Opel Astra J 1.4 Turbo vites geçişlerinde egsozdan beyaz duman gelmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan selahattn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim az önce üye oldum mobilden giriyorum ve başlık nereden nasıl açılıyor bilmiyorum bu yüzden sorumu burdan yazıyorum, aracım 2014 1.4 T benzinli 121 binde araç ilk çalıştığında ve hareketsiz sabit kaldığında duman atıyor, 3/4 farklı yere gösterdim, üst kapak segman yapılacağını söylediler ancak ustalara güvenemediğim için kendim araştırıyorum, bujiler ve yağ bakımı 100 km önce değişti lique molly 5/30 ve iridyum buji, araçta su eksiltme ve yağ eksilmesi yok, sorun turboda yada gruptan okuduğum kadarı ile turuncu conta da olabilir mi, bunu kendim yapabilir miyim, başına gelen yardımcı olabilecek var mı, dumana ilişkin videoyu gönderebilirim, teşekkürler.

Araçta herhangi bir arıza kodu var mı? Turuncu contayı borusunu söküp içine fener ışığı tutarak gözle görebiliyorsunuz ben öyle yapmıştım. Yerinde olup olmadığı anlaşılıyordu. Aracınıza kompresyon testi yaptırdınız mı? Herhangi bir performans kaybı veya yaşanan problem var mıdır? Segman işine girerseniz açmışken pistonlarıda güçlendirilmiş pistonlar ile değiştirmeniz iyi olur.

Araçta herhangi bir arıza kodu var mı? Turuncu contayı borusunu söküp içine fener ışığı tutarak gözle görebiliyorsunuz ben öyle yapmıştım. Yerinde olup olmadığı anlaşılıyordu. Aracınıza kompresyon testi yaptırdınız

Araçta herhangi bir arıza kodu var mı? Turuncu contayı borusunu söküp içine fener ışığı tutarak gözle görebiliyorsunuz ben öyle yapmıştım. Yerinde olup olmadığı anlaşılıyordu. Aracınıza kompresyon testi yaptırdınız mı? Herhangi bir performans kaybı veya yaşanan problem var mıdır? Segman işine girerseniz açmışken pistonlarıda güçlendirilmiş pistonlar ile değiştirmeniz iyi olur.

Cihaza bağlandığında her hangi bir arıza kodu vermedi, yine araç ekranında da her hangi bir arıza ikazı vermiyor, yine kompresyon testi yaptırmadım ilk opel aracım ve biraz tecrübesizim, gitmiş olduğum ustaların hiç biri ilgili teste dair birşey söylemedi.

Cihaza bağlandığında her hangi bir arıza kodu vermedi, yine araç ekranında da her hangi bir arıza ikazı vermiyor, yine kompresyon testi yaptırmadım ilk opel aracım ve biraz tecrübesizim, gitmiş olduğum ustaların hiç biri ilgili teste dair birşey söylemedi.

Bir arıza yokken kompresyon testi de yapılmadan motoru açalım demek biraz mantıksız oluyor. Opel dilinden anlayan farklı bir ustaya gösterin kompresyon testi de yapsınlar. Çok zor bir şey değil zaten. 500 lira fazla gitsin ama teşhis doğru konulsun.

• Beğen
Tepkiler: turbo_j
o kadar haklısınız ki 3 farklı özel opel servisine gittim sadece opel ve chevrolete bakan servislerdi sırf ustalara güvenmediğim için motoru açtırmadım ve kimse bunlardan bahsetmedi, sağolun bahsettiğiniz durumlarla alakalı farklı bir yere gidip yaptıracağım yine pcv valfi de kafamı karıştırıyor ve turbodan herhangi bir ses gelmese de acaba diyorum. Teşekkür ederim tecrübeleriniz için.

Zonguldak Alaplı da Beyinci Mehmet usta ile görüşün, opel konusunda uzman deniliyor, belki çözüm üretebilir.

0530 281 43 35
Mehmet Tosun

Allah razı olsun hocam arayayım yarın.

Geçmiş olsun hocam. Duman atma sadece İlk çalıstırmada olup sonra kesiliyorsa genelde Subap Lastiklerinden kaynaklanır.

Yürürken Duman devam ediyorsa İlk başta Ecotec kapağını kaldırın Daire şeklindeki Diyaframa parmağınızla kontrol edin ÜFLEME varsa sorun buradadır.

Yoksa Emme Manifoldu üzerinde bulunan Karter Havalandırma girişini çıkarıp içeriye ışık tutulduğunda Minik Turuncu mantar CONTA yerinde mi bakın.

En son motor soğukken Bujileri söküp Kompresyon testi yaptırın. Turboyu da kontrol ettirin.

öncelikle yardımlarınız için sağolun.

Araç ilk çalıştığında gaz verildiğinde ve hareketsiz rölantide bir süre bekledikten sonra ilk harekette duman atıyor seyir halindeyken arka kameradan ve aynalardan gördüğüm kadarı ile duman yok, yine aracın çekişinde de her hangi bir problem ve ses yok kendimce sorunun motorda olmadığını düşünüyorum ama güvenebileceğim bir usta bulamadım, bahsettiğiniz hususlara dikkat edeceğim ancak bu turuncu conta ile alakalı bir video link vb var mı acaba yardımcı olabilecek, tekrardan yardımlarınızı için teşekkür ederim.

Zonguldak Alaplı da Beyinci Mehmet usta ile görüşün, opel konusunda uzman deniliyor, belki çözüm üretebilir.

0530 281 43 35
Mehmet Tosun

Allah razı olsun hocam arayayım yarın.

Geçmiş olsun hocam. Duman atma sadece İlk çalıstırmada olup sonra kesiliyorsa genelde Subap Lastiklerinden kaynaklanır.

Yürürken Duman devam ediyorsa İlk başta Ecotec kapağını kaldırın Daire şeklindeki Diyaframa parmağınızla kontrol edin ÜFLEME varsa sorun buradadır.

Yoksa Emme Manifoldu üzerinde bulunan Karter Havalandırma girişini çıkarıp içeriye ışık tutulduğunda Minik Turuncu mantar CONTA yerinde mi bakın.

En son motor soğukken Bujileri söküp Kompresyon testi yaptırın. Turboyu da kontrol ettirin.
öncelikle yardımlarınız için sağolun.

Araç ilk çalıştığında gaz verildiğinde ve hareketsiz rölantide bir süre bekledikten sonra ilk harekette duman atıyor seyir halindeyken arka kameradan ve aynalardan gördüğüm kadarı ile duman yok, yine aracın çekişinde de her hangi bir problem ve ses yok kendimce sorunun motorda olmadığını düşünüyorum ama güvenebileceğim bir usta bulamadım, bahsettiğiniz hususlara dikkat edeceğim ancak bu turuncu conta ile alakalı bir video link vb var mı acaba yardımcı olabilecek, tekrardan yardımlarınızı için teşekkür ederim.

Paylaşımlarımda PCV valfi iptali Uygulaması olarak mevcut hocam. Video olarak YouTube da Yabancı dilde var.

• Beğen
Tepkiler: Acun20
Geri