• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Astra K 2016 Debriyaj Dipte Kalma

saruhandro

Kayıtlı Kullanıcı
45-Manisa
Merhaba arkadaşlar,

Aracım 2016 K kasa dynamic paket 112 bin km' de. Yaklaşık 1500 km önce park halindeyken debriyaj dibe düşmüş ancak elimizle çekince düzeldi. Tamirciye sorduğumda tekrar yaparsa şanzıman inmesi gerekiyor demişti. Geçen hafta tekrar park halindeyken debriyaj düşmüş elimle bir kaç pompalamadan sonra düzeldi. Vites geçişleri eskisine göre bir tık daha sert ama hala yumuşak. Kullanırken bir problem yaşamadım. İkinci düşüşten sonra ilk kullanımda debriyajda biraz yumuşama vardı ama o da şuan yok. Vites geçişlerinde her hangi bir ekstra ses yok. Fren hidrolik sıvısı max seviyede. Kaçak olduğunu sanmıyorum. Yapay zekadan da araştırdığıma göre bu kronik bir problemmiş ve yaşadığım sorunu göz önüne alarak hidrolik sıvısı ve sistemini değiştirip havayı aldırmayı önerdi. Devam ederse alt merkez, volant değişimlerini yaptırmamı önerdi. Ancak yine buraya da benzer problemi yaşayan birileri varsa diye danışmak istedim. Önerisi olan var mı?

Benimde başıma aynımı bilmiyorum ama buna benzer bir olay gelmişti...Aracı bir süre kullandıktan sonra debriyaj pedalı aşağıda takılı kalıyor ayağımla düzeltiyordum (düzeltirken tak diye yukarı atıyordu)ama takrar yapıyordu...Alt merkez üst merkez değişti düzelmedi en son baskı balata+Volan değişti sorun çözüldü...

Benimde araştırdığıma göre sizin dediğiniz gibi kesin çözüm tüm mekanizmanın değişmesiymiş. Bu gün tamircime gittim dedim bi sistemin havasını aldıralım tekrar aynı şeyi yaparsa komple alt üst merkezi değiştireceğim artık yapacak bir şey yok maalesef. Ne kadar masraf çıkmıştı peki hatırlıyor musunuz?

Benimde araştırdığıma göre sizin dediğiniz gibi kesin çözüm tüm mekanizmanın değişmesiymiş. Bu gün tamircime gittim dedim bi sistemin havasını aldıralım tekrar aynı şeyi yaparsa komple alt üst merkezi değiştireceğim artık yapacak bir şey yok maalesef. Ne kadar masraf çıkmıştı peki hatırlıyor musunuz?
Parça fiyatları belli ama işçilik ne ödedim hatılamıyorum açıkçası...Parça fiyatlarına bakarak,15-20k Arası tutmuş sanırım...Tabi 2022 YIlına göre bu fiyatlar..

Geri