Opel Astra 1,4 ler ne kadar yakıyor?

Bizim millette bir takıntı var bir arabanın farklı model seçenekleri bile bazen tutmaz gitmez satılmaz gibi şeyler söylüyorlar. yok kasa taşımaz o arabanın kasası ağır bilmem ne....

ancak bu arkadaşların bir kez bile 1.4 ün koltuğuna oturmadığını düşünüyorum.
çünkü yanılmıyorsam 1.4 85bg 1.6 90bg bu arabalarda.
5 beygir mutlaka bir fark yaratır ancak arabada yük varsa, yoksa çok büyük bir fark yok (her ikisinide kullandım.)

Hatta araç iyi bakımlı ve doğru dürst kullanılmamışsa 1.6 olan daha kötü bile olabilir. bu tamamen kullanıma bağlı.

ben 2 yıl önce 1,4 hemde sedan astra aldım 2000 model.

benim aracım şehirler arası ağustos ayında klima kapanmadan 110 km aşağı yukarı sabit hızla 181,... ytl yakmıştı geçen kasımda denedim bu defa klima kapalı 110 km ile 182 ytl yaktı.

şehir içinde ise 220-250 arasında yakıt yüketimi hesapladım farkın sebebi ise benim o zman ki kullanım tarzım yada yakıt diye düşünüyorum.

ben aracımda PO Vmax kullanıyorum hepsini denedim en uzun km bu yakıt yapıyor kanımca.

ilk soruyu soran arkadaşın bence kesin bir problemi var bu arabalar o kadar yakmaz.

bence hava filitrelerini bujilerini değiştir. arabada arada sırada stop ediyosa veya vuruntu varsa da enjeksiyon sisteminin temizliğini yaptır. ilk aşamada bunlarla ilgilen eğer hala aynı ise durum mutlaka bir tamirciye göstermeni tavsiye eederim.

Saygılarımla

şunu diyim 1,4 16v 90 hp, 1,6 16v 100hp.astra 1,4 aldım diyorsun da bence bi ruhsata bak yanlış hatırlamaktasın çünkü.125nm tork astraya ufak bi rampa oldu mu kesinlikle yetmiyor ama nedir düz ya da hafif eğim aşağı olan yollarda bi sorun yok hatta üst devirleri 1,6motor die geçinenlerin önemi bi kısmına kök söktürür ancak orta devirlerde toplayınca öyle.yoksa 3000e kadar bi hantallık var.tutar mı tutmaz mı bilemem ama istanbulda 1,6 1,4lerden az yakıyor benzer kullanımlarda.şehirdışında ise 1,4 1,6dan bi nebze de olsa az yakıyor.peki 1,4 avantajı neresinde.kendini tutanlar ve uzun yol yapanlar ya da istanbul trafiği gibi keşmekeş olmayan yerlerdeki kullanıcılar için daha düşük tüketim, düşük hacim nedeniyle daha az sürtünme daha çok motor ömrü gibi şeyler....

Geri