önemli önemli...sekonder sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sewdamss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
su sıcaklık sensörüne bakın öncelikle sorun yoksa servo motorun sokette sorun vardır motor pek arıza yapmaz çünki

servo motorun soketi dediğiniz nedir bilmiyorum ama bu dedikleriniz neyin çözümü olcak pek anlayamadım :confused:

ben bi opel servisine gittiğimde bana serwis uzmanı olacak görewli bu sekonderin normalde de motora yardımcı olduğunu söylemişti.motorun sıkıştığı hawa yetersizliği gibi zamanlarda sekonderin işe yaradığını söylemişti ama ben hiç duymadım sekonderin çalıştığını normal kullanımda.tek çalıştığı zaman ilk çalıştığı an...bundan başkada bi görewi olmadığını söylüyorsunuz yani :)
e peki benim aracım düşük dewirle kullanıldığında ya da motor boğulmaya başladığında hemen arıza lambası yakıyor ancak normal kullanımda nerdeyse hiç yakmıyor,bu sekonderle alakalı değilde ne gibi bi problem war o zaman ???
aracım woltran marka gaz sistemli ama benzindeyken de aynı skıntıyı yaşıyorum.

servisin ya cahil yada iş bilmiyor...
sekonder pompa sırf motor soğuk iken yukarıda yazdığım seninde hissettiğin gibi 1 dakika motor soğuk iken devrede başka zaman devreye girmez..
motor boğulması bana ateşleme sorunun var gibi geliyor buda manifolt üzeri olan sekonder valfın(manifolt üzeri yuvarlak parça) açık kalması kurum bağlamasına ve arıza göstermesine sebep oluyor...yapman gerken valftan çıkan ince hortumu takip edip bir magnet ventil göreceksin ya biryerden (vakum hortumlarından kaçırma yapıyor) veya o ventil bozuk veya sekonder valfı...
ventilde bu
images

sekonder valfı da bu
images

Son düzenleme:
servisin ya cahil yada iş bilmiyor...
sekonder pompa sırf motor soğuk iken yukarıda yazdığım seninde hissettiğin gibi 1 dakika motor soğuk iken devrede başka zaman devreye girmez..
motor boğulması bana ateşleme sorunun var gibi geliyor buda manifolt üzeri olan sekonder valfın(manifolt üzeri yuvarlak parça) açık kalması kurum bağlamasına ve arıza göstermesine sebep oluyor...yapman gerken valftan çıkan ince hortumu takip edip bir magnet ventil göreceksin ya biryerden (vakum hortumlarından kaçırma yapıyor) veya o ventil bozuk veya sekonder valfı...
ventilde bu
images

sekonder valfı da bu
images

peki bu ventil bozukluğu cihaza bağlandığında gözükür mü? bnm araç genelde sekonder fonksiyon hatası gibi bişey diyor cihaza bağlandığında ama normal kullanıldığında ise yakmıyor arıza lambasını. . .
bu anlattığınız çözümü yapmak kolay olmayacak sanırım çünkü motorun her tarafı ayrı bi kalabalık ve dolulukta.acaba daha açıklayıcı weya yardımcı olabilir misiniz bu konuda ........?:(

Verdiği arıza tabii ki aşağı yukarı neyin arızalı olduğu hakkında bilgi verir..
mesela;
P0410 sekonder hava akımı arızası devre dışı
P0411 sekonder pompası yanlış hava hızı akımı
P0412 Regulatör venti arızası
P0413 Regulatör ventil arızası (Ventil açık)
P0414 regulatör ventil kısa devre
P0415 Regulatör ventili devre dışı
P0416 ve p0417 regulatör ventil elektrik devre dışı
P0418-0419 sekonder role arızası
şimdi ne arızası veriyor?

Son düzenleme:
mesela;
P0413 Regulatör ventil arızası

bi süredir kullanamıyodum aracı ancak bi hafta içinde bunu öğrenip dönüş yapcam mutlaka...ki bende aracımın tam anlamıyla uzmanı olmak istiyorum,yoksa bu opel beni çok zarara uğratıcak şimdiden yardımlarınızın dewamını diliyor we teşekkür ediyorum :)

mesela;
P0413 Regulatör ventil arızası

walla aracı iki gündür kısa mesafede olsa kullanıyorum arıza lambasını sadece sekonderin fişini çektiğim gün motor biraz ısnıncaya kadar yaktı sonra bi stop edip tekrar çalıştırınca söndü daha da hiç yakmadı ama sanki performans düştü yaa :(

Bana arıza kodu lazım o yukarıda verdiğim...hangisi önemli

sekonderin fişini çektin diye performans niye düşsün ki hocam o işte bi yanlış var bence ... ?

kusura bakmayın uzun süre cewaplamayı unutmuşum çünkü sorunlar bitti.bnm araçta ki sıkıntı yok oldu gibi.sekonderin fişini çektikten sonra araç düzeldi.sadece aracı düşük dewirde kullanırsam arıza lambasını yakıyo birazcık gaza dokununca sönüyo,bunun nedeni nedir bilmiyorum.arıza lambası sürekli yanmadığı içinde serwise gidip ne arızası werdiğini öğrenemiyorum ama benim gözümde problem bitti.
bu forumdakileri okuduğum kadarıyla da bence bu düşük dewirde arıza lambasını yakması we gaza bastığında düzelmesi hawa akış debimetresi yada herhangi bi sensördendir heralde.
performans düşüklüğü dediğimse çözüldü o ise gaz enjektörlerinin değiştirilmesi we bu esnada boğaz kelebeğinin değiştirilmesi gerekiyormuş :)

Geri