Öğretmen İçin...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kaderaniz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hayırlı olsun öncelikle. Bizim arkadaşta eylül döneminde yeni atandı şehirle ilgili pek bilgi verebileceğini sanmıyorum. Ama halinden memnundu hani öyle düzen kurulamayacak bir şey duymadım.

Bende eylül ek atamada atandım. Askerde olduğum için göreve başlayamadım. Şubatta başlayacağım. Küçük bir yer olduğu için ev filan bulabilirmiyim diye tereddüt ettim. yoksa merkezden gidip gelmek sıkıntılıymış sanırım öyle dediler

11. yılımı çalışıyorum ama böyle bir tecrübem olmamıştı.

5. sınıf öğrencim Ömer trafik kazasında hayatını kaybetmiş. Küçük, çelimsiz, sessiz, sakin bir öğrencimdi. En ön sırada otururdu. Başarılı değildi. Sabahtan beri gözümün önünden gitmiyor hayali...

Hayatın böyle bir şey olduğunu biliyorum fakat ilginç geliyor. Bayramın ikinci günü ölmüş Ömer. Okulda hatta sınıfında her şey normaldi. Ömer'in yokluğu diğer öğrencilerimde çok bir etki yapmamıştı. Bir arkadaşına haberin doğru olup olmadığını sorduğumda aldığım yanıt ilginçti:

- Haaa, Ömer öldü Hocam!

Çok normalmiş gibi... Benden önce derse giren okul müdürüm listedeki adının üstünü çizmişti bile. Olması gereken buydu ama o an hayatın ne kadar değersiz olduğunu düşündüm! Ölüyorsun, insanlar duyunca üzülüyor sonra her şey normale dönüyor. Senin yokluğun çok bir şey ifade etmiyor. Gerçekten tuhaf duygulara kapıldım. Ölüm bu kadar kolay mı idi? Yoksa bize mi kolaydı? Ailesi neler yaşıyordur? Baba, karısını ve oğlunu kaybetmiş. Diğer kızları hastanede, onların başında bekliyor. Gerçekten hayata dair değişik bir tecrübe edindim bugün...

Allah'tan rahmet diliyorum...

Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü...
Başta şehit edilen tüm öğretmenlerimiz olmak üzere, Doğu ve Güneydoğunun zor şartlarında çalışmış ve çalışmaya devam eden, işini hakkıyla yapan, sendika torpili ile makam mevki sahibi olmayan, insanları ötekileştirmeyen, meslek ve vatan aşkını birleştirebilen, atanamayan, dershanelerde emek sömürüsüne maaruz kalan ve şu anda bakanlık bünyesinde çalışmakta olan tüm Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Aydınlıkçı meslektaşlarımın öğretmenler gününü kutlarım…

milletine bağlı,Atatürk ilkelerine uyan vatan sevgisi ve Türklük gururunu nasıl yaşayacağını bilen nesiller yetiştirme çabasında olan bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım, bu amaçlar uğrunda şehit olmuş bütün öğretmenlerimizide rahmetle anarım.

Başta Ulu Önder Atatürk'ün daha sonra nişanlımın ve tüm işini hakkıyla yapan öğretmen arkadaşlarımın abilerimin büyüklerimin öğretmenler gününü tebrik ediyorum. Bu görevi ifa etmenin hakkıyla 1 gün değil her gün hatırlanmak dileğiyle...

Kalbimdekini yazmam gerekirse, özellikle bu 24 Kasım'da hiç ama hiç mutlu değilim. Yok edilen itibarımız, bile isteye yok edilmeye çalışılan eğitim sistemimiz ve gayrimilli eğitimin direkt olarak içinde olmam nedeniyle çok huzursuzum.

Benimki kutlu mutlu olmasın!

Her ne şekilde olursa olsun tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyorum.

Son 10 gün. Bu dönem acayip uzun geldi bana... Vallaha illallah ettim. Ayaklarım geri geri gidiyor çoğu zaman!

Bir de müdür yardımcısı arkadaş "ders içi etkinlik notu değerlendirme ölçeği" çıkardı başımıza. Daha hiç yapmadım, yapmayacağım da; fakat merak ettim yapan var mı acaba? Performans görevleri için yapıyorum fakat ders içi etkinlik notu için saçma geliyor.

Neden idareciler ana branşlardan çıkmaz. Yeni bir tartışma çıkartmak istemem ama bazı branşlardan idareci olanların çoğu tam öğretmen düşmanı oluyor:(

Biraz genelleme olmuş.

Mevcut müdürüm fenci ve bugüne kadar gördüğüm en baba adam! Daha iyisi olacağını sanmıyorum, o derece!

Geri