Opel CORSA 2004 1.3 CDTI Yağ Değişimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdemkn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

erdemkn

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar. Opel ailesine katılalı yaklaşık 6 ay oldu. arabayı aldıgımda servise götürüp bir güzel baktırdım ve uzun vadede baskı balata değişimi yapmam gerektiği konusunda bilgilendirildim. Arabayı aldıkdan sonra götürüp bir yağ değişimi ve hava filtresi değişimi yaptırdım. 10.000 km daha tam olmadan 9500 km sonra yağ lambam yandı ve ilk gördüğüm bir benzin istasyonunda ekleme yaptım. arabayı ustaya götürdüm ve 10.000km de yağ lambasının yanması normal değil en fazla 1lt eksiltir dedi. araba yağ yakıyor olabilir mi ? eksoz dan siyah duman atıyor ayrıca ustaya sordugumda dizel araçlar için eğer araç yağ yakıyorsa 5 milyarlık masraf çıkartabiliyormuş. Ben arabalar konusunda çok da bilgili değilimdir. Acaba yağ yaktıgından nasıl emin olabilirim eğer yakıyorsa bu bana kaça patlar ?

aracin yag yakiyor ama 9500km de bir litre cok degil... bence bu sekilde kullan...bunun icin tamire gerek yok...
simdi degistirdigin yagi tekrar kontroll et ve bak bakalim...ne kadar yakiyor...
selamlar
selim

Slm üstad cevabın için teşekkürler. 9500 de bir litre yakması normal ama benimki dediğim gibi 9500 km de yağ lambasını yaktı yani arabay sanırım yağ değişiminde 5 litre konuyor benimki bu yağ değişiminden 9500 km sonra lambayı yaktı.

yağ işi önemli gerçekten. gençliğinde pederin arabasının motorunu yatak sardırmış biri olarak söylüyorum:
araba bakımdan çıktı 2 gün sonra şehirler arası yolda lamba yandı. imkansız diyerek durmadım. sonuç: 3000 tl.
tahminim yağ yakıyor. tavsiyem ya sorunu çöz yada mutlaka yağ çubuğuyla kontrole devam..

Slm üstad cevabın için teşekkürler. 9500 de bir litre yakması normal ama benimki dediğim gibi 9500 km de yağ lambasını yaktı yani arabay sanırım yağ değişiminde 5 litre konuyor benimki bu yağ değişiminden 9500 km sonra lambayı yaktı.

Iyi de kardesim sik yaniyor diye 5 litre nerden cikti...motorun alsa alsa komple 4 litre alir,ve isigin yanmasi icin 1,5 litre eksilir yani sonucta aracin 1,5 litre yag yakmis oluyor 9500km de bu motor yeni degil kardesim ki hic yakmasin....kafana takma motorun iyi...
tekrar söylüyorum isigin yandiginda motorda halene yag olur yalniz sensor bir bucuk litre eksilince yanar cubugua bakinca görünmez sanki yag yokmus sanirsiniz...o eksilen 1,5 litredir...ve eger 1,5 litre cok diyorsan ve paran cok ise motoru yaptir....
Ustaya göre para gelsin nerden gelirse gelsin,yani ona göre aslinda normal de nede olsa biraz paraci oldular normali anormal göstermeye basladilar....

Son düzenleme:
Valla içimi rahatlattın. zaten bir süre daha binip arabayı satmayı planlıyorum. Eğer korktugum gibi bir problem olsaydı arabayı satarken diğer alacak kişiye bunu yanlış bir bilgi ile aktarıp arabayı değerinden daha düşüğe verebilirdim. Bilgilendirmen için teşekkürler.

Arabadaki eksoz dumanını görünce ilk önce kurumdur dedim würth yakıt katkısı aldım daha sonra yağ oldugunu duyunca baya bi korkmustum ama şimdi içim rahat. Peki bu carbon clean için ne diyorsun yaptırmalı mı ? ve fiyatı nedir bilgin var mı ?

Opel'in kitapçığında 1000km de 0.6litre yağ yakar normaldir yazıyor...

Valla içimi rahatlattın. zaten bir süre daha binip arabayı satmayı planlıyorum. Eğer korktugum gibi bir problem olsaydı arabayı satarken diğer alacak kişiye bunu yanlış bir bilgi ile aktarıp arabayı değerinden daha düşüğe verebilirdim. Bilgilendirmen için teşekkürler.

Arabadaki eksoz dumanını görünce ilk önce kurumdur dedim würth yakıt katkısı aldım daha sonra yağ oldugunu duyunca baya bi korkmustum ama şimdi içim rahat. Peki bu carbon clean için ne diyorsun yaptırmalı mı ? ve fiyatı nedir bilgin var mı ?

Carbon clean çok yararlı farkedilir şekilde değiştirdi benimkine hiç yapılmamıştı yaptırdığmda baya farketti.dizel araca şart benzinliye gerek yok. 40bin km de bir yapılması gerek fiyatı yerine göre 40-60tl arası değişiyor bütün yetkili serisler yapıyor...

bilgilendiröe için teşekkürler artkadaşlar. ben de bir carbon clean yaptırayım sanırım çok faydalı olacak.

Geri