• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Opel Astra J 1.4T Gaz Verip Bırakınca Önden Vuruntu Yaşayan Var mı?

emirbey2559

Kayıtlı Kullanıcı
59-Tekirdağ
Aracım Opel Astra J 1.4 Turbo, M32 manuel şanzıman.

Yaklaşık bir süredir özellikle kalkışlarda ve düşük viteslerde gaza basıp bıraktığımda ön taraftan tek seferlik "tak" diye vuruntu sesi geliyordu. İlk başta motor veya şanzıman takozundan şüphelendim.

Aracı önce bir ustaya gösterdim. Takozları kontrol etti, belirgin bir sorun göremedi. Sorun devam edince rot-balans ve ön takımcıya götürdüm. Aracı lifte kaldırıp aksları kontrol etti ve hem sağ hem de sol aksta boşluk olduğunu söyledi. Sağ aksın daha fazla boşluk yaptığını, sol aksın da ses yapmaya başladığını ve yakında aynı duruma geleceğini belirtti. Bu yüzden iki aksın da değişmesini önerdi.

Aracı kullanırken hissettiğim belirtiler şunlar:

• Özellikle 1. viteste gaz verip çekince önden tek seferlik "tak" diye vuruyor.
  • Gazı bırakıp tekrar bastığımda yine aynı vuruntu oluyor.
  • Kalkışlarda daha belirgin hissediliyor.
  • Ses sağ ön taraftan geliyor gibi hissediyorum.
Bunun dışında farklı bir belirti daha var. Bazen motor stop halindeyken bile debriyaja basıp vitesi 1, 2, 3 veya 4'e takarken, vites tam yerine oturacağı anda "çat" diye metalik bir ses geliyor. Bu ses her zaman olmuyor, ara sıra yapıyor.

Bu iki belirtinin aynı arızadan mı kaynaklandığını yoksa farklı sorunlar mı olduğunu merak ediyorum. Benzer problemi yaşayıp çözen varsa hangi parçayı değiştirerek çözdüğünü paylaşırsa çok sevinirim.

Şanzımandaki sorun farklı hocam. Senkromeçlerden kaynaklanabilir.

Geri