Opel corsa_dizel_kullanim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan allegro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

allegro

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar, dizel corsa yi 3.000 -3.500 devirde kullanmak mi kullanmamak mi? Hangisi doğru, yakitta ve motorda olcaklar açisindan değerlendirirseniz sevinirim.

şimdiden saolun

dizeli ekonomi icin aldiginizi düsünürsek gerek duymadikca 3000 -3500 devirlerede cikmamak gerekir diye düsünüyorum..

1750-2500 devir arası .

dizel araç devirli kullanılır ama 3500 geçme pek şuan havalarda soğuk motor iyice ısınmadan çok zorlamamanda fayda var

ben fazla yüksek devirlere çıkmıyorum.. peki düşük devirlerde kullanmanın bir zararı olurmu acaba?
debriyaja falan??:confused:

Corsa D dizel'de vites değişimlerini 1'den 2'ye geçerken 2.000-2.200 devir,diğer viteslerde yolun durumuna göre 1.500-2.000 devir arası gerçekleştiriyorum.Şehir dışı 4 lt civarı mazot yakıyor.

1.3 CDTI kullanıyorum 2500 devirde vites değiştiriyorum. Çokta boğmamak lazım arabayı. Düşük devirlerde kullanmakta yararlı değil.

devri yükselttikce tork kaybı yaşanır bu aracın en fazla torku verdiği devirler hangi aralıkta ise orada kullanmakta fayda var.

arkadaslar bende devirli kullanma taraftari idim eskiden hi simdide zaman zaman kullaniyorum, arabalar hakkinda cok sorar cok okurum hatta dergi ve servislerden edindigim bilgiler ..mümkün oldugunca devri asagida tut idi yakit olarak en aza indirmek icin hic bir sorun olmaz diyorlar (arabayida bogmamak sartiyla tabiki :D) mantiga ne kadar uyar tartisilir ama öyle yazilip öyle ciziliyor.
hatta 250cdi merso larda 1500-1600 lerde vites yükselt isareti veriyor.

çok düşük devirlerde kullanırsan bu sefer motor sağırlaşır ve kurumlanma meydana gelir

Geri