Opel Astra Sedan'cıların SAYFASI

Benzinli mi dizel mi kullanıyorsunuz?

• Kullanılan toplam oy
    35
  • Anket kapatılmış .
aynı aracı kullanıyorum... hiçbir sıkıntı yok, bomba gibi. hayırlı uğurlu olsun

teşekkürler aracı adım henüz 45 km yaptım daha çıtırım..
camlarda film var sanırım 2 numara alırken yapmışlar ama inş. trafikte sıkıntı yaratmaz gerçi en ön camda yok ve içerisi rahat gözüküyor ama işte polistir tutar bize takar ..

Uyarınız için teşekkür ederim.Cumartesi ustanın yanına gidip tekrar bir lpg ayarı yapmasını isteyecem.Bunın dışında aracın lpg'de motor hasarı vermesi konusunda açıkcası bilgi sahibi değilim.Daha önce böyle bişey duymamıştım.Madem böyle yetkili servisler neden anlaşma yapıpta landi marka lpg montajı yapıyorlar şaşırtıcı doğrusu.Ben taktırdım artık yapacak bişey yok.Zaten çok uzun süre binmeye niyetim yok.üç yıl kadar biner satarım.İnşallah bu süre içinde bir sorun çıkarmaz.

LPG ile 80-90 bin km yapmadan farkedeceğiniz bir sorun oluşmaz. 3 yıl kullanıp satarsanız siz zarar görmezsiniz, alan düşünecek bunu.
Yetkili servisler Almanyada yapılan bir anlaşmayı referans alıp anlaştılar Landirenzo ile..Landirenzo bu işin en iyisi neticede. Fabrikasyon montaj yapan tek firma. Opel LPG'yi fabrikada montajlıyor ve bu araçların bazı motor parçalarını buna göre üretiyor. Durum bu. Benzin için üretilen motorda bile neticede LPG 2 sene sorun çıkarmayacak. Sonra oluşan motor sorunları garanti bittiğinden yetkili serviste ücretli çözülünce extra kazanç gelme ihtimalleri var.. Anlaşmalar her zaman sizi düşünerek yapılmaz. :)

Arkadaşlar astra H sedanın astra wagon ile aynı altyapıya sahip olduğunu bildiğimden arabama servisten astra h wagonun plastik opc line ön tampon lip ve yan marşpiyerlerin fiyatını sordum tek marşpiyel 495 tl ön lipte 500 e yakın fiyatlara geldi tabiki daha montaj ve boya var daha önceki konularada baktım ama hiç güncel bir bilgi bulamadım.. astra için plastik body kit üreten firma varmıdır bildiğiniz duyduğunuz ...:D

İyi aksamlar . Arkadaslar usakta oturuyorum ve burdaki servisten illallah gelmisti . Forumdan bi arkadasim tam hatirlayamadim kusura bakmasin , denizli sigmaturk u onermisti usenmedim bugun gittim biraz once dondum evime boyle mukemmel ilgi alaka super bi servis gormedim . Keske tum servisler boyle olsa. Herkese tesekkurler :)

İyi aksamlar . Arkadaslar usakta oturuyorum ve burdaki servisten illallah gelmisti . Forumdan bi arkadasim tam hatirlayamadim kusura bakmasin , denizli sigmaturk u onermisti usenmedim bugun gittim biraz once dondum evime boyle mukemmel ilgi alaka super bi servis gormedim . Keske tum servisler boyle olsa. Herkese tesekkurler :)

Ayhan abi(Petro) olması lazım memnun kalmanıza sevindik..

Bu hafta Omsa'dan 2010 model sedan aracıma krom cam çıtaları aldım.Fakat montaj yapmadan kağıt bant ile tutturunca nedense hiç hoşuma gitmedi.İçime sinmeyince bu gün iade için tekrar yolladım.Bir önceki aracım karistal mavi renkli era'da çok şık durmuştu bu cam çıtaları.Astramın rengi siyahtı ve çok yakışacağını düşünmüştüm.Ama yakıştıramadım.Sayfaları incelemedim krom aksesuar uygulayıp resim atan varmı aceba...

Bu hafta Omsa'dan 2010 model sedan aracıma krom cam çıtaları aldım.Fakat montaj yapmadan kağıt bant ile tutturunca nedense hiç hoşuma gitmedi.İçime sinmeyince bu gün iade için tekrar yolladım.Bir önceki aracım karistal mavi renkli era'da çok şık durmuştu bu cam çıtaları.Astramın rengi siyahtı ve çok yakışacağını düşünmüştüm.Ama yakıştıramadım.Sayfaları incelemedim krom aksesuar uygulayıp resim atan varmı aceba...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-opel-astra-80-000de-tr-de-tek-31391861/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-astra-full-43955760/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...gara-icilmemis-1-3-cdti-enjoy-44627893/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-siyah-inci-45637754/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-ilk-gunku-kadar-temiz-44807126/detay/

Son düzenleme:
arkadaşlar şu vites değiştirme aralığınız nedir devir olarak ? ben 1500-2000 arası değişiyorum el alışkanlığı oldu... sizler hangi devir aralığında değişiyorsunuz ?

arkadaşlar şu vites değiştirme aralığınız nedir devir olarak ? ben 1500-2000 arası değişiyorum el alışkanlığı oldu... sizler hangi devir aralığında değişiyorsunuz ?

Bu konuda 2 aşamalı bir uygulama var. 1. Aşamayı yapmak kolay, 2. aşamayı başarırsanız bonus...

1.Aşama genelde 2750-3250 rpm arası değiştirin. Aracı 1,2,3 viteslerde 3500 rpm üzeri, 4,5,6 viteslerde 2000 rpm altında kullanmayın. Hele hele 6 vitesle otobanda da olsa asla yokuş çıkmayın. (çok hafif rampa demiyorum, hafif, orta ölçekli ve dik rampaları 6. vitesle asla çıkmayın) düz yolda bile 6. vites bu araçta 130-140 altında süratlerde kesinlikle motoru zorluyor. Zaten düz yolda 120 km/h veya biraz altında aracı 5. ve 6. viteste cruise control altında deneyip anlık yakıtınızı takip ederseniz 6. viteste 5'e göre daha çok yaktığını göreceksiniz. Ancak 130 - 140 arası sihirli bir rakamdan (tam tespit edemedim) sonra 6. vites yakıt ekonomisi ve desibel rahatlığı sunuyor.

2. Aşama, Bu araç 2300-2600 rpm arasında çok verimli çalışıyor. Yani hem zorlanmıyor hem de yakıt tüketimi en ideal noktaya geliyor. Bu sebeple her vites yükseltmenin sizi bu devire getireceği rakamları beyninize ezberletmelisiniz. Yani söz gelimi 3 ten 4 e 3000 civarında attığınızda 2300 civarına iniyorsa rpm, kulağınız buna alışmalı ve ileriye doğru rpm e bakmadan bunu yapmalısınız. Ama her vites büyütmede aynı oran olmuyor bu sebeple 2-3, 3-4 ve 4-5 geçişlerini iyi öğrenin. Burada km/h göstergeniz size yardımcı olur. bir süre sonra hangi hızda vites yükseltileceğini kolayca anlarsınız...

Vites konusu açılmışken, aracınızla fazla motor freni yapmayın. Bizde iyi şöförlük olarak algılanır ama yanlıştır. Mesela kırmızı ışığı ileride gördünüz.. 5. vitestesiniz 4e alıp gazdan ayağınızı çektikten sonra 50 km/h ye kadar düşüp sonra boşa alıp fren pedalı ile yavaşlayın gerisini.. Yani sırası ile 5-4-3-2 yapıp durmayın. Unutmayın debriyaj balatası, fren balatasından çok daha pahalıdır. (amman yokuş aşağı giderken boşa atıp gidin anlamı çıkmasın buradan)

Son düzenleme:
Geri