy' Alıntı:
valla 25 yıllık otomobil tecrübelerimde ben bu kadar sorunlu ve ellibin tane sensorla çalışan saçmasapan bir makine görmedim.
bundan önceki aracım 1997 golf gti dı ve 4 yıl boyunca bir kez bile bu tip bir arıza çıkarmadı.
motor kontrol ünitesi değişecekse arabayı değiştiririm daha iyi.
tüm söylediklerinde haklısın saçma sapan bir araba gerçekten.haci murat bile bundan iyidir.en azından derdine çare buluyon.yaptıgın harcamalara mı yanan arabanın hala düzelmedigine mi?bu opeller adamı kocatmadan mezara gönderir.Hızlı yaşa genç öl opelciler için geçerli degil onlar opel aldıklarında ayaklarının biri zaten çukura girmiş oluyor.sana geçmiş olsun inşallah çaresini bulursun opelin var derdin var ya katlanacan yada satacan:) :D :good:

bu aracın aynısı abd de isuzu rodeo olarak satılıyor,genellikle 2,4 veya 3,2 makinelerle....
oradayken 3,2 olan bir taneyi birkaç hafta kullanmış ve araştırma fırsatım da olmuştu.
opel gibi değil kesinlikle,başbelası olan gm araçları değil opelin ecotec adını verdiği yüzkarası makine....
yoksa araç aynı araç ve makine problemi de çıkarmıyor opel gibi.
velhasıl biz derdimize çare bulamayacağız anlaşılan....

leeroy' Alıntı:
bu aracın aynısı abd de isuzu rodeo olarak satılıyor,genellikle 2,4 veya 3,2 makinelerle....
oradayken 3,2 olan bir taneyi birkaç hafta kullanmış ve araştırma fırsatım da olmuştu.
opel gibi değil kesinlikle,başbelası olan gm araçları değil opelin ecotec adını verdiği yüzkarası makine....
yoksa araç aynı araç ve makine problemi de çıkarmıyor opel gibi.
velhasıl biz derdimize çare bulamayacağız anlaşılan....
çaresi belli servise gitme ama sen arabayıda değiştire bilirsin bnce oda uygundur ;) 1.9cdti opel antara

arızayı kendim buldum......
lambda sensoru arızası......
fişi çektim rölanti ne kadar gidersen git sabit......arıza ışığı yandı tabii......ama onun da çaresine bakacağız....

bu kadar kolay mıydı yaaa :)))

leeroy' Alıntı:
arızayı kendim buldum......
lambda sensoru arızası......
fişi çektim rölanti ne kadar gidersen git sabit......arıza ışığı yandı tabii......ama onun da çaresine bakacağız....
:)ne diyeyim senin adına sevindim.geçmiş olsun..

Geri