Ölümcül hata: Yakın takip!

Aracları cok yakından takıp edersenız böyle bır sevısme sahnesı yasıyabılırsınız....

Geçenlerde haberlerde izlemiştim.Şu 3 gencin pike yaparken takla atması haberinin ardından trafik canavarlarını göstermişlerdi.Yenibosna yolunda pike atarak giden çok afedersiniz bir it, öndeki arabaya arkadan çarparak kaza yapmasına sebep oldu, kaçtı ve yanındaki arkadaşına zafer işareti yaptı.Bu tip ahlaksızlar çok gerçekten.

Bu arkadan sıkıştıranlara gelince, bazen benim de başıma geliyor bu tip olaylar.Yol limitleri belli olduğu için arkadan ne kadar sıkıştırsalarda ne kadar sellektör yapsalarda umursamıyorum.Hiç kendimi kasmadan yol verebileceğim duruma gelinceye kadar hiç istifimi bozmuyorum.Çok ileriye giderse de açıyorum camı telefonu gösteriyorum, sonra da 155 e ihbar ediyorum.Bir defasında ihbar sonrası 10 km sonra yol ekibine rast gelmiştik ve adamlar bütün trafiği yavaşlatarak beni sıkıştıran aracı almışlardı.İstanbulda kaza bile yapsanız 5-6 saat polis beklemek zorunda kalırsınız fakat o gün öyle denk geldi.

Arkadaşlar yasal koşulların dışına çıkarak bu tip serserilikler yapanları mutlaka 155 e bildirin.Bir, üç, beş derken biz vatandaşların tepkileri sonucu gelen ve kesilen cezalar dilden dile ulaştıkça eminim ki artık birileri trafikte bilinçli insanların olduğunu ve hiç bir şeyin yanlarına kalmayacağını anlarlar.Çünkü artık bizim trafik koşullarımızda bellidir insanların tek korkusu ceza yemektir.Tavsiyemdir kimse bana arkadan böyle yanaşmasın ısrarlı davrandımı mutlaka ihbar ediyorum.130 lira da cezası var.Heleki mobeseye eds ye yakalandığınızda arabada ıvır zıvır herşeyi cezaya ekliyorlar :)

size iyi denk gelmiş. aradımmı lap diye polis cıkacaksa amenna. gecen sene sokakta kavga cıktı. bi ton 20-25 yaşlarında genç ana baba sövüyorlar birbirlerine. tam kızışıyo olay birileri ayırmaya çalışıyor falan. komşu aradı ben 2 kere aradım ama polis 3 dk uzaktan gelemedi. olaylar bitti 1 saat sonra falan geldiler baktılar sakin sakin gittiler.

aslında e5 gibi, bakırköy sahil yolu, tem gibi, beşiktaştan sarıyere giden levent yolu gibi ana yollarda belli mesafelerde polis veya eds olsa çok işe yarar. ama bunu düşünecek kapasite hangi yetkilide var bilmiyorum.

Maalesef aynı kaza dün benim başıma geldi. Arkadaki arkadaş yakın takip sonucu yoğun trafiğin içinde üstelik arkadan aracıma vurdu. Allah'tan yürüyrnde hasar yoktu.

Aman dikkat edelim arkadaşlar.Bu,Herkese bir ders olsun ve bugünden sonra dikkat etmediğimiz bazı şeylere dikkat edelim.Allah bize ve aracımıza kaza bela göstermesin inşallah

Güzel paylaşım :good:

size iyi denk gelmiş. aradımmı lap diye polis cıkacaksa amenna. gecen sene sokakta kavga cıktı. bi ton 20-25 yaşlarında genç ana baba sövüyorlar birbirlerine. tam kızışıyo olay birileri ayırmaya çalışıyor falan. komşu aradı ben 2 kere aradım ama polis 3 dk uzaktan gelemedi. olaylar bitti 1 saat sonra falan geldiler baktılar sakin sakin gittiler.

aslında e5 gibi, bakırköy sahil yolu, tem gibi, beşiktaştan sarıyere giden levent yolu gibi ana yollarda belli mesafelerde polis veya eds olsa çok işe yarar. ama bunu düşünecek kapasite hangi yetkilide var bilmiyorum.

Ben de şaşırdım nasıl denk geldiğine.Yine de biz şikayetlerimizi yapalım.Eğer şikayet sonucu eds gibi kamera sistemleriyle kayıt altına alınırsa cezai işlem uygulanıp evlerine gönderilir düşüncesindeyim.Boşuna dememişler damlaya damlaya göl olur, bizler tepki gösterdikçe bu göl kendini dokunulmaz zannedenleri içine alıp yutar.

geçen sıfır x5 e arkadan pis tıkaldım :D :D

Arkadaşlar tamam yakın takip iyi bişey değil ama videoda hem zemin ıslak hemde fren kızaklayacak şekilde basılıyor..Bilirsinizki araç kızaklarken kontrolden çıkar hızının düşmesi çok daha yavaş gercekleşir kaygan zeminde..demek istediğim şu bu videoda bi dengesizlik yokmu?

herzamanki gibi guzel ve gerekli bi paylasim ali abi... gercekten ondeki araci yakindan takip etmemek gerekli babam surerken bu kurala cok uyar bende uyarim gereksiz bisi bence... (cok acil bisi disinda)

Geri