OPEL 1.3 CDTİ MI yoksa 1.6 BENZİNLİMİ??ÇOK KARARSIZIM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hemano5
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sizce hangi kasa daha cazip

• ASTRA hb

Oy: 57 67.1%
  • ASTRA SEDAN

Oy: 28 32.9%

• Kullanılan toplam oy
    85
Burak abi Manuele alışıksın sende easytronic şanzıman çok memnun etmedi beni tabi zevk meselesi benim kullandığım araçta manuelde bile tam tepki vermiyordu test aracı belki ondan memnun olmadım... easytronic şanzıman ESP var tam bir sinir bozucu bişe yüksek hızlarda sürüş zevkini öldürüyor ama güvenlik ve yol tutuşu olarak çok iyi bir sistem. Az kullanıyorsan dizeli tavsiye etmiyorum bakımlarıda ağır dizelin birde dizel araç hiç kullanmadıysan motor sesi rahatsız edicektir. Uzun yolda fabrikanın standart değeri olan 5.2 yakıyor dizel biraz daha az 4.8 kullanıma göre değişebilir bu değerler...

Son düzenleme:
Easytronic 1.6 HB al bence.Araba yakıyor.10.5 den aşağı düşüremedim yakıtı henüz.
Easytronic büyükşehirler de çok rahat.
Yok yakıt çok çok önemli diyorsan tabi ki dizel.Ben dizel pejo dan benzinli astraya geçince pompacıyle kanka olduk artık.hafta ta 50 gidiyor.Ama ben seviyorum arabamı.Yaksın helali hoş olsun.:)

Yani kısaca özetlersek..
Az km yapıosan benzinli alki Bakım geldiğinde oturup hesap yaptığında; (Rakamlar sadece konuyu anlatmak içindir kesinlikle gerçek bakım değerleri falan olduğunu sanmıyorum)

200TL(Bakım)+1100TL(senelik benzin)=1300TL + Easytronic keyfi
450TL(Bakım)+700TL(senelik mazot)=1150TL gibi bi rakamla karşılaşıp üstüne bide dizel hırıltısı çekme ağır kalkışlarından üzülme.

Ama çok km yapıosan örnek olarak bu hesabın 3 katı km yapıosan bu değerleri şöyle düşün
200TL(Bakım)+3300TL(senelik benzin)=3500TL
450TL(Bakım)+2100TL(senelik mazot)=2550TL

gibi maksat sadece açıklama olsun diyerek bi örnek verilebilir.

Son düzenleme:
hb al 1.3 cdti alıp chip yaptır..çok yaptıran var sorunsuz kullanıyor 90+15 hp olarak aracını torkda %20 artıyor yanlış hatırlamıyorsam..devir hesap devri...benzine acımam diyorsan yeni kasa 1.6 180 hp benzinli modelleri bekle 2010 şubat sanırım..kolay gelsin..

Hız-performans konusunda tartışmaya gerek yok 1.2 ile 1.6 benzinliyi
Çok km yapıyorsan 1.6+LPG

1.6 sedan al lpg taktırdınmı dizel falan halt yer yanında.sıralı sıstemlerde oyle cok belırgın guc kaybıda yok senı tatmın eder.

eski aracım astra h 1.6 şimdiki astra h sedan 1.3 cdtı.
ekonomi?
1.6 benzinli 50 ytl yakıt = 150 km full istanbul şehir içi
1.3 cdtı 50 ytl yakıt=290 km full istanbul şehir içi

1.3 cdtı= 1.vites ağır, son hız 200 civarı, kilit nokta 2000 devir altına inme. 2000 devir ve üstü 1,2,3,4 te torku çok rahat hissedersin.

1.6 benzinli= kalkışlarda gayet iyi, ama 3 ve 4 te tork yok. son hız 220-230 görürsün.

sürüş keyfi; uzun yol yüksek hızlarda her iki motor aynı

70-100 arası dizel in keyfi harika. tak 3 e hiç vites değiştirme.benzinlide bu hızlarda bayırlarda bayılma olur. vites küçüklmek zorunda kalırsın.

6 vites tamamen çıkılan hızı belli bir oranda tutmak için yapılmış. öyle 6. viteste basıcam araç dahada hızlancak diye beklemeyin. özellikle 4 ve 5 . viteslerde hızı sağlarsınız. sonra 6. vitese takarak hem çıkılan hızı korursunuz hemen motor rahatlar

ses; kaç kişi 1.3 cdtı aracımı kullandı bindi, herkes benzinli bu dimi dedi, gerisini siz düşünün artık

şahsi görüşüm; aracı çok az kullanıyorsan benzinli al. ama arada çıkarım gezerim, biraz yaparım km dersen inan 1.3 cdtı harika. git git bitmiyor yakıt. bakım çok pahalı flan filan bunlar da hikaye. gidip bir bakım fiyatlarına bakın derim. yıllık vergi nerdeyse yok. malum motor hacmi küçük. kısacası al koy kapının önüne, masrafı var diye düşünmezsin bile

Son düzenleme:
ben 1.6 benzinli kullanıyorum maşallah çok memenunum araca o kadar insan yük vs koyuyorum hiçbirşekilde problem olmuyor ancak 1.3cdti sahibi bazı tanıdıklarım yazın klima açıkken özellikle bayırda çekmeme stop etme gibi şeyler söylüyorlardıki şahsen kendimde kullandım benzinli gibi değil devirinde kullanırsan az yaktırabilirsin onun dışında pek bi tasarrufu olmadığınıda servis söylemişti karar senin çok gezen ve devirli kullanan biriysen dizel almanı öneririm

Araçla çok kilometre yapıyorsan dizel al ama benim gibi yılda 6-7 bin km yapıyorsan değmez. hem daha güçlü bir araca sahip olursun, kullanımı zevk verir. Ben benzinliden yanayım.

Geri