- Konuyu Başlatan
Bugün okuldaki en gereksiz çocuklardan biriyle özel bir görüşme yaptım.
Bahçede nöbetçiydim. Vedat yanıma geldi "Hadi hocam birlikte gezelim." dedi.
İyi dedim, girdim koluna. Diyarbakır'dan göç etmiş 4 çocuklu bir aile. Vedat ailenin en küçüğü. Babası tavukçuluk yapıyor. Çocuklar da ona yardım ediyor ama bizimki en küçük olduğu için sürekli eziliyor. Sabah okulda, öğleden sonra ve akşam tavukçuda... Nefret ettim diyor. Babası çok eziyormuş. Cebinde hiçbir zaman beş kuruş parası olmuyormuş. Zaten dün akşam da babası ile tartışmış. Bundan sonra evde yemek dahi yemeyeceğim diyor. Akşam sekizden sonra başka yere çalışmaya gidecekmiş.
Gururlu ve saygılı bir çocuk ama bütün öğretmenleri illallah ettirdi. Çok konuşuyor ve ders işletmiyor. Düşünüyorum da bütün bunlar çok normal geliyor. Hatta çocuk şu haliyle iyi bile...
Yalnız dikkatimi çeken başka bir konu var ki, nedense bu tip olumsuz davranış sergileyen çocukların büyük bölümü doğudan göç etmiş. Kimse kızmasın ama durum böyle!
Bahçede nöbetçiydim. Vedat yanıma geldi "Hadi hocam birlikte gezelim." dedi.

Gururlu ve saygılı bir çocuk ama bütün öğretmenleri illallah ettirdi. Çok konuşuyor ve ders işletmiyor. Düşünüyorum da bütün bunlar çok normal geliyor. Hatta çocuk şu haliyle iyi bile...
Yalnız dikkatimi çeken başka bir konu var ki, nedense bu tip olumsuz davranış sergileyen çocukların büyük bölümü doğudan göç etmiş. Kimse kızmasın ama durum böyle!