oksijen sensörü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan asror
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

asror

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhabalar
1 yıl önce 2006 astra h z16xep arac aldım. tüp takılı bir şekilde aldım. 4-5 ay önce aracın ön kısmında ekzoz çıkışındaki oksijen sensörünün soketinin takılı olmadığını gördüm. kendim takıp sürmeye devam edince motordan garip sesler gelmeye başladı. sanki vuruntulu gibi çalışıyordu ve devir saati resmen dans ediyor. hemen söktüm. normale döndü.arac bu şekilde yaklaşık 20 bin km kullanıldı. özel servise ve lpg yi takan gazcıya gösterdim ama ikiside takılı olması gerektiği söyledi ama takınca olan durumu anlatınca sesleri kısıldı. yani bu işten anlamıyorlar. problemimi sizlerle paylaşıorum. bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. bu şekilde kullanmam ne kadr doğru bilmiyorum ? acaba oksijen sensörü bozulunca değişime gidilmeyip fişi çekmeyi mi çözüm buldular ? ayrıca takılınca motorun anormal hale gelmesinin sebebi ne olabilir ?

Son düzenleme:
yok mu bi şeyler bilen ?

Son düzenleme:
evet bahsettiğim sensör bu. değiştirecem herhalde. sabahları ilk kalkışlarda da titreme yapıyo. bundan olabilr mi bilmiyorum ama değişince düzelir inşallah.

evet bahsettiğim sensör bu. değiştirecem herhalde. sabahları ilk kalkışlarda da titreme yapıyo. bundan olabilr mi bilmiyorum ama değişince düzelir inşallah.

abi bandırmada adam akıllı ustada bulursun inşallah :)
bende öğrenciyim bandırmada. kangoo var arkadaşın adam akıllı bir ustaya rastlamadım. o ona git o ona git diyor. :)
birde demezsem içimde kalacak :) sadıcım napıyon :D

bandırmada olmadığını bildiğim için balıkesire götürdüm zaten :)
allah şükür problemim halloldu. anlayan usta farklı oluyo. daha önce aynı problem yüzünden araba sattığını söyledi. ama öğrenmiş. ustada anlayışlı biri çıktı olayı banada anlattı. bende öğrenmiş oldum. sensörün fişini takıp cihaza bağladı. ayar çekti. düzeldi. sensör çalışıyormuş. yılladr yanan arıza ışığıda söndü. ama tüpte pek tat vermiyordu. bi de gaz ayarını yaptım. sonra arabaya aşık oldum :) meğer aldığımda beri boşu boşuna arabaya eziyet çektirmişim. üstüne bide yüksek yakıt sarfiyatı. yeni araba almış gibi sevindim. ve hepsi sadece 10 liraya mal oldu :)

Son düzenleme:
bendede 96 model astra var arza lambası yanıyor özel servise gösterdim oksijen sensörü temizlenirse ara geçer dediler temizlediler bir süre sonra tekrar arza lambası yandı bu defada sensörü değiştırelim diyorlar ne yapmalıyım

bendede 96 model astra var arza lambası yanıyor özel servise gösterdim oksijen sensörü temizlenirse ara geçer dediler temizlediler bir süre sonra tekrar arza lambası yandı bu defada sensörü değiştırelim diyorlar ne yapmalıyım

Tahminimce Araban Astra F,
Değiştirsen bile,3-5 ay sonra yine lamba yanar.Am sürekli yanmaz.LPG den dolayı.
Arıza Lambası Yanıp sönüyosa Normal,SÜrekli Yanıyorsa Sensörü değiştir bence..

Benim de 98 Astra F var, Arıza Lambası Yanıyo, Ama sürekli yanmıyo,ara ara yanıp sönüyo.

opel corsa 2004 model araç benimde.. arıza lambası yanıyordu. oksijen sensörünü değiştrdim 130 TL ye ..

Geri