opel frontera 2,2 araç 100 km.de şehir içinde 10-11 lt.şehirlerarası yolda 7-8 lt.benzin yakar.tarafımdan denenmiş ve ölçülmüştür.
lpg nin çok randıman vereceğini sanmıyorum,kendi aracıma da hiç düşünmüyorum.çünkü hakikatten 2,2 makine 1800 küsur kiloluk araca biraz az geliyor,lpg ile bu daha da artabilir.
ben aracımdan memnunum,konforlu,güvenilir bir araç,benim beklentilerimi karşılıyor.makaslı bir arazi aracı olmaması da artısı.arka taraf bozuk yollarda hoplayıp konforu bozmuyor.
sorunlu olduğu fikrine katılmıyorum;
bir opel ne kadar sorunlu ise o da o kadar sorunlu.
aracın makine ve elektronik sistemleri hariç her yeri;buna vites kutusu ve diferansiyeller de dahil "isuzu rodeo" dur ve kolay arıza yapmaz.aktarma organları komple borg-warner dir.
bilmiyorum sadece benim araçta mı var ama bir rölanti dengesizliği problemi yaşadım ben.
gerçi 1 hafta önce çözdüm sorunu,ama çözene kadar ne kadar sensör varsa hepsini değiştirdim.
sonuçta sorun sensörlerden değil,diğer opellerde bulunmayan fakat arazi taşıtı olduğu için frontera da bulunan,ek hava kazanı olarak adlandırdığım parçadaymış.
kazanı iptal edip,makineyi normal vectra makinesi gibi hava filtresinden boğaza direkt hava gönderir şekle getirince sorun kalmadı.
bir haftadır deniyorum rölanti hiç bir dalgalanma göstermedi.