opel corsa -egzos gazı kontrol lambası yanıyor.Ne yapmalıyım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BLUE35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BLUE35

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2005 model corsa aracımın egzos gazı kontrol lambası motor çalışırken yanıyor.Önemli bir arızamıdır?Ne yapmam gerekiyor?Bilgi verirseniz sevinirim.:(

Hmm...

Önce burada kendinizi tanıtıp

http://www.opelim.net/forums/forumdisplay.php?f=11

ardından imzanıza isim ve soyad ekleyebilirsiniz;) Geçmiş olsun...

Tech2 cihazı olan (yetkili özel servis fark etmez) bi yerde bi arıza tespiti yaptırın bi usta baksın sadece bi arıza lambasından yola cıkılarak sadece ben 20 tane sebep sayabilirim. Aracın performansında sesinde orasında burasında bi değişiklik varmı mesela?

Aracın çekişinde performansında bir sorun yok.Tech2 cihazıyla defalarca bakıldı.Sitemin kusursuz çalıştığı söylendi.Hava debimetrisi kontrol edildi.Oksijen sensörlerine bakıldı.Lamba cihaz ile silindi.Ancak her seferinde yaklaşık 10-20 km gibi tekrar yandı.

araç benzinlinmi ? aldığınız yakıt istasyonunu değiştirin he bide araç lpg liyse lpg ciyede uğrayın arkadaşımın dediği gibi bir çok sebebten dolayı olabilir....saygılar...

araç benzinlinmi ? aldığınız yakıt istasyonunu değiştirin he bide araç lpg liyse lpg ciyede uğrayın arkadaşımın dediği gibi bir çok sebebten dolayı olabilir....saygılar...
:good::good::good:

Katalitik konvertöre de bir baktırın, kendisinde ya da sensöründe problem olabilir.

Araç benzinli.Katalitik konvertöre hiç bakılmadı.İlk yapacağım iş ona ve sensörüne baktırmak olacak.

Araç benzinli.Katalitik konvertöre hiç bakılmadı.İlk yapacağım iş ona ve sensörüne baktırmak olacak.
lpglı olsa sorunu daha cok hısettırıyo benzınlıde pek fazla anlıyamıyon ama arac fazla yakmaya baslıyo oksıjen sensoru degıstır bence 115 ytl bohcs marka al taktır ;)
benımde bozdu katalıtık konvektorde bıse yok
yok yere bozuldu kronık sorun degıstım kurtuldum :D

Galiba sizde de aynı sorun olmuş.İnşallah oksijen sensöründe sorun vardır.Benim bildiğim 2 adet oksijen sensörü var.2 sinide mi değiştirelim.Ayrıca İzmir'de bildiğiniz iyi bir opel ustası var mı?Telefonunu veya yerini bildirirseniz çok sevinirim.saygılar.;)

abi çok nokta enjeksiyonlu araçlarda katalitik konvertörde ( katalizörde) iki adet sensör bulunur biri oksijen sondası bir diğeri ise lambda sondası ...katalizörün arkasında lambda sondası vardır ön kısmında oksijen sondası . biri egsozdan çıkan gazda ne kadar oksijen oranı olduğunu hesaplar yani yanma sonundaki gazları kontrol eder ve ecu ya gönderir .... lamda sondası ise katalizörden geçen hc nox co2 gazlarının emisyonunu kontrol eder ve ona göre ecuya sinyal gönderir eğer katalitik konvertörde sorun varsa ( en fazla tıkanır diye biliyorum) bu yüzden lambda sondasını bozabilir yanlış bilgi göndermesini sağlayabilir... yani 2 sensörün değişeceğini sanmıyorum .... Aldığınız yakıt istasyonuda değişmeyi unutmayın aynı yerden alıyorsanız bi seferlik değiştirin bakın bakalım çekişce artma azalma yakıtta artış gibi nedenler varmı diye ....fazla uzattım sanırım kusura bakmayın ... saygılar...

Geri