Opel astra sedan hiza duyarli direksiyon

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan astrahk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

astrahk

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba dostlarım opel astra sedan aldım henüz 105 km de kuzucuğum:) yanlız bir konuda kafam takıldı ,,hıza duyarlı servo motorlu direksiyon park esnasında fark edilen bir direksiyonda yumuşama hissedemiyorum :confused: acaba tüm astra sedan kullanıcıları içinde bu böylemi banamı mahsus benim algılama gücümmü zayıfladı ,,,tofaş sieana veya captiva kullanan arkadaşlar ordaki direksiyonu görmüşlerdir ,,,bilirler ,,,

ilk önce üye arşivi bölümünde kendinizi tanıtmalısınız sonra arkadalar size cevap verceklerdir .
normalde aracı park ederken geri geri veya arka arkaya park esnasında araç sabit iken direksiyonu çevirirseniz sert olcaktır ancak gaza hafif dokunarak çevirirseniz direksiyonu hafifte olsa yumuşayacaktır direksiyon adı üstüne hıza duyarlı direksiyon park esnasında hızmı yapıyorsunuz ?

ben hıza duyarlı direksiyonun araç hızlandıkça direksiyon sertleşiyo diye biliyorum ama yanlışmıyım yumuşama konusunda bi fikrim yok ama..?

valla aynı dert bende de var

teşekkür ederim cevap yazdığınız için

ilk önce üye arşivi bölümünde kendinizi tanıtmalısınız sonra arkadalar size cevap verceklerdir .
normalde aracı park ederken geri geri veya arka arkaya park esnasında araç sabit iken direksiyonu çevirirseniz sert olcaktır ancak gaza hafif dokunarak çevirirseniz direksiyonu hafifte olsa yumuşayacaktır direksiyon adı üstüne hıza duyarlı direksiyon park esnasında hızmı yapıyorsunuz ?

üye arşiv bölümünden önce admin dostumuz bir link adresi verdi ordan girip kendini tanıt dedi ,,,ama kapalıydı bilmiyordum özür dilerim dostum ,,

harikasın :) park esnasında hız yaparmıyım yaw ben düz yolda bile giderken mülayim bir adamım :D hayır asla ve asla aracın bu özelliğinden şikayetim yokta sanırım 2006 model passat vardı bende park aşamasına geldiğimde hissediler derecede direksiyon yumuşuyordu ,,,tabiki hız esnasında sertleşmede sorun yok ,,,

Yaw bu türkçede çek babam nereye çekersin gidip uzuyor :rolleyes:

uyarın için teşekkür ederim dostum en kısa zamanda üye arşivi bölümüne girip kendimi tanıtacağım

sevgiler saygılar ,,,

benim araçta varmı bu özellik bilmiyorum ama varsada ben pek hissetmiyorum yoldada aynı park ederkende,fakat diğer markalarda bunu gayet iyi hissetmiştim örneğin fıat stilo hızlanınca gayet net direksiyon sertleşiyor güzel bir özellik bence

eps^den bahsediyorsunuz galiba...astrayı bılmıyorumda corsa gayet yumusuyor...

astranın park halinde ve düşük hızlarda yumuşamama gibi bir sorunu var. demekki çoğu kişi bu durumun farkında ve şikayetçi

Benim bravoda park halinde serçe parmakla bile çevrilebilecek kadar yumuşuyor. Tamamen elektrikli. Astranınki elektrohidrolik servo diye biliyorum. Hidrolikten kaynaklanıyor olabilir belki. Eski astramda direksiyon problemim zaten vardı ama bu bahsedilen farklı bir sistem.

Hıza duyarlı direksiyon

arkadaşlar bende o konudan yakındım bizde hem captiva sport var hem 2009 astra hb elegance direksiyon hidrolik gibi bile değil nerdeyse taş gibi hızlanınca da sertleşiyor ama yavaşken de yumuşak değil çoğu zaman iki el çeviriyorum direksiyonu

Geri