Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim az önce üye oldum mobilden giriyorum ve başlık nereden nasıl açılıyor bilmiyorum bu yüzden sorumu burdan yazıyorum, aracım 2014 1.4 T benzinli 121 binde araç ilk çalıştığında ve hareketsiz sabit kaldığında duman atıyor, 3/4 farklı yere gösterdim, üst kapak segman yapılacağını söylediler ancak ustalara güvenemediğim için kendim araştırıyorum, bujiler ve yağ bakımı 100 km önce değişti lique molly 5/30 ve iridyum buji, araçta su eksiltme ve yağ eksilmesi yok, sorun turboda yada gruptan okuduğum kadarı ile turuncu conta da olabilir mi, bunu kendim yapabilir miyim, başına gelen yardımcı olabilecek var mı, dumana ilişkin videoyu gönderebilirim, teşekkürler.
Araçta herhangi bir arıza kodu var mı? Turuncu contayı borusunu söküp içine fener ışığı tutarak gözle görebiliyorsunuz ben öyle yapmıştım. Yerinde olup olmadığı anlaşılıyordu. Aracınıza kompresyon testi yaptırdınız mı? Herhangi bir performans kaybı veya yaşanan problem var mıdır? Segman işine girerseniz açmışken pistonlarıda güçlendirilmiş pistonlar ile değiştirmeniz iyi olur.