OPEL 1.3 CDTİ MI yoksa 1.6 BENZİNLİMİ??ÇOK KARARSIZIM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hemano5
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sizce hangi kasa daha cazip

• ASTRA hb

Oy: 57 67.1%
  • ASTRA SEDAN

Oy: 28 32.9%

• Kullanılan toplam oy
    85
1.3 CDTI al derim ben

yillarca benzinli araba kullanmis ve dizele karsi hep savas halinde olan ben, 1 yildir dizel kullaniyorum ve cok memnunum. farkindaysak 1,3 dizel ve 1,6 benzinli kiyasliyoruz ve uzun yolda dizelin ne kadar istekli oldugunuda herkes biliyor..sevkler ve renkler tartisilmaz ben oyumu dizelden yana kullaniyorum ama arkadaslarin dedigi gibi biraz gezmeyi seviyorsan, hi birde su var araba cok yakiyorsa insan dogal olarak gezmeyi sevmeyiverebiliyor pek kilometre yapmiyor, ama arac az yakiyorsa gezmelerde zevkli hal aliyor,,

Önceden Astra H 1.6 kullandım motor çok sessiz gidişi rahat bi sıkıntı yok, yakıtı bilmiyorum
Kendime de Astra H 1.3 Cdti aldım motor haliyle biraz sesli ama 2. ve 3. vitesteki torku güzel , yakıt olayına gelince şahane ötesi ;) 1. vites kesinlikle ölü :)

1.6 ile 1.3 Rolling yaparsa ne olur onu tam bilmiyorum...

Şimdiki aracımı alırken dizeli de test ettim düz yolda gayet iyi ve keyifli bir sürüşü var. Şehir içinde az kullandım, gerçekten kalkışta ağır kalıyor ama bu almamak için bir sebep değil bence, özellikle ekonomik olsun istiyorsanız.
Ben benzinli tercih ettim gayet de memnunum. Daha bi keyifli ve daha iyi gidiyor, senede de az km yapıyorum. Hangisini alırsanız alın memnun kalacağınızı düşünüyorum...

benim aracım 1.6 benzinli. Şehir içinde 9.6 l/100km ortalamam war ancak oldukça performanslı kullanıyorum, yine de çok yakan bir araç denebilir ama kişiye göre de değişir benim için -performans- 10l normal şehir içi. Kalkışlarda öyle ahım şahım seri değil ama çoğu arabayı geçiyor yine de. 190 km/h hıza kadar düz yolda sürekli ivmelenerek gidebiliyor. bakım masrafı yetkili servislerde dizel ile aynı dışarıda çok az fark ediyor. motor sesi bir acaip duymak istediğinde duyuyorsun ama dikkat etmezsen gelmiyor ancak orijinal lastiklerin yol gürültüsü var (bu dizelde de olacak :)). vergisi motor nedeniyle dizelden pahalı. Yokuşlarda nasıl çıkacağını öğrenmek zaman alıyor, ilk başlarda bende sürekli bayıyordum şimdi ise ivmelendirebiliyorum - çok basit gaza gereğinden fazla basmayın :).

Dizeli çok bilmiyorum ama forumdan öğrendiğim klima açıkken ve özellikle kalkışlarda sorun yaşayanlar var. Bir de sanırım marş motoru problemi wardı ama sadece dizellerde mi bilmiyorum. Ama vergi avantajı ve yakıt ekonomisi war, bakımlarda bir dez avantajı yok.

Not: Dizel bir astra ile 15km öteye gittik - deneme amaçlı - 1 dk sonra geldi benden. Ama o atıyorum 1 litre bile yakmadı ben 1 litreden fazla :)

Buraya kadar okuduysan kasaya geçiyorum. benimki HB ve tavsiye ederim bagajı yeterli ve yolda kedi gibi, sedan hiç kullanmadım ama.

sonuç olarak kapıda bekleyecekse ve fazla kullanmayacaksan bence dizel al (vergi ve mazot), ama klima olayı canını sıkacaksa benzinli al, yıl bazında daha pahalı gibi olur ama keyfin kaçmaz...

Son düzenleme:
bence 1.7 CDTİ Astra alın benzinliden den daha iyi gider :)

bi kere kesinlikle 1.3 cdti al önermeyenleri sakın dinleme ;) sedan al derim çünkü yeni kasa çıksada sedanın çıkması baya bi sürücek değeri hb kadar çabuk düşmeyecek ;)

Dizelin ekonomisi tartışılmaz, çok km yapmadığından bassetmişin o yüzden bence kafanda hiç soru işereti kalmısın 1,6 benzinli al.

H Sayılır bende 1,6 benzinli astra kullanıcsıyım. Tüketim ile ilgili aklında bir fikir oluşması için alta bir resim ekledim. Tabi bu resimdeki veriler genelde gece trafiğin sakin olduğu saatler genelde sakin kullanırım ama itiraf etmeliyimki boş yolda yavaş gitmiyen kullanıcının yani benim verilerim.

Ekli dosyalar

• tüketimmm.webp
    tüketimmm.webp
    23.2 KB · Görüntüleme: 41
30 yıldan fazladır benzinli araba kullanan birisi olarak ilk defa dizel araba kullanıyorum, eskiden az km. yapacaksam dizele gerek yok, dizel riskli diye düşünenlerden birisi idim. 20 ye yakın araba değiştirdim içerisinden sadece 1 tanesinde lpg vardı. şu andaki fikirlerim her halukarda dizel; sebebi de
1-bandrol vergileri neredeyse yarı yarıya
2-her ne kadar benzin ile mazot fiatları aynı dense de çoğu kişi dizel arabanın lt olarak az yaktığını unutuyor. dizel benzinlinin yarısı kadar yakıyor. özellikle şehir içinde dizel çok avantajlı. benim aynı kullanım şartlarında şehir içinde 1.4 101 hp fabiam ortalama 100 km.de 11 lt, 1.6 leon ise 14 lt yakıyordu.dizel corsa ise 6-7 lt civarında yakıyor. şehir dışı tüketimi 90-100 km sabit hızla 100-115 krş arasında
3-box, chip gibi her türlü müdahaleye uygun ve performansı çok yüksek.
4-torku yüksek olduğu düşük devirde ekonomik kullanıma uygun.
5- alıken 2-3 milyar fazla veriyorsunuz, satarken de fazla satıyorsunuz. müşterisi daha çok ve daha çabuk elden çıkıyor. benzinli arabaya adam gibi lpğ taksanız maliyeti zaten 2 milyara yakın.
6- bakım maliyetleri pahalı deniyor. yetkili serviste 100 lira civarında özellikle dışarıda yaptırırsan o kadar da fark yok. bir yıllık bandrol farkı 4 defa bakım farkını karşılar.
yalnız dizel alacak kişi imkanları müsaitse sıfır değilse turbo ve enjektör vs. arızası şansızlığına uğramamak için km.si düşük temiz ve bakımlı bir araba almaya çalışmalı. şimdiki dizeller çok sağlam eskisi gibi değil. artık turbo bakım ve tamiaratı da garantili şekilde yapılıyor.

Geri