OPEL 1.3 CDTİ MI yoksa 1.6 BENZİNLİMİ??ÇOK KARARSIZIM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hemano5
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sizce hangi kasa daha cazip

• ASTRA hb

Oy: 57 67.1%
  • ASTRA SEDAN

Oy: 28 32.9%

• Kullanılan toplam oy
    85
30 yıldan fazladır benzinli araba kullanan birisi olarak ilk defa dizel araba kullanıyorum, eskiden az km. yapacaksam dizele gerek yok, dizel riskli diye düşünenlerden birisi idim. 20 ye yakın araba değiştirdim içerisinden sadece 1 tanesinde lpg vardı. şu andaki fikirlerim her halukarda dizel; sebebi de
1-bandrol vergileri neredeyse yarı yarıya
2-her ne kadar benzin ile mazot fiatları aynı dense de çoğu kişi dizel arabanın lt olarak az yaktığını unutuyor. dizel benzinlinin yarısı kadar yakıyor. özellikle şehir içinde dizel çok avantajlı. benim aynı kullanım şartlarında şehir içinde 1.4 101 hp fabiam ortalama 100 km.de 11 lt, 1.6 leon ise 14 lt yakıyordu.dizel corsa ise 6-7 lt civarında yakıyor. şehir dışı tüketimi 90-100 km sabit hızla 100-115 krş arasında
3-box, chip gibi her türlü müdahaleye uygun ve performansı çok yüksek.
4-torku yüksek olduğu düşük devirde ekonomik kullanıma uygun.
5- alıken 2-3 milyar fazla veriyorsunuz, satarken de fazla satıyorsunuz. müşterisi daha çok ve daha çabuk elden çıkıyor. benzinli arabaya adam gibi lpğ taksanız maliyeti zaten 2 milyara yakın.
6- bakım maliyetleri pahalı deniyor. yetkili serviste 100 lira civarında özellikle dışarıda yaptırırsan o kadar da fark yok. bir yıllık bandrol farkı 4 defa bakım farkını karşılar.
yalnız dizel alacak kişi imkanları müsaitse sıfır değilse turbo ve enjektör vs. arızası şansızlığına uğramamak için km.si düşük temiz ve bakımlı bir araba almaya çalışmalı. şimdiki dizeller çok sağlam eskisi gibi değil. artık turbo bakım ve tamiaratı da garantili şekilde yapılıyor.

ve nokta!

Bu kadar olurr tebrikler kesinlikle katılıyorum size!!!!

Bence de kesinlikle 1.3 cdti almalısın. (ben öyle yaptım)

1-Aynı depo benzine göre ile yaklaşık 2 katı yol yapıyorsun. Örneğin ben işehir içi 750km altına hiç düşmedim.

2-Aracım chiplenmeden önce 1.6 astra lar ile denedik ve arada öyle inaılmaz bir perf farkı yoktu. chip ten sonra 90hp 200nm olan verilerim rahatça 120hp ve 240 nm oldu. şimdi bırak 1.6 ları, 1.8 ler ve bazı 2.0 larla 1.3 motorumla dalga geçiyorum.

3- 1.6 alsan ilerde perf artırmak istesen araca ciddi para harcaman gerekeçek. Oysa dizelde turbo olduğu için mod imkanı daha çok

4- Arkadaşlar bakım masrafını karşılaştırmışlar. ben tüm bakımlarını yetkili serviste yapırıyorum. Servis ücretine baktığımda benim aracımla 1.6 lar arasında en azla 20-30TL fark oluyordu

5-Atmosferik 1.6 astra da güç ve tork hissini çok alamazsın ama CDTI da turbo açılınca sana verdiği his çok güzel.

1-Aynı depo benzine göre ile yaklaşık 2 katı yol yapıyorsun. Örneğin ben işehir içi 750km altına hiç düşmedim.

2-Aracım chiplenmeden önce 1.6 astra lar ile denedik ve arada öyle inaılmaz bir perf farkı yoktu. chip ten sonra 90hp 200nm olan verilerim rahatça 120hp ve 240 nm oldu. şimdi bırak 1.6 ları, 1.8 ler ve bazı 2.0 larla 1.3 motorumla dalga geçiyorum.

3- 1.6 alsan ilerde perf artırmak istesen araca ciddi para harcaman gerekeçek. Oysa dizelde turbo olduğu için mod imkanı daha çok

4- Arkadaşlar bakım masrafını karşılaştırmışlar. ben tüm bakımlarını yetkili serviste yapırıyorum. Servis ücretine baktığımda benim aracımla 1.6 lar arasında en azla 20-30TL fark oluyordu

5-Atmosferik 1.6 astra da güç ve tork hissini çok alamazsın ama CDTI da turbo açılınca sana verdiği his çok güzel.

tartışma yaratmak için değil ancak merak ettim hangi 1.6 1.8 ve 2.0 araçlarla denediniz ve geçtiniz merak ettimde özellikle 2.0 olan araçları

opel olsunda gerisi mevzuat ;)

opel gerçekte bugün sedana baktık 1.3 cdti aman abim uzak dur dedi araç zaten hantal birde sedanını alırsan bin pişman olursun dedi,az yol yapıyorsan 1.6 derim tereddütsüz.ama illada dizel dersen 1.3 hb al

1.3 dizelin turbosu devreye girdiğinde süperr oluyor,1.6 denemedim bişe diyemeyecem ama benim gönlüm her zaman için benzinlide olur..

Chipi nerede yaptırdınız? 30 bg iyi rakam

Chip demişsiniz arkadaşlar benzinliyede takılıyormu :D Sadece dizele has bişemi merak ettim?

Son düzenleme:
olay ataklık ve serilikse eğer kesinlikle benzinli derim 1.3 cdti baya ağır kaçıyo bu kasa için bu yüzden 1. vites ölü 1.7 cdti olsa düşünülmez bile başka seçenek ama az kmde yapılacaksa ve serilik isteniyosa benzinli derim ben.arada çileden çıkıyorum ben bile ama ayda 5bin km yaptığım için işime geliyor dizel:D

Geri