Opel corsa_dizel_kullanim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan allegro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
anladığım kadarıyla 2.000 - 2.200 devir'i gördükçe vites değiştirmek makul. katılmayan var mı? 2.000 altına indikçe motor performansı düşüyor gibi. bunun uzun vadede araca zarar vereceğini düşünüyorum. peki, 3.200 devirlerde kullanmak motora nasıl etki yapabilir??? bu soruya net yanıt verebilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum.

ben daha çok 2500-2750 de değiştiryorum vitesleri.

ben d kasa 90lık corsada kullandım benim araç c kasa 70 lik olanlardan
bana sanki c kasalar alt devirde daha canlı üst devirlerde boğuluyor gibi geldi ( 3500 devir üstü)
ama d kasalar benzinli gibi üst devirlerde boğulma yok ama alt devirlerde (2bin altı) c kasalardan daha cansız gibi..
o yüzden c kasayla d kasa farklı şekilde kullanılmalı bence..

peki, 3.200 devirlerde kullanmak motora nasıl etki yapabilir??? bu soruya net yanıt verebilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum.[/QUOTE]
çok dızel yakmaktan başka bır sey olmaz:D aman dıkkat motor sogukken yapma

şehir içi 2500-3000 arası değiştiriyorum ama uygun yol ve zemin koşulu olunca 300-3500 arası değiştiriyorum aracın rahatladığını hissediyorum

Valla ben genelde 2binde değiştiriyorum vitesi 1.3cdti 90hp bu aralar bakım yaklaştı diye mi valla anlamadım 0.20kr yakıyorum misler gibi. :D Ama benim bildiğim diesel'e biraz devir göstermek gerek.

200o in altında kesinlikle vites değiştirmeyin en ideali 3000 dir motor ne bogulur ne yorulur performans istediğin zaman 3800 3900 gibi EMİN OLABİLİRSN!!!

eco modellerinde devir saati yeşil zaten. 2000 de sanırım en ekonomık olanı. ben trafik durumuna göre 2-3 arası değişiyorum. kapışmadıkça 3000 i geçmem.

1den 2ye geçerken 3000 gibi sonra 2500 gibi değiştiriyorum.

Geri