Opel Astra 1,4 ler ne kadar yakıyor?

:eek: sen ne diyosun yaaa 16 litremiii?!! hemde 1.4 motorda?!!!

ben butun depoyu gazlayarak bitirsem bile en fazla 11 litre yakiyorum,hemde 1.6 astra'yla.. 1.4 litre motora nasil 16 litre yaktiriyosun? canini aliyosundur kesin, devamli dip gazmi gidiosun napiosun? :eek:

oldukça hızlı kullanım işte.üst dewirler, en kötü orta devirlerde.fazla da açmak istemiyorum aslında:D bide genelde hafif rampa çıkıo araba orada sürekli dip gaz yaparsam yokuş aşağıda dip gaz+yarım gaz şeklinde, dur kalk trafikte normal insan gibi gidersem 16lt çok tatlı görüyo :D

1.6 ile bile yüklü şekilde yokuşlarda bayılıyo 1.4 le nolur bilmem

uzun yolda 1,4 1,6 motordan az yakar ancak şehir içinde tork çok düşük olduğundan çekiş farkı nedeniyle 1,6 daha az yakıyor...

arkadaşlar bende ölçmek için depoyu fulledim bakalım sonuç ne çıkacak 47 lt benzin aldı depo 50 km yaptım100 km yapınca sonucu bildiririm.

astarnın 1,4 ü ile 1,6 sı yaklaşık aynı yakar
verdiğin yakıt miktarları normal bence
şehir içi 10 litreye geliyo boda normal.

arkadaşlar işin sırrı devirde düşük devir kullanım.2000 devir ideal.başka yapacak birşey yok.yüksek devirde kullanırsanız benzini içer araba.

2000 devirde araba kullanılmaz. dizel mi bu. ekonomi yapayaım derken hem daha fazla tüketir hem de motor yavaş yavaş ölür. tüketim olayına gelince. gerek yok bence1.4, 1.6 polemiğine. fabrika verisi vardır ikisininde (ben bakmadım). orada yazan değere 1lt eklersen yaklaşık tüketim değeri çıkar. örnek olarak şehir dışı fabrika verisi 4.6 litre benim araç için. defalarca ölçtüm. 5.5 litre benzin tüketiyor.

1.4'ler 1.6'lara göre biraz daha fazla yakması gayet normal bir durum, çünkü kasa ağırlıkları aynı olduğu ve dolayısıyla 1.4'lerin motor gücü az olduğu için aradaki farkı kapatma uğruna biraz benzin yakışını artırıyor, bu da dediğim gibi gayet normal bir durum...

takıntı

Bizim millette bir takıntı var bir arabanın farklı model seçenekleri bile bazen tutmaz gitmez satılmaz gibi şeyler söylüyorlar. yok kasa taşımaz o arabanın kasası ağır bilmem ne....

ancak bu arkadaşların bir kez bile 1.4 ün koltuğuna oturmadığını düşünüyorum.
çünkü yanılmıyorsam 1.4 85bg 1.6 90bg bu arabalarda.
5 beygir mutlaka bir fark yaratır ancak arabada yük varsa, yoksa çok büyük bir fark yok (her ikisinide kullandım.)

Hatta araç iyi bakımlı ve doğru dürst kullanılmamışsa 1.6 olan daha kötü bile olabilir. bu tamamen kullanıma bağlı.

ben 2 yıl önce 1,4 hemde sedan astra aldım 2000 model.

benim aracım şehirler arası ağustos ayında klima kapanmadan 110 km aşağı yukarı sabit hızla 181,... ytl yakmıştı geçen kasımda denedim bu defa klima kapalı 110 km ile 182 ytl yaktı.

şehir içinde ise 220-250 arasında yakıt yüketimi hesapladım farkın sebebi ise benim o zman ki kullanım tarzım yada yakıt diye düşünüyorum.

ben aracımda PO Vmax kullanıyorum hepsini denedim en uzun km bu yakıt yapıyor kanımca.

ilk soruyu soran arkadaşın bence kesin bir problemi var bu arabalar o kadar yakmaz.

bence hava filitrelerini bujilerini değiştir. arabada arada sırada stop ediyosa veya vuruntu varsa da enjeksiyon sisteminin temizliğini yaptır. ilk aşamada bunlarla ilgilen eğer hala aynı ise durum mutlaka bir tamirciye göstermeni tavsiye eederim.

Saygılarımla

Son düzenleme:
2000 devirde motor yer diyen arkadaşım: yeni motor teknolojilerinde artık eskisi gibi yüksek devir yok.zaten kullanım kitabındada düşük devirde kullanın diyor.vites değişirken 2000 devirle diil 2800 gibi değişilir.ama yolda giderken 2000 devir ideal.benn denedim yüksek devirde çok yakıyor.1.6 ile 1.4 farkıda şu aynı ikiside arkalarından yazısını sökün binin sürün ayırt edemezsiniz.farkı klima açıkken anlaşılıyor.

dediğin şey doğru, yüksek devir fazla yakıt harcatır ama 2000 devir ideal sürüş devir aralığında değil. düşük. vites değişimi ise arabaya göre değişir. max torku nerede ürettiğine göre değişir. ben corsa da 3000-3200 arası yükseltiyorum. dediğin şey doğru (yüksek devir) ama 2000 devir az.

Uzun yolda 5 kişi+bagaj klima açık 100-110 km ortalama ile 185 yakıyor.

2003 1.4 Astra

Geri