Oksijen Sensoru

mehmetavci

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba ;
1-2000 corsa swing 1.2i (X12XE) Araçlarda kaç tane oksijen sensoru vardır ?
2-Oksijen sensoru katalitik konvertör önünde mi , arkasında mıdır ?
3-Oksijen sensoru arızası kendini nasıl belli eder.

Bilgi ve deneyimlerini paylaşacak arkadaşlara teşekkürler.

bozulunca araba çok yakar. gaza basınca gitmez yığılır.

şöyle söylemek gerekirse...;

1.aracınızda büyük ihtimalle tek sensör olarak oksijen sondası mevcut..
2.oksijen sondası egsoz manifolduyda katalitik konvertör(katalizatör) arasındadır....
3.oksijen sensörü arızalandığı zaman ki kolay kolay arıza vermez... arıza olduğu durumunda araç çekişten düşer yakıt sarfiyatı artar tekleme felan olabilir...nedeni oksijen sensörünün görevi egsoz manifoldundan çıkan gazlardaki oksijen ( hava) miktarını ısısını ölçüp beyine sinyal göndererek motora yakıtı aldığı bilgiye göndereceğinden arızalı durumda beyine bilgi gelmez ya motor çalışmaz yada vuruntulu çalışır...saygılar...

mehmet abi eger aracinda gaz yememe veya gaza gec tepki verme gibi bir sorunun varsa bence oksijen sensorunden degildir, bende ayni sorun vardi oksijen sensorunu degistirdim ama olmadi, sende iyi bi kontrol etirmeden bosuna masraf yapma derim bence sorunlu olan parca hava kutle olcer( yani hava debimetresi), bence iyice bi kontorl et

Arkadaşlar ben arıza olduğu için değil de merak ettiğim için sordum. Bu arabayı yeni aldım.Araba ile ilgili bilgi edinmek istedim. Sizin gibi bilgili arkdaşlar sayesinde bir şeyler öğreniyoruz. Geçenlerde otoreyon.com da oksijen sensoru ile ilgili bi araştırma yaptım. Mesaj attım. Yetkili bana aracımda iki adet sensor olduğunu söyledi şaşırdım. Mesajı aynen yayınlıyorum.

[FONT='Calibri','sans-serif']Sayın müşterimiz,[/FONT]
[FONT='Calibri','sans-serif'] [/FONT]
[FONT='Calibri','sans-serif']Talep ettiğiniz ürün mağazamızda bulunmaktadır. Aşağıdaki linkten sipariş verebilirsiniz. Ödemelerinizi kredi kartı ya da banka havalesi ile yapmanız mümkündür.[/FONT]
[FONT='Calibri','sans-serif']Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. [/FONT]
[FONT='Calibri','sans-serif']BOSCH Oksijen Sensörü [/FONT]à[FONT='Calibri','sans-serif'] http://www.otoreyon.com/?main=urun_detay&urun_id=672&kid=57&pagetitle=BOSCH%20OKSİJEN%20(LAMBDA)%20SENSÖRÜ%20-%20OPEL%20CORSA%20C%201,2%20-%20KATALİTİK%20KONVERTÖR%20ÖNÜ[/FONT]
[FONT='Calibri','sans-serif']BOSCH Oksijen Sensörü [/FONT]à[FONT='Calibri','sans-serif'] http://www.otoreyon.com/?main=urun_detay&urun_id=673&kid=57&pagetitle=BOSCH%20OKSİJEN%20(LAMBDA)%20SENSÖRÜ%20-%20OPEL%20CORSA%20C%201,2%20-%20KATALİTİK%20KONVERTÖR%20ARKASI[/FONT]
[FONT='Calibri','sans-serif']BOSCH Oksijen Sensörü [/FONT]à[FONT='Calibri','sans-serif'] http://www.otoreyon.com/?main=urun_detay&urun_id=672&kid=57&pagetitle=BOSCH%20OKSİJEN%20(LAMBDA)%20SENSÖRÜ%20-%20OPEL%20CORSA%20C%201,2%20-%20KATALİTİK%20KONVERTÖR%20ÖNÜ[/FONT]
[FONT='Calibri','sans-serif']Aracınız için 3 farklı modelde 2 farklı oksijen sensörü bulunmaktadır bunlardan 1 tanesi katalitik konvertör önü diğeri katalitik konvertör arkasındadır. Ön oksijen sensörünüz tek olup arka oksijen sensöründe doğru tercihi yapabilmek için üzerindeki numaradan kontrol etmek gerekmektedir. Servisiniz bu konudaki bilgiyi size ücretsiz olarak verecektir.[/FONT]
[FONT='Calibri','sans-serif']Ürünler, MNG kargo ile kapınıza teslim edilmekte olup, tüm garanti koşulları geçerlidir. Kredi kartlı ödemelerinizde 12 aya kadar taksit avantajınız bulunmakta ayrıca tüm sistemimiz 128 Bit SSL sertifikası ile güvenlik altına alınmış durumdadır.[/FONT]
cid:image001.gif@01C8842F.3A2790E0

[FONT='Tahoma','sans-serif']Otoreyon.com - Tam Gaz Alışveriş[/FONT]
[FONT='Tahoma','sans-serif']0232.435 34 34
0232.435 03 03[/FONT]

Özellikle şu bölümde kafam karıştı.

FONT='Calibri','sans-serif']Aracınız için 3 farklı modelde 2 farklı oksijen sensörü bulunmaktadır bunlardan 1 tanesi katalitik konvertör önü diğeri katalitik konvertör arkasındadır. Ön oksijen sensörünüz tek olup arka oksijen sensöründe doğru tercihi yapabilmek için üzerindeki numaradan kontrol etmek gerekmektedir. Servisiniz bu konudaki bilgiyi size ücretsiz olarak verecektir.[/font]
[FONT='Calibri','sans-serif'] [/font]

valla zanetmem ki 2 tane vardir, bizim arabalarda bitane var oda katalizore bagli olan oksijen sensoru yani lambda sonda bir baska adiyla

kesinlikle katalizorde 2 tane sensor yoktur cunku ben katalizoru sokturdum, yerine bi boru taktik ve oksijen sensorunu taktik oda bitaneydi yani lambda sonda

mehmet abi bide merak etigim bisey var, senin bu gaza gec tepki verme gibi bi sorunun vardiya duzeldi mi yoksa oyle devam mi ediyorsun

Mehmet abi aracınızın enjeksiyon sistemini biliyormusunuz tek noktadan enjekyisonlusa kesin tek sensörlüdür oda oksijen sondasıdır... çok noktadan enjeksiyonlu araçlarda (Motronic ful yakıt ve ful ateşleme sistemi) varsa iki tane bulunur biri yine oksijen sondası diğeri ise lamda sensörü....ayrıca ERhan abi emin ol sonda bozuk olduğu zamanda yapar ...debi ölçer arızalıymış sizde o parçayı bilmiyorum siz sağlam parçayı değişmişinizdir asıl arızalı parçayı değiştirdikten sonra debimetre sorunludur diye sonuca ulaşmıssınız ... saygılar...

Geri