orda hem fikiriz kimse kimsenin dinini değiştiremez ama müslüman kardeşinin yanlışları için zorlayabilir...![]()
Müsait olduğun bir ara göz atarsın

Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
orda hem fikiriz kimse kimsenin dinini değiştiremez ama müslüman kardeşinin yanlışları için zorlayabilir...![]()
Bana göre din ayrımcılığı yapmak zaten başta narsist insaların yapacağı bir iş.Ben sadece iyi veya kötü insan diye ayrım yaparım.Lakin benim dediğim nokta.....Hani bu tür yazıların konuşulması yasaktı? Bu kural bu değilmiydi? Ben bunu soruyorum....Serhan yorumun biraz yanlış olmuş. Zira burada din hakkında yapılan yazışmaların özünde müslümanlığın temelinde doğruluğun dürüstlüğün yattığı ifade edilmeye çalışılıyor. Çalmak çırpmak gibi eylemlerin müslümanlıkta yerinin olmadığından bahsediliyor. Çalanların çırpanların toplum içinde alınlarını gere gere "ben müslümanım" diyerek menfaat sağlamalarını eleştiriliyor. Adam gibi ibadetini yapanlara, adam gibi yaşayanlara kimse bir şey demiyor, hiç kimse herhangi bir dine mensup olanları dininden dolayı eleştirmiyor, onları hedef göstermiyor. Doğruluk dürüstlük bütün dinlerin, bırakalım dinleri bir kenara ahlaklı insanların temel ilkesi değilmidir?
Dinde zorlama vardır. Müslüman müslüman kardeşini gerekirse kötü yoldan çıkarmak için dinimizin gereğini yaptırmak için bir takım zorlamalar yapabilir.
Yasak değil miydi? YASAK DEĞİLSE BEN NEDEN BAN YEDİM,YASAKSA BU NE? ÇÜNKÜ BENDE BUNDAN FARKLI ŞEYLER YAZMAMIŞTIM...Aslında dini tartışmıyoruz, doğru insan nasıl olur onu tartışıyoruz. Bizim dinimizin yüceliğini tartışmak zaten anlamsızdır lakin bir başka anlamsız olan şey de; bilerek, isteyerek kabahat işleyen birtakım sorumsuz kişilerin daha sonra "haşa" demesi değil midir? Benim yorumlardan anladığım arkadaşlar "haşa" diyenleri eleştiriyor, müslümanları veya başka dinden olanları eleştirmiyor.
Fætih, kimse kimseye dine sokamaz, bu o zaman şirk koşmak olur, yani kendini peygamber yerine koymak. Yaw Bilakis Kur ân-ı Kerim, pek çok âyetlerinde, Hz. Peygamber'e Dinde zorlama yoktur; en sadece tebliğ edicisin; bir uyarıcı ve müjdeleyicisin.. Sözlerine tesir vermek, insanların kalplere imanı koymak Allah'ın işidir. demiş, burada konuyu saptırma. Kimse zorla birini imana getiremez.
Belki ben cehenneme gitmek istiyorum, kimseye düşmez bunu eleştirmek
yada beni zorla dine getirmek, konu cığrından çıkıyor CAHİL insanlar ile bu konuda
tartışamam. Bu konuda ILAHİYAT PROFESORU benim amcam hemde imam hatipden mezun yani topumuzdan cok biliyor bu konuları , istersen onunla görüş. oraedan buradan cami hocalarından karşıma gelme.
Osman bey kusura bakmayın ama konunun çığrından çıkmasına neden olan sizin bu konuya attığınız ilk mesajdır. Sanki Ogs'den kaçak geçenler hep cumaya gidenler, namaz kılanlar, oruç tutanlardır demişsiniz. ha bunları yapanlardan hiç kaçak geçen yokmudur belki vardır bilemeyeyiz ama bu sözünüzle cumaya giden, namaz kılan, oruç tutan ve ogs'den kaçak geçmeyenleri küçük düşürüyor ve onların kul hakkına siz girmiş olmuyormusunuz.ne kadar beleşci oldugumuzun resmi. Ondan sonra buradan cıkıp cumaya giderler oruc tutar namaz kılarlar. Bu resmen hırsızlık kul hakkı yeme. İşde bunlar kendilerine musluman derler. Yazık yaw.