mert valla uzun dönemi övmüyorum
ama gerçekten önemli olan gittiğin yerden ziyade kimlerle muhatap olduğun...
kısa dönem gidersen astsubay çavuştan orgenerale kadar üstün olacağı için kıllık yapan birisi çıkma ihtimali daha yüksek sadece...asteğmen yaparsan en azından astsubaylardan kurtuluyorsun...
bence askerde tehlikeli iki veya üç rütbe var...bunların başında da çavuşlar, başçavuşlar, teğmenler ve yüzbaşılar geliyor...diğer mevkidekiler genelde olayları daha bir hazmetmiş oluyorlar...
özellikle teğmenlerde asteğmenlere karşı bir çekememezlik söz konusu oluyor, biz 4 sene harp okulunda her türlü cefayı çekip teğmen olduk, siz lay lay lom takılıp bir üniversite okudunuz bizimle aynı rütbeyi alıyorsunuz üç ayda patates yetişmez siz subay oluyorsunuz gibi bir mantıkları var....
silah taliminde karavana atana bir yedek subay adayı öğrenciye "sen ne biçim üniversite mezunusun" diyen teğmene bile şahit oldum, ne alakaysa...sürekli bunu başına kakmaya çalışıyorlar...
ama dediğim ve askerlik yapan herkesin bana katılacağı üzere, önemli olan düştüğünüz yer değil, üstlerinizdir...
kısa dönemim ve uzun dönemin de kendine göre avantaj ve dezavantajları vardır...
neticede bu seçimi kendi özgür iradenizle yapmadığınız için şansınıza çıkanın olumlu yönlerini görmeye çalışırsınız...bu sebeple genelde kısa dönemler kısa dönemi, yedek subaylar da yedek subaylığı tavsiye ederler...
mert çok doğru birşey söylemiş, önemli olan 0 beklentiyle ve tamamen nötrlenerek gitmek...
ne yapmanız nasıl davranmanız gerektiğini oradaki koşullar size gösterecektir zaten...
ben asarım keserim bana bunu nasıl yaparlar yapamazlar kardeşim vs. gibi triplerin hiçbir faydası olmadığını söyleyebilirim sadece....