opel en çok şikayet alan araç mıdır?

177 bin de astra F. 1 yıl oldu alalı.. yağını koydum filtresini değiştirdim.. geçenlerde bir de fren sistemini gözden geçirttim. başka hiçbirşey yaptırmadım. 2 ay önce muayeneden tek seferde geçti. 1 yıldır arıza filan çıkarmadı.
her araba gibi düzgün kullanırsan, arabayı seversen, arabanı kullanırken zevk alırsan arıza çıkarmıyor.
pardon bir de benzin pompasını ve filtresini değiştirdim

Son düzenleme:
arkadaşlar bende yaklaşık 1 ay önce 0 1.3cdti corsa active aldı. şikayet meselesine gelince arka farlar kenarlarından su alıyor diye servise gittim suratıma bakan olmadı forumlardan araştırdım okudum far sıkıntısı çeken çok kişi var hatta bu opelin ayıbı diyorlar. çevremde bi çom arkadaşım farklı markalarda araç aldı ama hiç birinin sıkıntısının çözülmediğini görmedim. geçtim sorunumla ilgilenilmesini diyorum ya aracı aldığım bayiye gittiğimde adamlar umursamıo bile başka bi şehirdeki servisi aradım adamlar saolsun ilgilenir gibi yaptı:) aracı aldığım ilk gün yakıt anlık değeri nereden öğreniliyor dedim yol bilg. yok dediler kitapçığı okudum buldum:) zorla bi bluetooth cihazı hediye ettirdim adamlar telefonun bozuk bağlanmıo dediler internetten araştırdım adamlar eşleştirmeyi bilemişler far su alıyo dedim gittim usta fiattan geldi bu farları bilmez bizim farlar su alır buhar yapar normaldir dediler ustayı azarlayıp beni sallamadılar. internette şikayet varı daha önce okuyup markayı araştırsaydım muhtemelen opel almazdım... araçtan memnunum ama şunu biliyorum bi sıkıntı çıkarsa garanti maranti yalan işin yoksa uğraş dur tanıdık opel servis bulucaz diye...

Opel yada bir başka marka eğer ki paramın karşılığını veremiyor ise almayacaksın kullanmayacaksın sonra da kapılarına kilidi vurup defolup gidecekler. Dünya üzerinde başka ülkelerde yapamayacaklarını ülkemizde at koşturarak yapan hangi firma olursa olsun Allah belasını versin. Millet çaydan yada dereden para toplamıyor.

(Dİkkat burada firma ismi vermiyorum hangisi olursa olsun) işini herkes dürüst yapsın yeter artık. Bu millete bunca zaman yaptıkları yeter yaw.

Nadir abi insanlarimiz sessiz kaldiklari, sikayette bulunmadiklari ve sorunlu oldugu halde ayni markayi kullanmaya devam ettikleri icin bu firmalarda nasil olsa sesleri cikmiyor diye somurdukce somuruyorlar insanlari.

HTC EVO 3D X515m cihazımdan gönderildi

Nadir abi insanlarimiz sessiz kaldiklari, sikayette bulunmadiklari ve sorunlu oldugu halde ayni markayi kullanmaya devam ettikleri icin bu firmalarda nasil olsa sesleri cikmiyor diye somurdukce somuruyorlar insanlari.

Ayni fikirdeyim. Özellikle ülke vatandaşı olarak bilinç sahibi değiliz. A firmasının bir aracı durmadan sorun çıkarda ülke yönetimi dahi el koyarken ülkemizde ise kim kime dum duma...

Bir örnek ülkemizde kriz dönemlerinde millet batarken anası ağlarken bankalar kar açıklar :) evet düşünün ülke ekonomisi yerle bir ama nedense ülkemizde faaliyet gösteren bankalar bu dönem de dahi kar eder. Ve dünya üzerinde olan diğer bankalar ülkemizde şube açmak için ellerinden geleni yapar. Neden? denetim yok. Dünya üzerinde A bankası vatandaşa para satar ama bunun da bir sınırı vardır. Ama işler ülkemizde bam başkadır.

Araç işi de böyle. Evet sorunlu bir marka ülkemizde satmaya devam eder bizim milletimiz de inat ile elinde avucunda ne varsa gider yatırır. Oysa tepki göstermek adına almasa yada mahkemeye intikal eden bir dava anında sonuçlanmış olsa o zaman işlerini daha doğru düzgün yapacaklar. Bir araç boyalı çıktı diye 4-5 yıl dava mı sürer arkadaş... evet sürer burası Türkiye...

Abi urun sikayet davalarini birak, kardesimin burnunu kirdi birisi ve elimizde rapor, esinin yalanci sahitlik yaptiginin video kaydi var ama 2 sene oldu hep erteleniyor mahkeme ve su ana kadar avukat parasi haric 1700 tl harcandi. O yuzden insanlarimiz ugrasmak istemiyor mahkemeyle. Dedigin gibi sorun sistemde.

İşte ülkemizde yasa çıkaranlar çıkardıkları yasaları düzgün bir şekilde çıkarmadıkları ve yoruma açık olmasından dolayı yıllarca süren davalar var. Sonra da vatandaş bu aradan geçen zaman için aman diyor ve haklı dahi olsa hakkını aramaktan vaz geçiyor.

Bizler de hala bir umut beklemeye devam ediyoruz. Ve ömrümüz de böyle geçip gidiyor. Rahmetli Kemal Sunal'ın bir filminde (DAVACI) aradan yıllar geçmesine karşın hala aynı şeyleri yaşamaya devam ediyoruz...

İşler artık öyle bir noktaya geldi ki kimin ne yaptığı da belli olmaz oldu.

Vallahi abi sirf bu uzun dava sureleri yuzunden kimseye bulasmamaya dikkat ediyorum. E tabi birde meslegim engel oluyor yoksa cok sinirliyim ama zor da olsa sinirimi kontrol altina aldim. Denizciyim ve senenin 10 ayi denizde ve y.disindayim kim ugrasacak :)

Aynen Nihat kardeşim bende aşırı şekilde sinirliyim ve sinirli olmamdan dolayı elimden geldiği kadar özellikle trafik içinde gerek duymadıkça aracımla dolaşmam gideceğim yere yürüyerek giderim :)

Bu arada konuyu yolundan çıkarmamak adına bir yorumda daha bulunmak isterim. Bir firmadan bir araç beğeniyorsun ve bu firma aracın sana bilmem bir ay sonra geleceğini söylüyor önden para ödüyorsun ve aradan geçen bu bir aylık zaman içinde araca zam gelirse sen o zamlı fiyattan aracı alıyorsun...

Bu mantık acaba bizim ülkemize mi has... yoksa dünya üzerinde diğer ülkeler de aynı mı? yada dünya ülkelerinde insanlar parasını verdim verin aracımı diyor mu?

İşte burada çok önemli. Şahsen ben para verip araç aldı isem anında aracımın teslim edilmesini isterim..

Diğer bir konu da A firmasının sorunlu araçlarını geri çağırmasına karşın yine bu firmanın aynı modelinde sorunlu olan araçları neden ülkemizde çağrılmaz? ;)

Abi bu olay yeni bir tartisma konusu ve ben 1-2 arkadasa sorup bilgi alayim ondan sonra olmadi yeni konu acariz :)

Geri