opel frontera 2.2 ne kadar yakar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CAge
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
valla karar senın sımdı benım anlattıklarım kesın olacak seyler degıl duzenlı ve bakımlı bı kullanım olursa arac sahane. ama sorunla karsılastınmıda ugrastırır. nevsehırde ıkı tane var sureklı arızalanıyor ama kullanan kısıler aracı sözum meclısten dısarı essek gıbıde kullanıyor onuda bılıyorum. lastıklerı felan nasılmıs?? bılıyorsun lastıklerı cok tutar

Aracın sahıbıyle kontaga gecemedım ama arkadasa gıttım ıstanbulda baktırdım arac guzel dedi hasarsız falan arkadasım ben yabancı uyrukluyum yanı yurt dısında yasıyan turklerdenim fıyata dikkat ettiysen cok ucuz o sıtede vergıye tabıı olmayan araclar var yanı fıyat ucuz arac begendıgım bı arac onu alıp bıde lpg taksam nasıl olur dıyorum ondan bu kadar ugrasıyorum arac hakkında bılgı almak ıcın cunku gercekten cok bayıldıgım bı arac o ha sorun desen uzun yollar yapacak bırıyım makedonya ıstanbul ankara hattı arası ama bu 2 3 ayda 1 olacak bısey genellıkle sehir ici surecem ve ınan o aracı alırsam gozum gıbı bakarım..... :) Yani sence o frontera iyi bısey mi?

yok benı dınlersen alma derım uzun yol yapacakmısın bılmedıgın bır arac vede modelı yeterınce dusuk.. ama karar senın komple bı bakıma sokaran a dan z ye o zaman bı parça olur

Peki arkadaslar bu araca LPG taktırsak o zaman ekonomik bır cozum olur mu?

ekonomiklik anlamında çözüm olur.Frontera 2200 uzun kasalar biraz ağır arabalardır.Yani çok performans beklememelisin,sorun konusundaysa eger bakımları zamanında yapılmış ve gerçekten temiz bakılmış bir arabaysa bence düşün derim.Çünkü begendigin de bir arabaymış,zevk alacagına eminim.Ama önceden bir iyice kontrol ettir derim..

C:\Documents and Settings\fevzı\Belgelerim\Resimlerim\20070319\17032007.jpg

Link bozuk galiba arkadasım...

opel frontera 2,2 araç 100 km.de şehir içinde 10-11 lt.şehirlerarası yolda 7-8 lt.benzin yakar.tarafımdan denenmiş ve ölçülmüştür.
lpg nin çok randıman vereceğini sanmıyorum,kendi aracıma da hiç düşünmüyorum.çünkü hakikatten 2,2 makine 1800 küsur kiloluk araca biraz az geliyor,lpg ile bu daha da artabilir.
ben aracımdan memnunum,konforlu,güvenilir bir araç,benim beklentilerimi karşılıyor.makaslı bir arazi aracı olmaması da artısı.arka taraf bozuk yollarda hoplayıp konforu bozmuyor.
sorunlu olduğu fikrine katılmıyorum;
bir opel ne kadar sorunlu ise o da o kadar sorunlu.
aracın makine ve elektronik sistemleri hariç her yeri;buna vites kutusu ve diferansiyeller de dahil "isuzu rodeo" dur ve kolay arıza yapmaz.aktarma organları komple borg-warner dir.
bilmiyorum sadece benim araçta mı var ama bir rölanti dengesizliği problemi yaşadım ben.
gerçi 1 hafta önce çözdüm sorunu,ama çözene kadar ne kadar sensör varsa hepsini değiştirdim.
sonuçta sorun sensörlerden değil,diğer opellerde bulunmayan fakat arazi taşıtı olduğu için frontera da bulunan,ek hava kazanı olarak adlandırdığım parçadaymış.
kazanı iptal edip,makineyi normal vectra makinesi gibi hava filtresinden boğaza direkt hava gönderir şekle getirince sorun kalmadı.
bir haftadır deniyorum rölanti hiç bir dalgalanma göstermedi.

Paylaşım için teşekkürler

Geri