opel astra h 2008 alarm taktım ama flasörleri bağlıyamıyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan demsat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

demsat

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba elektronik bilgim var , alarm taktım . Her şey çalışıyor fakat, sinyallere hem sol hem sağ kablosunu bulamadım dörtlü flaşöre bir röle de takabilir ve çalıştırabilirmiyim ? diye düşünüyorum. Varmı bu konu hakkında bilgisi olan arkadaş teşekkür ederim.

merhaba elektronik bilgim var , alarm taktım . Her şey çalışıyor fakat, sinyallere hem sol hem sağ kablosunu bulamadım dörtlü flaşöre bir röle de takabilir ve çalıştırabilirmiyim ? diye düşünüyorum. Varmı bu konu hakkında bilgisi olan arkadaş teşekkür ederim.

alarm çaldığında yanması için diyorsunuz sanırım.bende alarm bağladım cenmax bağlarken teknik servisi aradım sordum tarif ettiler fakat dörtlülere yada sinyale değilde parklara bağlantı yapılıyormuş. dörtlüleri zaten aracın kendi merkezi kilidi yakıp söndürüyor aç kapa yaparken sadece o.

merhaba yener arkadaş peki anladım mantıklı parklara nasıl bağlantı yapabiliriz ? sol taraf daki ışıklar düğmesinden alabilirmiyiz ?

Alarm marka modeli bilmeden Astra h sinyallere bağlamak problemli. ön sinyalleri ayrı arka sinyaller ayrı kontrol ediliyor. Bağladığınızı düşünsek ya sadece önler yada arka sinyaller çalışır. Cenmax park lambasına bağlıyor. Zaten negatif tek kablo ile far anahtarına bağlanıyor. Fakat bende sorun oluyordu. Alarm çalınca xenonlarda açılıp kapanıyordu sonradan kabloyu çıkardım hiç bişey yanmıyor artk

benim aracımda önceden dandik bir alarm vardı onada parlara bağlamışlar. bende aynı kabloya bağladım parklar yanıp sönüyor öterken. farları yaktığımız düğmenin soketinden bi kablo almışlar...
bide çözemediğim kilidi açınca ilk önce bagajı açarsan alarm çalıyo :D biyere diot bağlamayı atladım galiba ama neyse :D

merhaba , çoğu kişi benim düşündüğüm gibi , beyin dediler .Yandık şimdi dedim .İnternet de Antalya'daki özel servisler araştırdım. Bir ustada karar kıldım. Ustayı telefonla aradım.'' hayret karşılaşmadığını'' belirti. Birseyi çıkarıp çıkarmadığımı sordu. Bende'' yanlızca alarm takıyordum.sonradan araçın benden önceki sahibi bir yerlere kablo çekmiş bu arada bunları boşta gördüm çıkardım'' dedim .''Getir bakalım dedi''.Bende stop lambalarım yana yana gittim.Dükkanına geldiğimde iyi karşıladı beni , bilgili olduğunu hemen anladım. Araştırmamın sebebi, bende titiz sayılan biriyim, bilmeyen herkes , ben anlamam demiyor, elliyor genelde biliyorsunuz.Bende iyice problem artmasın diye araştırma gereği duydum.neyse söyle inceledi baktı direksiyon altına girdi, sonra'' bir kablo köprüsü yapmışlar fren müşürine siz mi yaptınız ?sonra kesilmiş gibi'' dedi.'' kabloyu ben yapmadım ama boşta zannedip çıkarmış olabilirim orijinal kablo değildi ekstra korna vardı onun kablosu zannettim herhalde ''dedim.'' Beyin arızası mı var acaba? ''dedi ve biraz daha inceledi ön soldaki sigorta kutusunu inceledi.Biraz sonra'' burda bir sigorta eksik herhalde siz mi çıkardınız'' dedi. ''Ben 1 sene evvel aracı aldım. Hiçbir yeri ellemedim ve kurcalatmadım'' dedim. O da '' bu kabloyu arızayı bulamamışlar, o yüzden beyni kandırmak için köprü yapıp artı vermişler .ama bence asıl sorun unutulan sigorta senelerdir sorunu tespit edememişler'' dedi ve köprüyü attı ön kaputun altındaki sigorta kutusunu içinde boş olan yerlerden birine sigortayı taktı. Hersey orjinal haline geldi. Bende bir çok kişinin' beyindendir'' dediği işlerden kurtulduk. Bu gerçek usta sayesinde .Bence Antalya'da yaşıyorsanız bir sıkıntınız olursa ona göstermeden bir işe kalkışmayın derim. Bu arada başka konum olan alarm sisteminde çalmada, bir ışık yakmaya çalışmama yardımcı oldu. Şimdi onuda yaptım. Alarm çaldığında park lambalarım yanıyor. İlgilenen arkadaşlar, soldaki ışık düğmesinin arkasında sarı yeşil orta kalınlıktaki kabloya bir diyotla koruyarak eksi verdiğinizde alarm çalarken parkları yakıp söndüre biliyorsunuz.
Bu usta yeni sanayide 5011 sokakta Enver Bey telefonu 0532 583 66 00

Bilgi Paylaşınca Güzeldir.......

Geri