opel astra g cd-elegance yol bilgisayarı

Merhaba,
Yol bilgisayarının ekranı ile ilgili bir sorun yoksa (kırık, delik,çatlak vs..) lehim tazeletmek gerekir diye düşünüyorum. Yenisi ile değiştirmek en son çare. Ekranın arkasında ince lehimler var zamanla oksitlenmiş ve kopmuş olabilir. Önce bir tazeletme işlemi yaptırabilirsiniz iyi bir elektronikçi de.
Kolay gelsin.

ben bi kere açtım kendim. lehimleri tazeledim. ama her tarafımdan da yusuf yusuf sesler çıktı. çok çok çok çok kıl bi iş......
ama emin ol değiştirmeye gerek yok..
lehimleri tazeleyip. flex kabloyu düzgünce otutturup üzerini bantlamak gerekiyor.. hatta bantta zamanla kalkmasın diye bi parça koyup iyice baskı yaptırıyorlar.

Bu sorun opelin kronik sorunu belli modellerde bakiyorum %95 arizali yol bilgsayrinin ekrani+diş hava sirkülasyon perdesi opelllerin en sik ariza yapan parçalari

astraların çoğunun tipik hastalığı...
bende yazılar tamamen gitti... ben tamir ettirirken ekranı dağıttırdım :( bende arkadan soketini çıkardım ve ekranı kararttım daha az sinir oluyorum.
çıkma arıyorum, bulamıyorum... çıkması zor bulunuyor 300 tl civarıymış. bulursam hemen alacağım.

Ben tamir için bir adet söktüm ziyan oldu ekran !!! tek sorun o aydınlatma ampullerinin içeride ekrana veri taşıyan filmi yüksek ısı yüzünden kavurup veri akışının kopmasını sağlamasıdır !!! İç gösterge aydınlarma ışığının şiddetini düşürün !!! ÖNEMLE DUYURULUR..! Yenisini aldım sonunda tmairi olmadı !!! Ekran hassas bir yapıya sahip ve çift katlı !!! Takarken alt katmanı çatladı benimkinin...! Çıkmasını aldım .. sorunsuz şu an ! Ölü pixel falan da yok !! Opeller de bu kronik arıza çünkü iç aydınlatma ampülü 12 v*3 adet var o küçücük yol bilgisayarında ..1 İç Aydınlatmaları kısık kullansın şimdilik sorunu olmayan arkadaşlar ..! ;)

Fiyatına gelince istanbul da çıkmacılarda da kalmadı ! KAra borsada benden 450-600 tl istediler, Pert araç geliyor aynı gün yol bilgisayarı satılıyor !!1 Çok insafsızca bu tutum !!

yurt dışından getirtmeyi deneyin.ebayda var,32 pinli göremedim ama vardır muhakkak..ebay.uk ve ebay.de araştırılmalı;)

Ben tamir için bir adet söktüm ziyan oldu ekran !!! tek sorun o aydınlatma ampullerinin içeride ekrana veri taşıyan filmi yüksek ısı yüzünden kavurup veri akışının kopmasını sağlamasıdır !!! İç gösterge aydınlarma ışığının şiddetini düşürün !!! ÖNEMLE DUYURULUR..! Yenisini aldım sonunda tmairi olmadı !!! Ekran hassas bir yapıya sahip ve çift katlı !!! Takarken alt katmanı çatladı benimkinin...! Çıkmasını aldım .. sorunsuz şu an ! Ölü pixel falan da yok !! Opeller de bu kronik arıza çünkü iç aydınlatma ampülü 12 v*3 adet var o küçücük yol bilgisayarında ..1 İç Aydınlatmaları kısık kullansın şimdilik sorunu olmayan arkadaşlar ..! ;)

"ışığın şiddetini düşürün" derken ayar düğmesinden mi düşürdün yoksa düşük voltajlı ampul mü kullandın ?

Geri