Ölümcül hata: Yakın takip!

falcon_78

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
autoshow tv nin yapmış olduğu yakın takkip sonunda ölümcül sonuçlar doğurduğunu gösteren bir video
Kendinize aşırı güvenip öndeki aracı yakından takip etmeyin! Çünkü profesyoneller bile kaza yapmaktan kurtulamıyor.

http://www.autoshow.com.tr/olumcul-hata-yakin-takip-VideoDetay/75.aspx

gerçekten güzel bir paylaşım trafikte o kadar çok bilinçsiz sürücü var ki bu yüzden kazaların önüne geçilmiyor eğitim şart tşkler;)

çok yaşıyorum bu anı. daha dun modlu bi corsa haliç köprüsünmde aracımı arkadan öpüyordu. nasıl yanaşmışsa onumdekiarac durunca fren yaptım adam arkadan giriyordu..

videoyu şimdi izledim. bmw astra f SW 'a çarpıyor ve ön takım dağılmış gibi. astra f sağlam :D maşallah.

arkadan çarpanlar genelde daha çok hasar alır nede olsa direl tampon ile yüzyüze geliyor

bende önümdekini tamponundan takip ederim bu huyumu degiştirecem :(:(

bende önümdekini tamponundan takip ederim bu huyumu degiştirecem :(:(

hocam önce sana sonra güzel aracına yazık. dikkat edelim...

hocam önce sana sonra güzel aracına yazık. dikkat edelim...
evet gercektende dogru diyorsunuz o kazayı yapsam bana bişey olmasa bile cebime bişeler olur hiç geregide yokmus ben artislik amaclı yapıyordum ama video bana ders oldu :(

daha birkaç saat önce yaşadım benzer bir olayı.... okmeydanından merter istikametine giderken topkapı civarında sol seritte giderken arkadan sellektör yaparak bir araç yaklaşıyor (bu arada hızım 130-140) önümde araç sağım zaten dolu geçebileceğim bi alan yok önümdeki araç çekilince daha da gaza asıldım çünkü sağda geçebileceğim boşluk yoktu o hızda. tam arayı açtım dedim herhalde anladı geçemeyeceğini o anda sağ şeritte benden çok daha yavaş seyreden araç önüme atlayınca mecburen frene bastım arkadan hala öyle basarak geliyor ki resmen gözlerimi kapadım ne zaman arada pastil oalcağım diye bekledim. son anda yavaşlayabildi. bi boşluk bulup sağa kendimi attığımda ne göreyim, arkası leylek gibi havada bi albea... yahu arkadaş altındaki arabaya bakta öyle yap hareketini hızını... akşam akşam en iyi ihtimalle sakat kalabilirdim kendini ve aracını bilmez bi h...r yüzünden :mad:

Geçenlerde haberlerde izlemiştim.Şu 3 gencin pike yaparken takla atması haberinin ardından trafik canavarlarını göstermişlerdi.Yenibosna yolunda pike atarak giden çok afedersiniz bir it, öndeki arabaya arkadan çarparak kaza yapmasına sebep oldu, kaçtı ve yanındaki arkadaşına zafer işareti yaptı.Bu tip ahlaksızlar çok gerçekten.

Bu arkadan sıkıştıranlara gelince, bazen benim de başıma geliyor bu tip olaylar.Yol limitleri belli olduğu için arkadan ne kadar sıkıştırsalarda ne kadar sellektör yapsalarda umursamıyorum.Hiç kendimi kasmadan yol verebileceğim duruma gelinceye kadar hiç istifimi bozmuyorum.Çok ileriye giderse de açıyorum camı telefonu gösteriyorum, sonra da 155 e ihbar ediyorum.Bir defasında ihbar sonrası 10 km sonra yol ekibine rast gelmiştik ve adamlar bütün trafiği yavaşlatarak beni sıkıştıran aracı almışlardı.İstanbulda kaza bile yapsanız 5-6 saat polis beklemek zorunda kalırsınız fakat o gün öyle denk geldi.

Arkadaşlar yasal koşulların dışına çıkarak bu tip serserilikler yapanları mutlaka 155 e bildirin.Bir, üç, beş derken biz vatandaşların tepkileri sonucu gelen ve kesilen cezalar dilden dile ulaştıkça eminim ki artık birileri trafikte bilinçli insanların olduğunu ve hiç bir şeyin yanlarına kalmayacağını anlarlar.Çünkü artık bizim trafik koşullarımızda bellidir insanların tek korkusu ceza yemektir.Tavsiyemdir kimse bana arkadan böyle yanaşmasın ısrarlı davrandımı mutlaka ihbar ediyorum.130 lira da cezası var.Heleki mobeseye eds ye yakalandığınızda arabada ıvır zıvır herşeyi cezaya ekliyorlar :)

Geri