• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Opel Astra j 1.4 turbo LPG sorunu

majesteleri

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar, Opel Astra j 1.4 turbo arabacım var yaklaşık 9 senedir arabayı kullanıyorum. LPG benzine geçme sorunu vardı zavoli marka LPG beyni ve elektrik tesisat değişti değişimden sonra araç rölantide iken araç elektrik gerektiren örnek kapı kiliti açma veya cam açma gibi araç titremeye başlıyor ve 3/4 kerede birkez stop ediyordu ustaya götürdüm elektriği bobinden almış sigorta kutusundan alsın Lpg ustan dedi bende öyle yaptım şimdi ise stop olayı düzelti ama stop edecekmiş gibi yapıp toparlıyor benzinde iken hiç bir sorun yok sırf bunun için buji , buji kaplosu ve bobin değistirdim ama düzelmedi şimdi araçı LPG ve benzin beraber kullanıyorum LPG ustası proğamdan bir tık vardı onu işaretledi sorun kalktı lakin ayda bir yarım depo benzin tüketimim olmaya başladı boğaz kelebeği dediler temizletim adaptasyon yapıldı düzelmedi sırf bu sorun için severek 9 senedir bindiğim araçdan soğudum araç 150 bin km daha önce yaşayan veya sorunun çözümünü bilen yada ne yapmam gerektiği hakkında fikir verebilecek arkadaşlar bana yardımcı olursa sevinirim

Merhabalar, Opel Astra j 1.4 turbo arabacım var yaklaşık 9 senedir arabayı kullanıyorum. LPG benzine geçme sorunu vardı zavoli marka LPG beyni ve elektrik tesisat değişti değişimden sonra araç rölantide iken araç elektrik gerektiren örnek kapı kiliti açma veya cam açma gibi araç titremeye başlıyor ve 3/4 kerede birkez stop ediyordu ustaya götürdüm elektriği bobinden almış sigorta kutusundan alsın Lpg ustan dedi bende öyle yaptım şimdi ise stop olayı düzelti ama stop edecekmiş gibi yapıp toparlıyor benzinde iken hiç bir sorun yok sırf bunun için buji , buji kaplosu ve bobin değistirdim ama düzelmedi şimdi araçı LPG ve benzin beraber kullanıyorum LPG ustası proğamdan bir tık vardı onu işaretledi sorun kalktı lakin ayda bir yarım depo benzin tüketimim olmaya başladı boğaz kelebeği dediler temizletim adaptasyon yapıldı düzelmedi sırf bu sorun için severek 9 senedir bindiğim araçdan soğudum araç 150 bin km daha önce yaşayan veya sorunun çözümünü bilen yada ne yapmam gerektiği hakkında fikir verebilecek arkadaşlar bana yardımcı olursa sevinirim
Hocam Elektrik tesisatına bakın. Özellikle bobin soketi ve kablolarına.

• Beğen
Tepkiler: emre0150
  • Beğen
Tepkiler: turbo_j
Hocam bobin bujiler hepsi değiştirdim düzelmedi

LPG yanında Benzin Tüketimi de varsa Kanister valfini kontrol edin hocam.

Belki bu sorunu yaşayan başka arkadaşlar vardır sabah arabayı oto elektrikçiye götürdüm araba 4 saate yakın kaldı elektrikçi elektrikle ilgili bir durum değil dedi sonunda her yerine baktıktan sonra LPG ustasına git iyi bir tane dedi LPG ustasına gittim sağolsun kontrol etti regülatör basınçı 1.4 lardaydı 1.13 seviyesine çekti ve daha sonra LPG ayarını yaptı nozula bir ayar yaptı ve 3 saat kullandım sorun ortadan kalktı şimdilik eğer devam ederse yazarım belki bir arkadaş faydalanır diye çünkü bu sebepdne ben buji, bobin ve 6 aydır rölantide benzinde kullandım bir ton masarf ettim inş tekrarlanmaz ve bunla kurtulurum

• Beğen
Tepkiler: turbo_j
Geri