OGS'den Kaçak Geçişler [Resimli]

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SYSOP
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İsmail kardeşim ama bu ülkenin %99 Müslüman denmekte... bu konuya da dikkat çekerim %99 Müslüman bir ülkede bu olarak iş mi?

Orasını Allah bilir, ben bir kendimi biliyorum, anlatmak istediğim de tam olarak bu zaten herkes kendine baksın o zaman hep olmak istenen ileri medeniyetler seviyesine geliriz.

İsmail düşüncelerinde son derece haklısın. Dediğim gibi kimse, özellikle de ben müslümanlar hırsızdır, kul hakkı yerler demiyorum, asla dememde. Benim karşı olduğum, camide ne işleri var dediğim bizzat şahit olduğum bir takım kişilerin hem kul hakkı yeyip (bana göre bu da bir hırsızlık çeşitidir) hem de 5 vakit camiden çıkmamalarıdır. O kişiler neler yaptıklarının bal gibi de farkındalar, ben bilerek yaptıkları için o kişileri daha ağır bir şekilde eleştiriyorum eleştirmeye de devam edeceğim. Hiç kimse dini kendi çıkarları için kullanamaz.
Savaş abi gönül ister ki herkes dört dörtlük müslüman olsun, namaz kılanların hepsi, tüm günahlardan uzak dursun ama bu zor. herkesin dindarlık seviyesi birbirinden farklıdır. Allah'ın bir emrini yapmayan, diğerlerini de yapmasın diyemeyiz. Bir insan Allah'ın rızasını kazanmak için namaz kılıyorsa bundan sevabını alır, Allah'ın yasakladığı bir şeyi yapıyorsa bundan da günahını alır.

Dikkat edersek ülkemizde suç işleme oranı her geçen gün artıyor. Suç oranlarındaki artış, hapishanelerin ağzına kadar tıka basa dolu olması % 99 oranı ile örtüşmüyor. Yeni CMUK uygulamaları suçlardaki aşırı artışı gizlemek için çıkarılmış olabilir mi? Mesela bu akşamki haberlerde çok ilginç bir hırsızlık haberi vardı. Polisler 4 hırsızı suç üstü yakalıyorlar, adamlar polise karşı koyuyorlar, takviye ekip geliyor, adamlar zorla karakola götürülüyor, oradan mahkemeye sevk ediliyorlar mahkeme ise adamları tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakıyor, durum resmen komedi :). Bu durumda olan, yargılama süresi bitmemiş, yani hüküm giymemiş kim bilir kaç bin kişi vardır.

Savaş abi gönül ister ki herkes dört dörtlük müslüman olsun, namaz kılanların hepsi, tüm günahlardan uzak dursun ama bu zor. herkesin dindarlık seviyesi birbirinden farklıdır. Allah'ın bir emrini yapmayan, diğerlerini de yapmasın diyemeyiz. Bir insan Allah'ın rızasını kazanmak için namaz kılıyorsa bundan sevabını alır, Allah'ın yasakladığı bir şeyi yapıyorsa bundan da günahını alır.

Mustafa burada konuyu fazla açmak istemiyorum, zira konu başka yönlere iyice sapar. Çok kısa yazayım anlayan zaten anlar. Dinimizde bildiğin gibi tebliğ denen bir bilgilendirme vardır, tebliğden sonra kimseye şart koşulmaz değil mi? Peki koşulursa ne olur? ;). Elbette herkesin dindarlık seviyesi birbirinden farklıdır ama dinin kuralları her yerde aynıdır, değişmez. Dinin gerekliliğini yerine getirenler mükafaatını görür, yerine getirmeyenler de cezasını. Ama hiç kimse de ben 5 vakit namaz kılıyorum sen kılmıyorsun diye karşısındakinden kendini daha dindar gösteremez, göstermeye kalkarsa da birileri kalkar yanlış yaptıklarını yüzlerine karşı söyler.

bozdagli, işde sen namazını kılarsın ötekisi kılmaz, sen neden kılmıyorsun diye onu zorlayamazsın, o zaman sen suclu duruma düşersin. DİNDE ZORLAMA YOKTUR, o kişi
özgür iradeye sahiptir. Ama din tacirleri malumunuz, ulkedeki dini bütün musluman oranını
cok göstermek icin yapmadıkları şey yok, yok ÖSS de din sorusu, ya dinimi ölçmek senin
haddine mi ? bugun bunu yapan yarın yoklama alır camide. neyse konu farklı noktalar gidiyor ama gercekden din korkusu olan, bu yapılan geçişlerin hırsızlık olup çok gunah olduguna gercekten inanan yapmaz, bunu yapıpda AMAANNN BİŞEY OLMAZ diyip
üstüne namaz kılanın ben dindarlıgından şüphe ederim. Bu kemal sunal'ın BEKÇİ filmindeki
dindar havasında bakkal, manav yada hani Deli Deli Küpeli filmindeki sakallı toptancı
amcayı hatırlayın, bi yandan ALLAh der öte yandan kazıgı vatandaşa gecirir. Bunlar
dindar degil din tüccarıdır.

bozdagli, işde sen namazını kılarsın ötekisi kılmaz, sen neden kılmıyorsun diye onu zorlayamazsın, o zaman sen suclu duruma düşersin. DİNDE ZORLAMA YOKTUR, o kişi
özgür iradeye sahiptir. Ama din tacirleri malumunuz, ulkedeki dini bütün musluman oranını
cok göstermek icin yapmadıkları şey yok, yok ÖSS de din sorusu, ya dinimi ölçmek senin
haddine mi ? bugun bunu yapan yarın yoklama alır camide. neyse konu farklı noktalar gidiyor ama gercekden din korkusu olan, bu yapılan geçişlerin hırsızlık olup çok gunah olduguna gercekten inanan yapmaz, bunu yapıpda AMAANNN BİŞEY OLMAZ diyip
üstüne namaz kılanın ben dindarlıgından şüphe ederim. Bu kemal sunal'ın BEKÇİ filmindeki
dindar havasında bakkal, manav yada hani Deli Deli Küpeli filmindeki sakallı toptancı
amcayı hatırlayın, bi yandan ALLAh der öte yandan kazıgı vatandaşa gecirir. Bunlar
dindar degil din tüccarıdır.
Dinde zorlama yoktur derken orada ne kastedildiğini bilmediğiniz için konuşuyorsunuz. Dinde zorlama vardır. Müslüman müslüman kardeşini gerekirse kötü yoldan çıkarmak için dinimizin gereğini yaptırmak için bir takım zorlamalar yapabilir. Dinde zorlama yoktur kısmı ise başka bir dindeki bir vatandaşı müslüman yapmak için zorlamaya zorbalığa başvurmak yasaktır anlamındadır... Bilmeden yorum yaparak din konusunda vatandaşı yanlış bilgilendirmeyin.
Ayrıca ÖSS sınavına kaç kere girdiniz bilmiyorum ama ben 4 kere girdim bu senede gireceğim. Zaten sınavda din kültürü ve ahlak bilgisi ile ilgili sorular vardı. ama bunlar felsefe ile araya kaynaştırılmış durumdaydı. Bence ayrılması daha iyi oldu. önceden konu olarak islamiyetten öncemi sonramı peygamber efendimizin hayatındanmı yoksa nerden soru geleceği belli değildi. şimdi ise en azından hangi konulardan soru gelceği belli olacak.
%99 müslüman olan memlekettede Dinin insanlara gereklerini anlara ve insanları dinimizi öğretmeye çalışanlara karşı olan bir toplumda görülmemiştir. Karşı olanlarada bakın çoğu dinimizin gereklerini yapmaktan uzak . İşine gelen kısımı anlayan işine gelmeyen kısmı benim dinim bana beni kimse zorlayamaz diyenlerdir.
Tüm dünyaya evrensel gönderilen dinimizin gereklerini yapmasakta yapacaklara ben özgürüm ben istediğimi yaparım diyerek engellemeyelim. bu foruma 12 yaşından 60 yaşına kadar kişi giriyor. Ben yapmıyorum ama sen yap deyin. Ben alkol alıyorum oğlum sende al değil. Kötü örnek olmayalım.
Bu dünya Fani Öbür dünya Daimi unutmayalım...;)

Fætih, kimse kimseye dine sokamaz, bu o zaman şirk koşmak olur, yani kendini peygamber yerine koymak. Yaw Bilakis Kur ân-ı Kerim, pek çok âyetlerinde, Hz. Peygamber'e Dinde zorlama yoktur; en sadece tebliğ edicisin; bir uyarıcı ve müjdeleyicisin.. Sözlerine tesir vermek, insanların kalplere imanı koymak Allah'ın işidir. demiş, burada konuyu saptırma. Kimse zorla birini imana getiremez.
Belki ben cehenneme gitmek istiyorum, kimseye düşmez bunu eleştirmek
yada beni zorla dine getirmek, konu cığrından çıkıyor CAHİL insanlar ile bu konuda
tartışamam. Bu konuda ILAHİYAT PROFESORU benim amcam hemde imam hatipden mezun yani topumuzdan cok biliyor bu konuları , istersen onunla görüş. oraedan buradan cami hocalarından karşıma gelme.

EEEEEEE nerede bana 7 gün ceza veren.........Bak burası gırla siyaset,din vs. tartışması geçiyor.........Sende Türkiye gibisin be forum......İşine gelene ban işine gelene devam.........Bir şeyi yapıyorsanız her şeye uygulayın.........Savaş abi konuya gelirsek.....Ben hiç yazmayayım....Sadece ben yazınca din,siyaset yapmış oluyorum...... Buraları komple sahipsiz kalmış....

orda hem fikiriz kimse kimsenin dinini değiştiremez ama müslüman kardeşinin yanlışları için zorlayabilir...;)

EEEEEEE nerede bana 7 gün ceza veren.........Bak burası gırla siyaset,din vs. tartışması geçiyor.........Sende Türkiye gibisin be forum......İşine gelene ban işine gelene devam.........Bir şeyi yapıyorsanız her şeye uygulayın.........Savaş abi konuya gelirsek.....Ben hiç yazmayayım....Sadece ben yazınca din,siyaset yapmış oluyorum...... Buraları komple sahipsiz kalmış....

Serhan yorumun biraz yanlış olmuş. Zira burada din hakkında yapılan yazışmaların özünde müslümanlığın temelinde doğruluğun dürüstlüğün yattığı ifade edilmeye çalışılıyor. Çalmak çırpmak gibi eylemlerin müslümanlıkta yerinin olmadığından bahsediliyor. Çalanların çırpanların toplum içinde alınlarını gere gere "ben müslümanım" diyerek menfaat sağlamalarını eleştiriliyor. Adam gibi ibadetini yapanlara, adam gibi yaşayanlara kimse bir şey demiyor, hiç kimse herhangi bir dine mensup olanları dininden dolayı eleştirmiyor, onları hedef göstermiyor. Doğruluk dürüstlük bütün dinlerin, bırakalım dinleri bir kenara ahlaklı insanların temel ilkesi değilmidir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri