Niçin Evlenmeli.......

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MOKIA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
dur yawaş yawaş öğreniyorum daha..öğrendiğim bütün yemekleri sana yediricem bakalım beğenicekmisin:)

abla denek için fare kullansak:o daha gencim evlencem arabam olcak.vs:o

bana acımıosan olacak çocuklarıma acı:o :D:D:D:D:D

:):)
cünyııırr cihatlar olucak diiimii daha:D

hehehe evet
:kop::kop:

yani beni affediosun:)

yemicemmm oleeyy:D

kalp.gif
KADINLAR İÇİN
:
Esiniz sayesinde dosta düsmana sizi de begenen, isteyen (üstelik nikâhina alacak kadar) biri oldugunu gösterdiniz en sonunda.

Belki yillarca ugrasip didinseniz de elde edemeyeceginiz bir statüye nikâh cüzdaniyla bir anda kavusuverdiniz.

Eskiden futboldan nefret ederdiniz. Esiniz sayesinde yeni bir tutkunuz oldu.

Esleriniz olmasa en yakyn arkadaslarinizla kahve içerken kimi çekistireceksiniz?

Geçiminizi temin etmek için çalismaniza gerek yok. Bunu sizin yerinize esiniz yapiyor nasil olsa.

kalp.gif
ERKEKLER İÇİN:

Aksam yorgun argin eve geldiginizde, annenizinki kadar lezzetli olmasa da sizin için hazirlanmis yiyecek bir seyler bulabilirsiniz.

Çamasiriniz yikanir, ütüleriniz yapilir, eviniz temizlenir... ''Gak'' deyince temiz don, ''Guk'' deyince temiz çorap verilir elinize; daha ne olsun?

"Pembe dizi''leri duyardiniz da ne oldugunu bilmezdiniz. Esiniz sayesinde ögrendiniz, hatta hosunuza bile gitmeye basladi.

Dükkân dükkân dolasyp kendinize gömlek, kravat seçmekten nefret ederdiniz. Simdi sizin yerinize bunu esiniz yapiyor. Gerçi en son aldigi sari üzerine yesil çizgili gömlek sizi hiç açmadi, ama neyse.

Arasira yapilan küçük kaçamaklar, ufak tefek yalanlar hayatin tadi tuzudur. Bu tadi esinize borçlusunuz; esiniz olmasaydi ne kaçamaklar olacakti hayatinizda ne de yalanlar.

HEM ERKEKLER HEM KADINLAR İÇİN:

Yukarıdaki şıklar bana ve eşime uymuyor arkadaşım. Evliliğim 2 yılı doldurdu, emin ol benimle ve eşimle evlenmeden önce 10 larca aday çıktı evlenmek isteyen. Bunalımlı bir dönemde yazılmış sanırım bu yazı. Ayrıca eşimin yemekleri anneminkinden daha güzeldir. Sebep: Annem babamın diyetine uygun yemekler yapardı, eşim benim damak zevkime göre yapıyor :D
Futboldan eşim hala nefret eder, çünkü ben futbol sevmem, en fazla haberlerde sonuçlara bakarım (zaten artık her kanalda sağ üstte çıkıyor canlı canlı, görmemek imkansız)
Eşim beni çekiştirmez, çekiştirmesi için kokulu çoraplarımı salonda çıkarmam, futbol programı varken dünyayla ilişkimin kesilmesi, traş olduktan sonra lavaboyu pis bırakmam v.b. tipik erkek hareketleri yapmam gerekiyor. Kadınların uyuz olduğu bu gibi hareketleri yapmayınca eşime çekiştirme gereği kalmıyor ;)
Eşim benimle aynı işte aynı ortamda çalışıp aile bütçemize direk katkıda bulunduğu için en az benim kadar mali konularda streslidir. Her ay sonu benden daha fazla takar kafaya ödemeleri.
Çocuğumuz doğduğundan beri (ve öncesindeki 3 aydır) evde ütüleri ben yapıyorum, çamaşırları ben asıyorum. Çocuğumuzun ve karımın sağlığı için bazen yemeği bile ben hazırlarım, bundan gocunmam, karım da bu davranışımdan ötürü beni hep el üstünde tutmuştur.
Pembe dizi izlemem, eşim de izlemez, pembe dizi nedir kendisi de bilmez.
Dükkan dükkan dolaşıp eşimle beraber giysi alırız, her ikimizde beğenmeden kesinlikle bir şey satın almayız. Bensiz aldıysa bile, ben beğenmezsem o elbise direk değişime gider.

Sağolsun eşim beni kaçamak yapmaya hiç zorlamadı. kaçamak ve bunları örtmek için söylenen beyaz yalanlar genelde eşin tavrından kaynaklanır. Eğer kaçamak yapmak ihtiyacı duyuyorsanız, lütfen geç olmadan bir evlilik danışmanına gidip karı koca ilişkinizi bir uzmana gözden geçirtin.

Not: Biraz uzun oldu ama bence bunlarında yazılması gerek. Evlilik denen şey bu kadar basma kalıp değil. Ben 29 yaşında evlendim, eşim 25 idi. Bu kalıpta bir evlilik istemediğim için bekledim, sabredin, bulursunuz. Ya da bulamazsınız, ama sırf evlenmiş olmak için evlenmeyin. 1 sene evli kalıp sonra boşanmak daha kötü oluyor. Bekar arkadaşlara selamlar.

Sevgili Cihatcım bunların hepsi doğru ve güzel ama bende müzmin bekar olarak evlenmemek için birkaç şey söyleyebilirim. KIzmaca yok ama :D

Hayatınızdaki hiç kimse alışveriş yaparken neden o kıza baktın yada neden o kız senle bu kadar ilgilendi demeyecek.:rolleyes:

Tüm hafta çalışıp yorulduktan sonra Pazar günü geldiğinde hiç kimse seni köründe elektrikli süpürge sesiyle uyandırmayacak.:good:

Unutulan faturalar yüzünden belki elektriğin suyun telefonun kesilecek ama hiç kimse hayatın boyunca bunu yüzüne vurmayacak.:alkis:

Hayatındaki hiç kimse yaptıkların ve özellikle yapmadıkların için seni saatlerce eleştirmeyecek.:p

Belki ilk başlarda gömleklerinde çift ütü izi olacak ama hiç kimse hiç tarzın olmayan bişeyi sana zorla giydiremeyecek.:rolleyes:

Belki Bir kaç yemek denemesi felaketle son bulacak:D ama hiç kimse televizyondan gördüğü "ilginç" yemeği sana zorla yedirip suratın aldığı ifadeden anlam çıkartamamışcasına "yeni birşey denedim bak baklım nasıl olmuş güzel değilmi " diye üsteleyecek.

Ayrıca bu soruya ne cvp verirsen ver farketmeyecek güzel olmuş desen yalancı olursun ve tartışırsın kötü olmuş dersen zaten ölüsündür.:kop:

Kumandanıkimseyle paylaşmak zorunda kalmayacak , cep telefonundaki kim olduğunu senin bile hatırlamadığın insaların hesabını kimse sormayacak:rock

Hemen hemen tüm evli arkadaşların sana gıptayla bakacak ama sen gitgide yanlızlaşacaksın.:sorry:

İstediğin saatte istediğin yere gidebilme ve istediğin yerden istediğin şekilde gelebilme özgürlüğüne sahip olacaksın.:pon:

En önemlisi ; evli arkadaşlarını görünce pişmanlığın yerini Allahım şükürler olsun sana diyecek ve yastığa başını belki yanlız ama çoğu zaman huzurla koyacaksın;)

Hakan abim güzel ama sonuçta yalnızlık için bir laf vardır ''Yalnızlık Allah'a mahsusstur'' diye. ben bu lafı çok severim yalnız ama huzurlu olmak diye bişey yok bence sana yol arkadaşı yaşlandığında yanında olacak doğru kişiyi bulursan doğru yoldasın demektir...

Hakan abim güzel ama sonuçta yalnızlık için bir laf vardır ''Yalnızlık Allah'a mahsusstur'' diye. ben bu lafı çok severim yalnız ama huzurlu olmak diye bişey yok bence sana yol arkadaşı yaşlandığında yanında olacak doğru kişiyi bulursan doğru yoldasın demektir...

Canım tabiki de öyle hayatta herşeyle tekbaşına başaçıkamıyorsun hani hayat arkadaşı derlerya gerçekten bir hayat arkadaşı bulup hayatına arkadaş olsun herşeyi paylaşılsın istiyorsun zamanla

Arladaşın yazdıkları çok hoş ve güzel şeyler bende olaya birazcıkta espiriyle yaklaşayım dedim yoksa sitede de etrafımızda da çok güzel evliliği olan pek çok insan var Allah muhabbetlerini ağızlarının tadını bozmasın. Mutluluklarını daim kılsın.

cengiz abi cok guzel deyinmişin konuya :D:D

Canım tabiki de öyle hayatta herşeyle tekbaşına başaçıkamıyorsun hani hayat arkadaşı derlerya gerçekten bir hayat arkadaşı bulup hayatına arkadaş olsun herşeyi paylaşılsın istiyorsun zamanla

Arladaşın yazdıkları çok hoş ve güzel şeyler bende olaya birazcıkta espiriyle yaklaşayım dedim yoksa sitede de etrafımızda da çok güzel evliliği olan pek çok insan var Allah muhabbetlerini ağızlarının tadını bozmasın. Mutluluklarını daim kılsın.

tabiki Hakan abi herkes Allah daimi mutlu ve huzurlu kılsın

Geri