Opel Corsa 1,3 - 111 Yıl - Kaç bin Devirde Kullanılmalı ?

mehmetgunay

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar Opel Corsa 111 yıl 1,3 Ecoflex aracımı kaçbin devirde kullanmalıyım. Şuan alalı 1 ay oldu 1500 km deyim.
- Her kafadan bir ses çıkıyor daha önce dizel araba kullanmamıştım.
- Bazıları yüksek devirde kullanacaksın diyor 2000 üzeri bazıları 1500-2000 devir arası ...Yani
Normalde 2000 devir civarı araba çok rahat gidiyor zorlanma ve fazla ses yok Sizce dogru olan ne dir.

doğru olan doğru hızda doğru vitestir, devir saatinden çok motor ile sizin aranızdaki bağdır, aktarma zaten size vites değiştirmeniz gerektiğini belli eder... :)

tork ve güç istiyorsanız, atiklik istiyorsanız yüksek devirler vazgeçilmezinizdir...
rahat bir yolculuk ve yakıt ekonomisi ağırlıklı iseniz optimum hız/devir hız/vites oranını yakalamanız gerekir ki 1.3 dizel corsa için bu aralık 1500-1700 devir civarındadır...

Evet ben o şekilde kullanıyorum. 1500-2000 arası ve ekonomik oluyor.Ama bazıları yüksek devirde kullan yoksa motorun çabuk biter dize araba yüksek devirde kullanılması gerek yoksa uzun ömürlü olmaz gibi cümleler kuruyor.

tam olarak doğru olmasa da motorun ara sıra turbosunu devreye almak turbonun çalışmasını sağlamak ve mekanizmayı tabiri caiz ise pas tutmaktan korumak gereklidir,

ama bu demek değildir ki aracınızı her daim turboda kullanın :):)

Kaç bin devir de turbo açıyor peki

turbo direkt olarak devire bağlı değil, biliyorsunuz ki araçlarımız ecu ünitesine sahip oldukça kapsamlı motorlara sahip, sizin gaza basış tepkiniz, gaz pedalı konum sensörü, devir sensörü, ivme sensörü gibi bir çok veriye dayalı olarak etkiye tepki vererek gerekli olduğu her durumda turboyu devreye sokabilmekte bu sistem...
en basitinden vites küçültüp gaza yüklenmeniz durumunda anında devrededir turbo,
sabit devir olarak söylemek yanlış olsada 2.5 üstünde çoğunlukla turbo aktiftir.

Evet Anladım Teşekkür ederim. sizin gibi Tecrübeli arkadaşların bilgisine her zaman ihtiyaç var. Tekrar teşekkürler. Bu arada araç hakkında yorumlarınız nedir sizin açınızdan + ve - yönleri 111 yıl olarak Ve fikirleriniz bekliyorum

Son düzenleme:
corsa 111.yıl konusunda bulabilirsiniz... teşekkürler ayrıca, ne demek... öğrenmek ve öğretmek için burdayız hepimiz...

Araç daha çok yeni Bir kaç bir km daha 1500-2000 devir arası kullanın.Normalde de 3000'i geçmem bende :)

Turbo 1750devir de falan açılıyor hissedersiniz zaten birden yola asılmaya başlıyor ;)

Geri