bizim izlediğimiz bir yolu tavsiye edeyim; bildiğiniz tanıdığınız veya bilmediğiniz ak siğorta ile anlaşmalı bir camcıya gidiyorsunuz.
arabanın camını değiştir demiyorsunuz CAM TEDERİĞİ YAPILMASINI istiyorsunuz. camcı sizin arabanın üzerindeki orjinal camın kod numaralarını alıp aynı camdan cam tedariği istiyor ve 3-5 gün sonra cam gelip takılıyor. ve HİÇ PARA VERMİYORSUNUZ.
kesinlikle yerli cam taktırmayın ve bir kuruş para da vermeyin.
bu konuda bir sıkıntı çıkarsa sigorta acentenizi arayaıp devreye girmesini isteyin.
BİR DE ÇAM ÇATLAMALARINDA 1 HAFTA VEYA 15 GÜN GİBİ BİR SÜRE VARMIŞ BU NEDENLE SORULURSA 1-2 GÜN ÖNCE ÇATLADI DERSİNİZ.
EXPER GELİP BAKAR VE CAMIN ESKİDEN ÇATLADIĞINI TESPİT EDERSE ÖDEME YAPMAMA GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU İMİŞ ARKADAŞLARIN BİLGİSİ OLSUN.
bu konuda başımızdan geçen bir olayı aktarayım; arkadaşın skoda octavia aracın camı çatladı değiştirmek istedik araba ak sigortadan kaskolu ama acentesi pek bir şey bilmiyor.
arkadaş acenteyi aradı; acente CE belgeli yerli cam takılır, orjinalini istersen farkını verirsin dedi.
ben de bu arabaya bu kadar kasko parası veripte hayatımda bir defa cam değiştirecek olduğumda dandik cam taktırmam deyip, benimde evleri ve aracımı sigortalayan ve ak sigorta acentesi ve samimi arkadaşım olan kendi acentemi aradım.
arkadaşım bana yukarıda bahsettiğim şekilde hallederiz dedi.
önce anlaşmalı camcının birisine gittik tamam dedi 3-5 gün sonra ilgilenmemiş ve olmuyor diye salladı sonra anlaşmalı başka bir camcıya gittik octvianın lamine orjinal ön camın aynısı geldi ve yerine takıldı. bir kuruş para vermedik.
özellikle ön camlar çok önemli, gündüz ve gece görüşü, ışık kırılması ve yansıtma vs. ile fiyat açısından orjinal cam ile yerli camlar arasında dağlar kadar fark var.
yerli camlardaki yağmur sensörünün çoğu bile kafasına göre çalışıyor.