Opel Corsa D kasa O.V fren müşürü

egokcam

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
27 Ocak 2016
Mesajlar
9
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar selam,

Bugün sorunumu çözdüm. Hemde 1.5 tlye. Hafta sonu bir kaç servisi aradım gösterdim. Müşür bozuktur, dışardan parçasını sipariş vermemiz lazım, vites çubuğuna bağlı bi kaç parçada değişebilir gibi birçok şey söylediler. Hatta sen bırak abi biz bakalım gibi...

Bu problem ile ilgili google'da "park brake shift stuck" diye aratmanız gerekiyor. Okuduklarımla çalışma prensibi hakkında epey bilgi edindim.

Gelelim soruna,

Vitesin p-r-n-d yazan kapağı tırnaklardan çıkarıp baktığımızda mavi bir kablo müşürden aldığı sinyali vitese iletiyor. Vitesin sol tarafında bu kablo bir aparat ile sonlandırılıyor. Biraz bu kablo ile oynadığımda vitesi parktan çıkaran mekanizma oynamaya başladı. Ayarı bu şekilde sabit tutup elektrik bantı ile sabitledim. Şuan eskisi gibi çalışıyor. Sadece bi ara sanayiye gittiğimde burayı güzelce lehimleticem yada kendim yapıcam. Hepsi bu.
 

maddas07

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
4 Ağu 2017
Mesajlar
4
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
Siteyi ziyaret et
Merhaba Arkadaşlar,

Benim sorunum vitesin altından ses gelmesi. Araç giderken frene basıyorum, frenden çekince vitesin altından tık diye bi ses geliyor. RAhatsız edici bi ses değil ama duyuyorum bu sesi. Şimdiden cevaplarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Lütfen cevap yazmadan önce sesi duymaya çalışın:)
 

eeisahin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
7 Ara 2018
Mesajlar
8
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
benim arabada yay sesi gibi bir ses geliyor gaz pedalında firende sesi duyamadım . takılıyor olabilirmi senin müşür.
 
Üst